Ο Cristiano Ronaldo και το '7' της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι μύθοι των Κόκκινων Διαβόλων που φόρεσαν την ίσως πιο βαριά φανέλα στην ιστορία του συλλόγου.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Σεπτεμβρίου 2021

Μία ακόμη πολυσυζητημένη θερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και φυσικά επισκιάστηκε από δύο μετακινήσεις που έγιναν, καθώς και μία που δεν προχώρησε. Η τελευταία αφορά ασφαλώς την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης στην Παρί Σεν Ζερμέν για τον Kylian Mbappe. Οι άλλες δύο, για τους κορυφαίους παίκτες των καιρών μας, που πλέον θα αγωνίζονται με νέα φανέλα: Ο Lionel Messi ανήκει πια στην ΠΣΖ και ο Cristiano Ronaldo στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο τελευταίος γυρνά στο Ολντ Τράφορντ μετά από 12 χρόνια, απορρίπτοντας ουσιαστικά την προοπτική της Μάντσεστερ Σίτι, που μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως φαβορί για την απόκτησή του. Παράλληλα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Premier League, που θα του αποφέρει 560.000 λίρες/ εβδομάδα. 

Εκτός από αυτά, θα φορέσει ξανά και τον αγαπημένο του αριθμό 7, που του παραχώρησε ο τελευταίος του κάτοχος, Edinson Cavani.

Την ενδεχομένως πιο βαριά και ιστορική φανέλα της United, έχουν φορέσει κάποιοι θρυλικοί ποδοσφαιριστές στο παρελθόν αλλά και κάποιοι που θα μπορούσαν να το τιμήσουν περισσότερο. Όπως οι παρακάτω.

George Best

Ο Cristiano Ronaldo και το '7' της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ξεκινάμε με αυτόν ακριβώς που πρέπει. Μια από τις πιο ξεχωριστές και γοητευτικές προσωπικότητες των σπορ (και σίγουρα όχι μόνο), όλων των εποχών, ο Βορειοϊρλανδός γητευτής της μπάλας έπαιξε 470 παιχνίδια με την United και σκόραρε 179 γκολ. Mεταξύ άλλων, κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1968, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό με την Μπενφίκα, με σχεδόν όλο το Wembley να αποθεώνει τον απροσάρμοστο αρτίστα με το "7" (αν και συχνά φορούσε και τα 8, 10 και 11).

Eric Cantona

ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ 2

Ο βασιλιάς Eric αποτέλεσε τον ασυμβίβαστο ηγέτη των Κόκκινων Διαβόλων στα χρόνια της αναγέννησής τους και στα πρώτα πρωταθλήματα (4 σε 5 χρόνια) στη δεκαετία του 1990. "Κατάφερε να φωτίσει με την παρουσία του το Old Trafford. Ο χώρος αποκτούσε χαρά, ζωντάνια και ένταση κάθε φορά που αγγίζει την μπάλα" έχει πει μεταξύ άλλων ο Sir Alex Ferguson για τον Γάλλο μπαλαδόρο με τους σηκωμένους γιακάδες και την έντονη προσωπικότητα. Και φυσικά την απαράμιλλη ποδοσφαιρική κλάση.

Bryan Robson

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός ήταν από τους πιο ηγετικούς και χαρισματικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας στην πραγματικά δύσκολη δεκαετία του 1980, όπου κυριαρχούσε η Liverpool.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει ποτέ για τον Robson, επρόκειτο για έναν τρομερά ταλαντούχο παίκτη που πήγε στην United το 1981 (με ποσό-ρεκόρ τις 1.500.000 λίρες που καταβλήθηκαν στην West Bromwich Albion) και έμεινε σε αυτή έως το 1994, ζώντας έτσι τόσο τα πέτρινα χρόνια όσο και αυτά της επιστροφής στη δόξα. Αγωνίστηκε με τους Κόκκινους Διαβόλους 461 φορές και πέτυχε 99 γκολ, παρότι οι τραυματισμοί δεν το άφηναν ποτέ ήσυχο. Το παρατσούκλι του ήταν Captain Marvel.

David Beckham

Αν όλοι οι προηγούμενοι δημιούργησαν τον θρύλο γύρω από τον συγκεκριμένο αριθμό, ο Becks τον έκανε μόδα για ένα σωρό λόγους, ποδοσφαιρικούς και μη. Αυτό ισχύει βέβαια και για ολόκληρη την Manchester που απέκτησε -και λόγω Beckham- φίλους σε κυριολεκτικά κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το ταλαντούχο τέκνο της τάξης του 1992 (μαζί με τους Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary και Phil Neville και τον Paul Scholes) κληροδότησε τη φανέλα με τον αριθμό 7 από τον Cantona και φρόντισε με αυτή να κατακτήσει τα πάντα, ξεχωρίζοντας για το δεξί πόδι-διαβήτη που έστελνε την μπάλα όπου ακριβώς ήθελε. Έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2003, όταν και πήρε το δρόμο για τη Μαδρίτη και την Real, έναντι €35.000.000.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος