Κάποιοι παράξενοι κανονισμοί του NCAA

Να μερικά πράγματα που δεν περίμενες να δεις στην March Madness.

Η March Madness του NCAA είναι εδώ και φέρνει μαζί της όλα εκείνα που καθιστούν την τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ τόσο ελκυστικό για τους fans της πορτοκαλί μπάλας και όχι μόνο αυτής. Τα βλέμματα είναι στραμμένα -κυρίως- στους παίκτες, οι οποίοι όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, πρέπει να ακολουθούν μία πολύ συγκεκριμένη ντιρεκτίβα κανονισμών, πέρα από τους κλασικούς του αθλήματος.

Το αίμα πρέπει να σκουπίζεται αμέσως

Κάποιοι παράξενοι κανονισμοί του NCAAΟ παίκτης που θα τραυματιστεί από μία γρατζουνιά στο γόνατο ή μία σπασμένη μύτη, πρέπει να βγει από το παρκέ σε μόλις 20''. Ο κανονισμός ισχύει και για όποιον χάσει τον φακό επαφής του, διαφορετικά θα δεχθεί τεχνική ποινή η ομάδα του. 

 

Κανένας αριθμός φανέλας δεν μπορεί να τελειώνει σε 6, 7, 8 ή 9

NCAA MARCH MADNESS ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1To NCAA προσφέρει στους αθλητές μόλις 37 πιθανούς αριθμούς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις φανέλες τους. Γιατί; Γιατί τα συγκεκριμένα νούμερα απαιτούν τη χρήση και των δύο χεριών από τους διαιτητές όταν πρόκειται να καταλογίσουν ένα φάουλ, κάτι που μπερδεύει τόσο τους ίδιους όσο και τη γραμματεία. 

 

Μη σηκώνεις τον συμπαίκτη σου

NCAA MARCH MADNESS ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 3"Δεν επιτρέπεται να σκαρφαλώνεις πάνω σε έναν συμπαίκτη σου ή να σηκώνεις έναν τέτοιον ώστε να εξασφαλίσεις μεγαλύτερο ύψος" αναφέρει ο σχετικός κανονισμός και είναι κάτι παραπάνω από σαφής. Αυτό ου δε γνωρίζουμε είναι γιατί θεσπίστηκε.

 

 

Οι παίκτες του πάγκου πρέπει να παραμένουν καθιστοί

NCAA MARCH MADNESS ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 5Την περισσότερη ώρα του ματς, τουλάχιστον. Η μοναδική εξαίρεση; Όταν αντιδρούν αυθόρμητα σε μία εξαιρετική φάση. "Αλλά πρέπει και πάλι να καθίσουν αμέσως κάτω" αναφέρει το σχετικό απόσπασμα.

 

 

Απαγορεύονται τα μακριά νύχια

NCAA MARCH MADNESS ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 8Τα μακριά ή αιχμηρά νύχια μπορεί να είναι επικίνδυνα λόγω καταστάσεων όπως αυτή.

 

 

 

Τρως απεριόριστα

NCAA MARCH MADNESS ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 7Πίσω στο 2014, καθιερώθηκε ένας κανόνας σύμφωνα με τον οποίο οι παίκτες της March Madness δικαιούνται απεριόριστα σνακ και γεύματα ώστε "να καλύψουν τις μεγάλες διατροφικές τους ανάγκες". Μέχρι τότε δικαιούνταν 3 γεύματα/ημέρα.

 

Δεν μπορείς να πληρώνεσαι

NCAA MARCH MADNESS ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 4 Και δεν μπορείς να παίξεις σε κολέγιο αν έχεις πληρωθεί από το μπάσκετ κατά το παρελθόν. Γιατί; Το NCAA προσπαθεί να διατηρήσει τις αρχές του ερασιτεχνισμού στο άθλημα, επομένως αν κάποιος νεαρός είχε παίξει επαγγελματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτός στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr