Το βράδυ της Κυριακής, το επιθετικό δίδυμο της εθνικής Γαλλίας χάρισε στους Τρικολόρ τον δεύτερο τίτλο τους -το Nations League- στις τελευταίες τρεις σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Οι Kylian Mbappe και Karim Benzema έδειχναν πολύ ωραίοι στον αγωνιστικό χώρο με τα λευκά. Και αυτό ακριβώς είναι κάτι που θέλουν άπαντες στη Μαδρίτη να συνεχιστεί. 

Οι δύο εκρηκτικοί Γάλλοι επιθετικοί έχουν συνεργαστεί μόνο με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας και για ελάχιστα παιχνίδια. Μεταξύ τους όμως φαίνεται να υπάρχει πολύ καλή χημεία. "Πάντα ήθελα να σηκώσω ένα τρόπαιο με την εθνική και δεν ήταν εύκολο κάτι τέτοιο. H συνεργασία μου με τον Kylian είναι καλή" αρκέστηκε να πει ο Benzema μετά το νικηφόρο παιχνίδι εναντίον της Ισπανίας, στο οποίο τόσο αυτός, όσο και το παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου βρήκαν δίχτυα. Άπαντες λοιπόν θέλουν να τους ξαναδούν μαζί. Και όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο. Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο; 

Τα οικονομικά δεδομένα

Ας μη γελιόμαστε, το βασικότερο εμπόδιο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρόθεση της Παρί Σεν Ζερμέν να αφήσει τον ποδοσφαιριστή να φύγει, εφόσον ικανοποιηθεί χρηματικά. H πίεση στους Παριζιάνους είναι όλο και μεγαλύτερη καθώς ο Mbappe μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι. Οπότε μία μεταγραφή τον Ιανουάριο θα ευνοούσε όλες τις πλευρές. 

Η μοναδική φετινή προσθήκη στο ρόστερ της Ρεάλ είναι ο David Alaba, που ήρθε ως ελεύθερος από την Μπάγερν. Η τελευταία ηχηρή μεταγραφή της, ήταν ο Eden Hazard, το καλοκαίρι του 2019, για τον οποίο είχαν δοθεί €100.000.000 στην Τσέλσι. Τόσο η κακή εικόνα του Βέλγου μεσοεπιθετικού, όσο και η πανδημία, ανάγκασαν τον Perez να κινηθεί πιο συντηρητικά. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως ο ισχυρός άντρας της Βασίλισσας Florentino Perez είναι μεγάλος fan του 22χρονου Γάλλου striker, ενώ επιθυμεί να πραγματοποιήσει ένα δυνατό χτύπημα εντυπώσεων εναντίον της Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, θέλει να στείλει παντού ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει η μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη. 

Ο πρόσφατος συντηρητισμός του συλλόγου έχει κάνει εφικτό το ενδεχόμενο της μεταγραφής. Το 2016, ο Alvaro Morata αποκτήθηκε για 30 εκατ. από τη Γιουβέντους αλλά πουλήθηκε ο Jese στην Παρί (συν κάποιες ακόμη πωλήσεις), αποφέροντας συνολικά κοντά στα 40 εκατ. στα ταμεία. 

Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, ο Morata αγοράστηκε από την Τσέλσι για 66 εκατ. και ο Danilo από την Μάντσεστερ Σίτι για 30 εκατ. - τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις εκείνη την περίοδο έφτασαν τα 132 εκατ., με μόλις 40 εκατ. να δαπανώνται για τους νεαρούς Theo Hernandez και Ceballos.

Τα νούμερα εξισορροπήθηκαν κάπως το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, όταν ο Cristiano Ronaldo έφυγε για 112 εκατ. για τη Γιουβέντους και με τα συγκεκριμένα χρήματα επενδύθηκαν στους Vinicius Junior, Thibaut Courtois και Alvaro Odriozola.

Μόλις το 2019, η Ρεάλ αποφάσισε να ανοίξει την κάνουλα, αποκτώντας τους Hazard, Luka Jovic, Eder Militao, Ferland Mendy και Rodrygo. Για αυτούς δαπανήθηκαν σχεδόν 300 εκατ., 130 από τα οποία προήλθαν από τις πωλήσεις των Mateo Kovacic, Marcos Llorente, Theo Hernandez, Keylor Navas (και μερικών ακόμη). Πέρυσι, έφυγαν οι Achraf Hakimi, Sergio Reguilon, Oscar Rodriguez και μερικοί νεαροί, για να μπουν στο ταμείο ακόμη 100 εκατ., στα οποία προστέθηκαν ακόμη 78 φέτος, με τις μεταγραφές των Raphael Varane, Martin Odegaard και Brahim Diaz. Τα έξοδα από την άλλη, είναι μηδενικά. Χοντρικά, αυτό δίνει στη Ρεάλ ένα οικονομικό μαξιλαράκι (τουλάχιστον για το μεταγραφικό σχεδιασμό) της τάξεως των 178 εκατ.

Ακόμη και η περίπτωση του Alaba δείχνει να ισοσταθμίζεται: Ο πολυσύνθετος Αυστριακός έχει μεν τεράστιο συμβόλαιο αλλά στην πραγματικότητα απλά καλύπτει το 'κενό' που υπήρξε στο μπάτζετ από τη φυγή του Sergio Ramos για την Παρί Σεν Ζερμέν. Επιπροσθέτως, η Ρεάλ μπορεί να πουλήσει προσεχώς κάποιον εκ των Luka Jovic (€10.000.000 το ετήσιο συμβόλαιό του), Mariano Diaz (€7.000.000 το ετήσιο συμβόλαιό του) ή ακόμη και τον Gareth Bale (€30.000.000 το ετήσιο συμβόλαιό του).

Γραμμή κρούσης που αλλάζει τα δεδομένα

Πρακτικά, η Ρεάλ μπορεί να κάνει δικό της τον Kylian Mbappe. Λογικά, αυτό θα γίνει πραγματικότητα τον Γενάρη, αν δεν υπάρχει κάποια εξωφρενική -από κάθε άποψη- προσφορά της Νιούκαστλ, οι Σαουδάραβες της οποίας είναι δεδομένο πως θα επιθυμούν να κάνουν το πρώτο τους σοβαρό statement.

Αν όμως ο Mbappe προτιμήσει Μαδρίτη, τότε θα μιλάμε πιθανότατα για τη δημιουργία του πιο καυτού επιθετικού διδύμου στον κόσμο - και σε επίπεδο συλλόγου.