Η καρδιά αποφάσισε για τον Sergio Aguero

Ο σπουδαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση εξαιτίας προβλήματος στην καρδιά και το παιχνίδι γίνεται φτωχότερο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Δεκεμβρίου 2021

"Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να σταματήσω να παίζω μπάλα. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Πρώτα απ’ όλα είναι η υγεία μου, ξέρετε γιατί πήρα αυτήν την απόφαση. Ήμουν στα χέρια καλών γιατρών που με συμβούλευσαν το καλύτερο για μένα. Πήρα την απόφαση πριν από δέκα ημέρες. Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να δω αν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσω, όμως δεν υπήρχαν και πολλές". Με αυτά τα λόγια ξεκινά η ανακοίνωση του Sergio Aguero σχετικά με την απόφαση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση.

Ο σπουδαίος Αργεντινός επιθετικός αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο λόγω καρδιακής αρρυθμίας, μόλις 5 μήνες μετά τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα

"Θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν να εξελιχθώ. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, χαρούμενος. Δεν ξέρω τι με περιμένει στο υπόλοιπο της ζωής μου, αλλά ξέρω πως έχω πολλούς ανθρώπους που με νοιάζονται. Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που ήρθαν, όσους μου συμπεριφέρθηκαν σωστά αλλά και εκείνους που δεν το έκαναν. Κρατάω πολλά καλά πράγματα, σας ευχαριστώ όλους" ολοκληρώνει ο Aguero, που κλείνει έστω και με αυτό τον τρόπο ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ζωής του. 

 
Speech Kun

𝐏𝐢𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐥𝐥𝐢𝐧𝐚 🥺 Goosebumps 😢 Gràcies per tot, Sergio Aguero! 🥺

Posted by FC Barcelona on Wednesday, December 15, 2021

Το προφίλ 

Ήταν 2 Ιουνίου του 1988, όταν ο Sergio Leonel Agüero del Castillo είδε για πρώτη φορά το φως, στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες. Όπως κάθε άλλο παιδί στη χώρα του, λάτρεψε την μπάλα από πολύ μικρός και σύντομα έγινε γνωστός ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτής, προτού κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, σε ηλικία μόλις 15 ετών, με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε. 

Η συνέχεια της τεράστιας καριέρας του είναι λίγο-πολύ γνωστή, με την ιστορία του να γράφεται μέχρι πρόσφατα στα ευρωπαϊκά γήπεδα: 175 παιχνιδια και 74 τέρματα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, 275 ματς και 184 γκολ με τη Σίτι, μόλις 5 (1 γκολ) με την Μπαρτσελόνα, 101 φορές φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής (βρίσκοντας 41 φορές δίχτυα), κέρδισε 5 φορές την Premier League και 2 το Κύπελλο Αγγλίας, συν ένα Europa League, ένα Copa America και ένα Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. 

Ένα γκολ όμως είναι εκείνο που άλλαξε όχι μόνο το ρου της δικής του πορείας αλλά και της πρώην ομάδας του, της Μάντσεστερ Σίτι. 

Το γκολ της ζωής του

Το ημερολόγιο δείχνει 13 Μαΐου του 2012 και η τοποθεσία είναι το Etihad Stadium του Μάντσεστερ. Η Σίτι υποδέχεται για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, την ίδια ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κυνηγά επίσης τον τίτλο, αγωνίζεται εναντίον της Σάντερλαντ. Η Σίτι χρειάζεται μόνο τη νίκη ώστε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μετά από 44 ολόκληρα χρόνια. 

Ο Pablo Zabaleta βάζει μπροστά στους Πολίτες στο 39ο λεπτό αλλά προς έκπληξη όλων, η ΚΠΡ προηγείται με 1-2 χάρη στα τέρματα των Djibril Cissé και Jamie Mackie, παρότι αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Edin Džeko ισοφαρίζει σε 2-2 για την ομάδα του Roberto Mancini.

Ωστόσο, οι οπαδοί της Σίτι στις εξέδρες δε δείχνουν ακριβώς να πιστεύουν πως η αγαπημένη τους ομάδα θα αρπάξει τελικά τον τίτλο που κυνηγά τόσο καιρό. Την ίδια στιγμή, τα δισεκατομμύρια λιρών που έχει ξοδέψει η ιδιοκτησία φαίνονται να καταλήγουν για ακόμη μία χρονιά στα σκουπίδια. Ακόμη χειρότερα, ο τίτλος θα καταλήξει στη μισητή συμπολίτισσα.  

93 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Τόση ώρα παιχνιδιού είχε συμπληρωθεί όταν ο Mario Balotelli υποδέχεται την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Όλοι στην εξέδρα εύχονται να μη ζήσουν ένα ακόμη τυπικό κλισέ της τύχης. Ξέρεις, αυτό που γυρνά την πλάτη στη Σίτι ή εκείνο που θέλει τον ιδιόρρυθμο striker να τα θαλασσώνει με στυλ. Το κοντρόλ του Ιταλού δεν είναι ακριβώς ιδανικό αλλά με υπερπροσπάθεια γυρνά την μπάλα προς τα ενδότερα.

Η καρδιά αποφάσισε για τον Sergio Aguero
ΣΕΡΤΖΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ 1
ΣΕΡΤΖΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ
ΣΕΡΤΖΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ 3

Ο Sergio Aguero κάνει ότι θα έκανε κάθε Αργεντινός επιθετικός που σέβεται τον εαυτό του: Μπαίνει σαν λυσσασμένο μπουλντόγκ στη φάση με κατεβασμένο κεφάλι, προσπερνά σαν αρτίστας τον Nedum Onuoha -που παρεμπιπτόντως προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Σίτι- και εκτελεί χωρίς πολλά πολλά τον ανήμπορο να αντιδράσει Ιρλανδό τερματοφύλακα Paddy Kenny, o οποίος πραγματοποίησε μέχρι εκείνη τη στιγμή το ματς της ζωής του. Δεν θα μπορούσε όμως με τίποτα να σταματήσει τον κεραυνό του Kun. 

"Aguerooooooooooooo. I swear you will not never see anything like this ever again. So watch it. Drink it in" φωνάζει εκστασιασμένος ο δημοφιλής σχολιαστής του Sky Sports Martin Tyler. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε όταν βλέπει πως μπροστά του γράφεται ιστορία; 

Όλοι στο Etihad τρελαίνονται, ο σκόρερ ξεσπά βγάζοντας τη φανέλα προτού πέσουν πάνω του όλοι οι συμπαίκτες του, ο coach Mancini ίσως και να γλιτώνει την απόλυση -ο μύθος και πολλοί αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται πως καθόλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου έβριζε τους παίκτες του- και η Σίτι εξαργυρώνει ένα τεράστιο μέρος της επένδυσής της και ένα ακόμη μεγαλύτερο της υπομονής της.

To εν λόγω τέρμα του θα μπορούσε να θεωρηθεί το σημαντικότερο στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς ουσιαστικά άλλαξε τις ισορροπίες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και σήμανε το ξεκίνημα μίας νέας αυτοκρατορίας.

Κι αυτό χάρη στον Kun.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος