Το Μπλαουγκράνα κεφάλαιο του Sergio Aguero

Ο σπουδαίος Αργεντινός επιθετικός μετακομίζει στη Βαρκελώνη μετά από μία θρυλική δεκαετία στην Μάντσεστερ Σίτι. Τι μπορούμε να περιμένουμε όμως από αυτήν τη μεταγραφή;

Ήταν 2 Ιουνίου του 1988, όταν ο Sergio Aguero είδε για πρώτη φορά το φως, στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες. Όπως κάθε άλλο παιδί στη χώρα του, λάτρεψε την μπάλα από πολύ μικρός και σύντομα έγινε γνωστός ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτής, προτού κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, σε ηλικία μόλις 15 ετών, με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε. 

Η συνέχεια της τεράστιας καριέρας του είναι λίγο-πολύ γνωστή, με την ιστορία του να γράφεται ακόμη στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πλέον, ο 33χρονος Αργεντινός striker είναι ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, που ανακοίνωσε την απόκτησή του λίγες ημέρες πριν, με συμβόλαιο μέχρι το 2023. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Τι φέρνει ο Sergio Aguero στην Μπαρτσελόνα

Παρά την ηλικία του, ο Kun αναμένεται να προσφέρει στους Μπλαουγκράνα κάτι πολύ βασικό, που τόσο έλειψε από τους επιθετικούς της τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: Το γκολ.

Οι Antoine Griezmann και Ousmane Dembele, όσο ταλαντούχοι κι αν είναι, δεν μπορούν να μπουν στη ζυγαριά -πάντοτε στο σκέλος του εκτελεστικού κομματιού- με τον Αργεντινό πρώην σταρ της Μάντσεστερ Σίτι.

Η αλήθεια είναι πως ο Ronald Koeman επιθυμούσε διακαώς μία τέτοια προσθήκη. Και όπως και να το δει κανείς, καλύτερα να έχεις τον Aguero (με την κλάση και την εμπειρία του) στο ρόστερ σου, παρά τον Martin Braithwaite. Επιπροσθέτως μιλάμε για έναν εξαιρετικά κινητικό κυνηγό που φαινομενικά ταιριάζει στο στυλ του νο.9 που δείχνει να χρειάζεται η Μπαρτσελόνα. 

Εκτός αυτών, ο Aguero είναι πολύ στενός φίλος του Lionel Messi, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ψυχολογία του ηγέτη της ομάδας της Βαρκελώνης.

Οι προβληματισμοί

Όπως είναι λογικό, το μεγαλύτερο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μπορεί ο Aguero να αγγίξει το peak της φόρμας του στα 33 - πολλοί αναφέρουν πως τα καλύτερά του χρόνια ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Έπειτα, υπάρχει και η συχνότητα των τραυματισμών: Φέτος έχασε 17 παιχνίδια ενώ πέρυσι 24.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν η Μπαρτσελόνα δεν μπορέσει να πάρει τον Erling Haaland;

Τα δύο παραπάνω μοιραία ρίχνουν στο τραπέζι το ερώτημα για το ρόλο που θα πρέπει να έχει ο Αργεντινός στην ομάδα. Προφανέστατα, όλα θα απαντηθούν εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί: Στο χορτάρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear