Ο νόμος του Karim Benzema

Ο Γάλλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ιστορία, στέλνοντας την Βασίλισσα στα προημιτελικά του Champions League.

Αρκούσαν μόλις 17 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για τον Karim Benzema ώστε να γράψει μερικές ακόμη χρυσές σελίδες στο προσωπικό του βιβλίο με την Ρεάλ Μαδρίτης, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο 34χρονος Γάλλος striker πέτυχε χατ τρικ στο δεύτερο ματς της Βασίλισσας εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των 16 του Champions League, στέλνοντας την ομάδα του στα προημιτελικά (3-1). Υπενθυμίζουμε πως το πρώτο παιχνίδι στην Πόλη του Φωτός είχε έρθει 1-0 υπέρ των Παριζιάνων.

Ένας μύθος της Ρεάλ

Ο Karim Benzema διανύει την 14η σεζόν του στη Ρεάλ. Φυσικά κανείς δε θυμάται την παρουσίασή του, στις 9 Ιουλίου του 2009, καθώς λίγες ημέρες πριν από αυτόν έφταναν στο Μπερναμπέου δύο ακόμη Galacticos: Οι Kaká και Cristiano Ronaldo.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν υπάρχει ήδη φαβορί για το Μουντιάλ του Κατάρ;

Ο νεοαφιχθείς από τη Λυών όμως γνώριζε τις δυνατότητές του και, κυρίως, είχε πίστη σε αυτές. Η αυτοπεποίθησή του γινόταν όλο και μεγαλύτερη κάθε φορά που έβρισκε δίχτυα. Η παρθενική φορά δεν άργησε: Ήταν ένα ματς στις 20 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους απέναντι στη Χερέθ, όταν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του τότε παρτενέρ του στην επίθεση των Μερέχνες Ruud van Nistelrooy.

Fast forward στο χθεσινό βράδυ. Ο Karim Benzema έκανε για ακόμη μία φορά τη δουλειά για την ομάδα του. Όσοι σταρ κι αν παρέλασαν από το χορτάρι με τη λευκή φανέλα, αυτός δε σταματούσε να κάνει αυτό που γνωρίζει, να βρίσκει δίχτυα. 

Πλέον, είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Βασίλισσας, με 309 γκολ. Τα χθεσινά του τέρματα τον έφεραν πάνω από τον μυθικό Alfredo Di Stefano (308), ενώ το τελευταίο εξ' αυτών ήταν εκείνο που τον ώθησε να ξεπεράσει τον -επίσης μυθικό- Raul Gonzalez όσον αφορά το σκοράρισμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (66 γκολ στο CL). 

> Διάβασε ακόμη: 20 χρόνια από το αριστούργημα του Dennis Bergkamp

Μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Benzema έχει σημειώσει 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και απέχει μόλις δύο από το προσωπικό του ρεκόρ - είχε βάλει 32 το 2011-12 υπό τις οδηγίες του Jose Mourinho. Κάτι μας λέει πως δεν θα περιοριστεί.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος