Η επιστροφή των Chicago Bulls

Οι Ταύροι μπήκαν φουριόζοι στη νέα σεζόν του NBA και κάθε μπασκετικός νοσταλγός των 90s έχει ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι Chicago Bulls του Billy Donovan βρίσκονται στην τρίτη θέση της Ανατολής στο NBA, με ρεκόρ 9-4. Πριν το ξεκίνημα της φετινής σεζόν για το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, υπήρχαν σαφείς ενδείξεις πως οι Ταύροι θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάτι καλό. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο ελπιδοφόρα.

Ένα αληθινό comeback

Την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ άλλων, οι Bulls κέρδισαν με 117-107 τους Dallas Mavericks του Luka Doncic, προηγούμενοι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι -και σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο- δείχνοντας πως ό,τι κι αν συνέβαινε, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν. 

Μετά τα 48 αγωνιστικά λεπτά, ο γκαρντ των Mavs Tim Hardaway Jr. έκανε μία λακωνική αλλά αρκετά τίμια όσο και στοχευμένη δήλωση: 'Chicago is back'.

Αρκούν αυτές οι τρεις λέξεις να σκιαγραφήσουν τη φετινή εικόνα της ομάδα του Ίλινοϊς;

> Διάβασε ακόμη: Πώς οι Chicago Bulls καταστράφηκαν μετά τον Michael Jordan

Η αλήθεια είναι πως παρά τις ελπίδες αρκετών, υπήρξαν ακόμη περισσότεροι που αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τους φετινούς Bulls στην preseason.

Ο τρόπος που κινήθηκαν στα trades και στη free agency ήταν μεν έξυπνος και αποδοτικός αλλά πάντοτε υπάρχουν αμφιβολίες. Τελικά, το σύνολο του coach Donovan δείχνει να βαδίζει στο σωστό δρόμο. 

 "Νομίζω πως έχουμε πια πολλά στοιχεία για να καταλάβουμε ότι οι Bulls είναι πολύ καλύτεροι από όσο πιστεύαμε πριν λίγο καιρό. Ήταν κυρίαρχοι στα ματς της preseason αλλά όλοι έλεγαν πως έπαιζαν με κακές ομάδες. Σε αυτό το σημείο έχουν πετύχει σημαντικές νίκες ενώ οι ήττες τους είναι όλες οριακές. Τα στατιστικά τους αρχίζουν να σταθεροποιούνται όμως δεν είναι αυτό που δημιουργεί αισιοδοξία: Είναι η εικόνα τους παιχνίδι με παιχνίδι. Βλέπουμε σίγουρα κάτι ιδιαίτερο εδώ" σημείωνε πριν λίγα 24ωρα στο podcast Cash Considerations: A Chicago Bulls Pod του Blue Wire ο δημοσιογράφος Stephen Noh και ειλικρινά, ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί του;

Οι Bulls είναι γρήγοροι, σκληροί και αποτελεσματικοί. Μία fun-to-watch ομάδα που όλοι γουστάρουν -έως τώρα πάντοτε- να παρακολουθούν.

Ο άνθρωπος-κλειδί

Εκείνοι που ξεχωρίζουν είναι οι (λίγο-πολύ αναμενόμενοι) Zach LaVine, Nikola Vucevic (αν και ο Μαυροβούνιος σέντερ θα χάσει μερικά ματς ακόμη λόγω Covid-19) και DeMar DeRozan. 

Για τον πρόσφατο αντίπαλο Paul George όμως, ο παίκτης που κάνει τη διαφορά είναι άλλος. Ο Lonzo Ball, μετά και τη νίκη της περασμένης Κυριακής έναντι των Clippers (που έχασαν μετά από 7 παιχνίδια), δείχνει να συναντά μπόλικες από τις προσδοκίες.

Ξέρεις, αυτές που είχαν αρκετοί από τον ίδιο κατά τη μετάβαση από το UCLA και το κολεγιακό πρωτάθλημα στον μαγικό κόσμο, αλλά κυρίως του πατέρα του LaVar, που έχτισε γύρω του όλο το δίκτυο marketing της οικογένειας/εταιρείας του - και που το συνεχίζει ασφαλώς ο έξοχος LaMelo.

"Ξέρεις, αυτός ο τύπος κάνει το παιχνίδι ευκολότερο για όλους τους άλλους. Έχει βελτιώσει πάρα πολύ το jump shoot του, παίζει καλή άμυνα και γνωρίζει να τρέχει την ομάδα" ήταν η ετυμηγορία του PG 13.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν το The Last Dance ήταν ένα μεγάλο ψέμα;

Μένει να δούμε λοιπόν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν φέτος οι Ταύροι και εάν θα είναι δυνατοί στην postseason. Προς το παρόν πάντως, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η αισιοδοξία επέστρεψε στην Πόλη των Ανέμων. Ίσως για πρώτη φορά μετά τα prime years του Derrick Rose.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος