Τα -όχι και τόσο καλά- σενάρια για το μέλλον της Τσέλσι

Δύσκολα τα πράγματα για τον Roman Abramovich, ακόμη πιο δύσκολα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Προφανώς και κάπου θα έχεις διαβάσει για τα όσα διαδραματίζονται διεθνώς με τους φερόμενους ως "Ρώσους Ολιγάρχες", οι οποίοι μετά την εισβολή του Vladimir Putin στην Ουκρανία δεν περνούν ακριβώς και τις καλύτερες ημέρες τους στο εξωτερικό, τόσο προσωπικά αλλά -κυρίως- και επαγγελματικά. Ο Roman Abramovich είναι ένας από αυτούς. Μαζί με τον ίδιο, "υποφέρει" και η Τσέλσι

Οι Μπλε του Λονδίνου και πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο καλοκαίρι: Πολλά συμβόλαια ολοκληρώνονται, μπόλικοι και διάσημοι "μνηστήρες" έχουν παρουσιαστεί ως οι επόμενοι ιδιοκτήτες του club και μία σειρά κυρώσεων πρέπει να ξεπεραστεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

Πριν φτάσουμε όμως μέχρι εκεί, υπάρχουν κάποια άμεσα θέματα που ίσως προκύψουν στο Stamford Bridge, φέρνοντας ακόμη περισσότερα γκρίζα σύννεφα στο ήδη συννεφιασμένο δυτικό Λονδίνο. Σενάρια όπως τα παρακάτω.

Ματς χωρίς κόσμο

Τα -όχι και τόσο καλά- σενάρια για το μέλλον της ΤσέλσιGetty Images

Μία από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Roman Abramovich και τις εταιρείες που διαχειρίζονται τις δραστηριότητές του, είναι το "πάγωμα" της πώλησης εισιτηρίων. Οικονομικά, αυτό δημιουργεί άμεση τρύπα. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για τα χρήματα.

> Διάβασε ακόμη: 20 χρόνια από το αριστούργημα του Dennis Bergkamp

Το να αγωνίζεσαι σε άδειο γήπεδο -ή μισοάδειο τέλος πάντων- έχει αντίκτυπο και στην απόδοση της ομάδας, ειδικά όσο πλησιάζει το φινάλε της σεζόν. Βέβαια, η Nadine Dorries ενημέρωσε πως οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν κανονικά να βρίσκονται στο Stamford Bridge μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Απαγόρευση μεταγραφών

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Τσέλσι βρίσκεται μπροστά από το συγκεκριμένο θέμα. Το 2019 αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν.

ΤΣΕΛΣΙ 2Getty Images

Τώρα τα πράγματα όμως είναι λίγο διαφορετικά. Δεν επιτρέπονται καν οι ανανεώσεις συμβολαίων, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η Τσέλσι θα χάσει τον αρχηγό της Azpilicueta και τους Rudiger, Christensen χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Η μεγάλη έξοδος

ΤΣΕΛΣΙ 3Getty Images

Σε συνέχεια των παραπάνω, πολλοί ποδοσφαιριστές ίσως θελήσουν να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και ηθικό πια, όσα χρήματα κι αν τους προσφέρει ο όποιος επόμενος ιδιοκτήτης. Οι φήμες από το Νησί αναφέρουν πως οι N'Golo Kante και Mason Mount αναζητούν ήδη τον επόμενο σταθμό τους, ενώ το ίδιο φημολογείται και για τον προπονητή Thomas Tuchel. Βέβαια, μένει να δούμε πώς, πότε και ποιος θα είναι το νέο αφεντικό και, κυρίως, τι μπορεί να κάνει.

Το θέμα των χορηγών

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

Ο βασικός σπόνσορας Three ανέστειλε τη συνεργασία του με τον σύλλογο, αποσύροντας το λογότυπό του από τις φανέλες της ομάδας. Σύμφωνα με την Daily Mail, αρκετοί ακόμη από τους υπόλοιπους χορηγούς σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο.

> Διάβασε ακόμη: Ο νόμος του Karim Benzema

Η Hyundai και η Hublot δύσκολα θα συνεχίσουν (τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι) και η ανεύρεση νέων συνεργασιών αναμένεται να είναι ιδιαίτερη διεργασία, με πολλές απαιτήσεις και όρους. Η καυτή πατάτα πάντως είναι στα χέρια της Nike, καθώς η αμερικανική εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Τσέλσι έως το 2032.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear