Ο Carlos Tevez και η ηδονή της λύτρωσης

Ο Apache χάρισε το πρωτάθλημα Αργεντινής στην Μπόκα Τζούνιορς, σε μία στιγμή που φάνηκε να περίμενε όλη του τη ζωή.

Οι δείκτες του ρολογιού στο θρυλικό La Bombonera πλησίαζαν το 73ο λεπτό, στη συνάντηση της Μπόκα Τζούνιορς με την Χιμνάσια, όταν ο Carlos Tevez υποδέχτηκε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων. Χωρίς να το σκεφτεί αρκετά, έπιασε ένα γεμάτο σουτ, το οποίο ήταν αδύνατον να αποκρούσει ο πορτιέρο Jorge Broun. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από όλους τους παρευρισκόμενους στο εμβληματικό στάδιο του Μπουένος Άιρες, σκαρφάλωμα από τον ίδιο τον Tevez στα σύρματα της εξέδρας, φιλιά στο χορτάρι και, μετά το σφύριγμα της λήξης, ακόμη πιο παθιασμένα φιλιά με τον Diego Maradona

Βλέπεις, αυτό δεν ήταν απλά ένα ακόμη τέρμα στην καριέρα του 36χρονου επιθετικού αλλά εκείνο το γκολ που έδωσε στην Μπόκα το πρωτάθλημα Αργεντινής, στερώντας μάλιστα τον τίτλο από την μισητή αντίπαλο Ρίβερ Πλέιτ, που έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Τακουμάν.

Ο Apache, στην (μάλλον) τελευταία εμφάνιση της καριέρας του κατόρθωσε να πετύχει το ιδανικότερο φινάλε που θα μπορούσε να φανταστεί. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🇦 Galena (@agalenaok) on

Πιθανότατα, να ήταν κάτι που είχε στο μυαλό του όταν πιτσιρικάς ακόμη προσπαθούσε αρχικά να επιβιώσει και έπειτα να παίξει μπάλα στην κακόφημη γειτονιά του Μπουένος Άιρες Fuerte Apache, στο προάστιο Ciudadela της αργεντίνικης πρωτεύουσας. Εκεί όπου πλέον αρκετοί τοίχοι φιλοξενούν τη μορφή του σε γκράφιτι. Ο Tevez είναι ένας από τους ελάχιστους που τα κατάφεραν ξεκινώντας από την εν λόγω αφετηρία.

Αρχικά υπογράφοντας στην αγαπημένη του Μπόκα, έπειτα πηγαίνοντας να παίξει στην Βραζιλία για λογαριασμό της Κορίνθιανς και στη συνέχεια κάνοντας το άλμα για την Ευρώπη και την Premier League σε μία μετακίνηση που περιελάμβανε μπόλικο μυστήριο, αρκετά εκατομμύρια και ακόμη περισσότερα παιχνίδια των μάνατζερ. Στην Αγγλία πέρασε και από τις δύο πλευρές του Μάντσεστερ, κατορθώνοντας να λατρευτεί αλλά και να διχάσει.

Ο Carlos Tevez και η ηδονή της λύτρωσης
ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ 2
ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ 3

Την καλύτερη μπάλα της καριέρας του ωστόσο την έπαιξε τις δύο σεζόν που βρέθηκε στην Ιταλία για λογαριασμό της Γιουβέντους, προτού γίνει για ένα διάστημα ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του πλανήτη, με τη μεταγραφή του στην κινέζικη Σαγκάη Σένχουα. Ήταν η περίοδος που εισέπραττε περίπου €650.000 την εβδομάδα.

Στην περίπτωσή του, τα λεφτά δεν έφεραν την (απόλυτη τουλάχιστον) ευτυχία καθώς αυτά που αντίκρισε στην Κίνα δεν ικανοποιούσαν σε κανένα βαθμό τον (ακόμη) άκρως ανταγωνιστικό χαρακτήρα του. Βαθιά μέσα του γνώριζε πολύ καλά πού βρίσκεται το μέλλον του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Mazur (@martinmazur.media) on

Στις 5 Ιανουαρίου 2018, το La Bombonera και η μεγάλη οικογένεια της Μπόκα τον υποδέχτηκαν και πάλι στις τάξεις τους, γνωρίζοντας πως αυτή τη φορά δεν ήρθε για να διεκδικήσει κάτι άλλο, παρά μόνο να ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο στην αγαπημένη του ομάδα και να γίνει σχεδόν ένα με τα παιδιά της εξέδρας. Όπως ακριβώς έκανε και τα ξημερώματα της Κυριακής, σκοράροντας το πιο συναισθηματικό γκολ της καριέρας του.


Διάβασε ακόμη για τον πιστό οπαδό Spike Lee, τη δεύτερη νιότη του Mathieu Valbuena, τον αιώνιο αρχηγό της Φιορεντίνα και τον μοναδικό στο είδος του Sócrates.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear