Γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ξανα)πήρε τον Cristiano Ronaldo

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ για το δικό του Last Dance. Και αυτοί είναι οι λόγοι.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις ο Cristiano Ronaldo επέστρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γυρνώντας στο Ολντ Τράφορντ μετά από 12 χρόνια, απορρίπτοντας ουσιαστικά την προοπτική της Μάντσεστερ Σίτι, που μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως φαβορί για την απόκτησή του. Παράλληλα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Premier League, που θα του αποφέρει 560.000 λίρες/ εβδομάδα. 

Γιατί όμως οι Κόκκινοι Διάβολοι απέκτησαν πραγματικά τον CR7;

Μία μάλλον απροσδόκητη επιστροφή

Είναι γεγονός πως στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, ο Ole Gunnar Solskjaer δεν είχε στο μυαλό του μία τέτοια κίνηση ενίσχυσης της ομάδας του. Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής εξέτασε αρκετές ακόμη επιλογές μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει το Τορίνο και τη Γιουβέντους. Μεταξύ αυτών και την επιστροφή στο Μάντσεστερ, για λογαριασμό όμως της Σίτι και του Pep Guardiola

Γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ξανα)πήρε τον Cristiano Ronaldo
ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ EURO 2021
ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ 760 ΓΚΟΛGetty Images

Η πραγματικότητα είναι πως έφτασε κοντά στο να ντυθεί στα γαλάζια, αλλά η Γιουνάιτεντ ήταν τελικά εκείνη που τον έπεισε για το αντίθετο. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας που μεταξύ άλλων περιελάμβανε τον Sir Alex Ferguson, τον Bruno Fernandes και αρκετούς ακόμη πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. 

Τι (ξανα)φέρνει στο Ολντ Τράφορντ ο Cristiano Ronaldo

Παρότι βρίσκεται στα 36, ο Πορτογάλος επιθετικός παραμένει ένας world class παίκτης. Αναμένεται να προσφέρει σε τεράστιο βαθμό τα γκολ που έχει ανάγκη η ομάδα, αποτελώντας σχεδόν αμέσως ένα σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης της, η οποία ναι μεν φαντάζει τρομακτική από άποψη ταλέντου αλλά παράλληλα έδειχνε να της λείπει το κάτι παραπάνω - αν τουλάχιστον οι Κόκκινοι Διάβολοι επιθυμούν να μιλούν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επιπροσθέτως, φαίνεται να ταιριάζει άψογα στην τακτική προσέγγιση του Solskjaer, αγωνιζόμενος ως κεντρικός επιθετικός. 

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η Γιουνάιτεντ δείχνει να έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή το winning mentality και τη γενικότερη νοοτροπία ηγέτη που διαθέτει ο CR7. Παράλληλα, άπαντες στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ είναι βέβαιοι ότι θα αποτελέσει τον ιδανικό μέντορα για τους νεαρότερους παίκτες, ειδικά για περιπτώσεις όπως αυτή του Mason Greenwood. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς, καθώς ο άκρως ανταγωνιστικός χαρακτήρας του Ronaldo αναμένεται να 'τραβήξει' και όλους τους υπόλοιπους, δίνοντάς τους ένα επιπλέον κίνητρο σε όλους (εντός και εκτός χορταριού).

 

Soon… 😍

Posted by SPORTbible on Sunday, August 29, 2021

Τέλος, η MU ίσως και να είχε ανάγκη μία επικοινωνιακή νίκη απέναντι στην άσπονδη συμπολίτισσά της. Κανείς στο Ολντ Τράφορντ δεν θα επιθυμούσε να ξαναζήσει όσα είχαν συμβεί το 2009, με τον Carlos Tevez.
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear