Καλύτερος Έλληνας αθλητής του Τόκιο ο Μίλτος Τεντόγλου
Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος ξεχώρισε στα βραβεία ΑNOC.
Οι αθλητές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, βραβεύτηκαν χθες βράδυ, σε ειδική τελετή που έγινε στο ανοιχτό θέατρο "Μάνος Κατράκης" του Creta Maris Beach Resort, στο τέλος της πρώτης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης της της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), που φιλοξενείται στο Ηράκλειο. Μεταξύ των διακριθέντων ήταν και ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος τιμήθηκε ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής των Ολυμπιακών του Τόκιο και παρέλαβε το βραβείο του από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
> Διάβασε ακόμη: Πόσο cool μπορεί να είσαι Μίλτο Τεντόγλου;
Κορυφαίος αθλητής των Αγώνων ανακηρύχθηκε ο Κενυάτης Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου, Ελιούντ Κιπτσόγκε, ενώ καλύτερη αθλήτρια αναδείχθηκε η Καναδή κολυμβήτρια Μάγκι ΜακΝιλ, νικήτρια στα 100μ. πεταλούδα.
Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες ήταν οι εξής:
- Καλύτερη επίδοση σε άθλημα πολλών αθλητών στις γυναίκες: Ομάδα Ξιφασκίας της Εσθονίας στη Κατηγορία Épée
- Καλύτερη επίδοση σε άθλημα πολλών αθλητών στους άνδρες: Ομάδα ποδηλασίας track pursuit της Ιταλίας
- Καλύτερη γυναικεία ομάδα του Τόκιο 2020: Γυναικεία Ομάδα Ράγκμπι Νέας Ζηλανδίας
- Καλύτερη ανδρική ομάδα του Τόκιο 2020: Ανδρική Ομάδα Μπέιζμπολ Ιαπωνίας
- Εξαιρετική επίδοση αθλητή: Μιγιάιν Λόπες - Κούβα (πάλη)
- Καλύτερη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο 2020: Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή
- Συμβολή στο Ολυμπιακό Κίνημα: Τζον Κόατες - Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ
Τα Βραβεία ANOC, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημιουργήθηκαν ως ένδειξη αναγνώρισης προς τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τους αθλητές τους για την αφοσίωσή τους στο Ολυμπιακό Κίνημα και για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών. Κατά την διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν επίσης διπλώματα στις πρωτοποριακές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, η οποίες μας σημάδεψαν με ιστορικές αθλητικές στιγμές κατά της διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020.
Εκτός από την απονομή του βραβείου του Μίλτου Τεντόγλου από τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, απένειμε το βραβείο στους Ιταλούς αθλητές της Ποδηλασίας για την κατηγορία της καλύτερης επίδοσης σε άθλημα πολλών αθλητών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Όλοι οι λόγοι για τους οποίους γουστάρουμε Μουντιάλ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ξεκινά, και όπως ανά τετραετία συμβαίνει, θα μαγνητίσει τα βλέμματα όλου του πλανήτη στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλοι οι λόγοι για τους οποίους γουστάρουμε Μουντιάλ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ξεκινά, και όπως ανά τετραετία συμβαίνει, θα μαγνητίσει τα βλέμματα όλου του πλανήτη στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΌλοι οι λόγοι για τους οποίους γουστάρουμε Μουντιάλ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ξεκινά, και όπως ανά τετραετία συμβαίνει, θα μαγνητίσει τα βλέμματα όλου του πλανήτη στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.
Γραφει Κωστας ΧρηστουΤο Μουντιάλ 2026 ξεκινά όπως το 2010, αλλά ευτυχώς (;) χωρίς τις βουβουζέλες
Το 2010 οι βουβουζέλες έκαναν εκατομμύρια θεατές να ψάχνουν το mute. Δεκαέξι χρόνια μετά, η ίδια πρεμιέρα μάς θυμίζει τον ήχο που έγινε ιστορία.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΑυτά είναι τα παρατσούκλια των 48 ομάδων του Μουντιάλ 2026
Από τα Τρία Λιοντάρια και τη La Roja μέχρι τους Samurai Blue και τα Λιοντάρια του Άτλαντα, τα παρατσούκλια των εθνικών ομάδων λένε τη δική τους ιστορία.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΓιατί οι ΗΠΑ δεν επέτρεψαν την είσοδο σε Σομαλό διαιτητή του Μουντιάλ 2026
Ο Omar Artan θα έγραφε ιστορία ως ο πρώτος Σομαλός διαιτητής σε Μουντιάλ, όμως η άρνηση εισόδου στις ΗΠΑ έβαλε τέλος στο όνειρό του.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης