Μία άβολη αλήθεια για τον Dele Alli

Ο 25χρονος Άγγλος σταρ μοιάζει σκιά του εαυτού του και κάποιοι τον καλούν να κόψει την μπάλα.

Η Έβερτον δε διανύει και την καλύτερη σεζόν της στην Premier League, ούσα οριακά πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού. Φυσικά, στην ομάδα του Λίβερπουλ, τους οπαδούς της και τους ανθρώπους της γενικότερα, φταίνε τα πάντα, με τα πυρά -όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις- να στρέφονται σε μερικούς ποδοσφαιριστές που δε ματώνουν ακριβώς τη φανέλα. Ένας από αυτούς φαίνεται πως είναι ο Dele Alli

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dele (@dele)

Ο 25χρονος Άγγλος διεθνής αφίχθη στο Goodison Park τον Ιανουάριο, με τη μεταγραφή του από την Τότεναμ να στοιχίζει €25.000.000. Έκτοτε, έχει χρησιμοποιηθεί σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος από τον Frank Lampard, δίχως να έχει ξεκινήσει ποτέ έως τώρα στην αρχική 11άδα.

> Διάβασε ακόμη: Δεν άξιζε αυτό στον Mo Salah

Κάτι απολύτως λογικό αν κρίνει κανείς από την απογοητευτική εικόνα του στο χορτάρι, η οποία δε φέρνει σε κανενός τη μνήμη τον εκπληκτικό μεσοεπιθετικό που όλοι θαύμαζαν πριν λίγα χρόνια.

Μία σκληρή κριτική

Η αγωνιστική του πτώση δεν έμεινε ασχολίαστη από πολλούς, με τον Stan Collymore να είναι εκείνος που χρησιμοποίησε την πιο σκληρή γλώσσα. Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, σε άρθρο του στη Mirror, τον καλεί όυτε λίγο ούτε πολύ να κόψει την μπάλα, αν αυτή δεν τον γεμίζει πια ή, πολύ περισσότερο, αν επιβαρύνει την ψυχική του υγεία.

Μία άβολη αλήθεια για τον Dele AlliGetty Images
ΝΤΕΛΕ ΑΛΙ 1Getty Images

"Η αγωνιστική του εικόνα μου δείχνει πως ίσως υπάρχει κάτι βαθύτερο που δεν ξέρουμε. Προσπαθώ να δω τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να δώσει μερικές απαντήσεις στον εαυτό του. Θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο; Ή θα ήταν καλύτερο να σταματήσει; Αν η απάντηση είναι θετική, μπορεί να πέσει επίπεδο, μέχρι να ξαναβρεί τον εαυτό του, ακόμη και στην Championship. Αν είναι αρνητική όμως, καλό θα είναι να προχωρήσει αλλιώς στη ζωή του" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Collymore, που και ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ένα νόμισμα με δύο όψεις

Από την ήττα στον τελικό του Champions League, το 2019, έχει εξελιχθεί από απαραίτητο γρανάζι στην επιθετική λειτουργία της Τότεναμ, σε έναν παίκτη που γυαλίζει τον πάγκο μίας εκ των χειρότερων ομάδων του πρωταθλήματος. Η πτώση του έχει μπερδέψει και απογοητεύσει ακόμη και τους πιο πιστούς fans του, με τον ίδιο να έχει σκοράρει μόλις 5 φορές τις τελευταίες 2,5 σεζόν.

Αρκετοί μυϊκοί τραυματισμοί στο peak της καριέρας του επηρέασαν σίγουρα τη φόρμα και την αυτοπεποίθησή του. Ίσως πάλι μία αλλαγή σκηνικού να ήταν απαραίτητη. Δε δείχνει να απέδωσε. Από την άλλη, είναι βλέπεις το attitude και η δημόσια εικόνα του ίδιου που δε βοηθούν ακριβώς. Για την ακρίβεια, προκαλούν συζητήσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dele (@dele)

Τα ρούχα και τα αυτοκίνητα που επιλέγει, τα μαλλιά του και η προσωπική του ζωή που πρωταγωνιστεί στα tabloids, δείχνουν σε πολλούς ένα παιδί που έχει βάλει το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα. Συνέβη σε αρκετούς στο παρελθόν, θα συμβεί σε άλλους στο μέλλον. 

Ο Collymore κάνει λόγο για ασέβεια στο σπορ. Είναι άδικο για τους συμπαίκτες, τους οπαδούς και όλους εκείνους που λατρεύουν το παιχνίδι και πληρώνουν γι' αυτό, απλά να τους "κοροϊδεύει" κάποιος που απλά έπαψε να γουστάρει. Εκτός αν υπάρχει στη μέση το θέμα της ψυχικής υγείας. Τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στους ειδικούς, ώστε να τον βοηθήσουν.

> Διάβασε ακόμη: Το πρόβλημα με τον επόμενο striker της Μπαρτσελόνα

Σε κάθε περίπτωση, είναι πάντοτε λυπηρό να βλέπεις αθλητές που έχουν τον κόσμο στα πόδια τους να φθίνουν, για τον οποιονδήποτε λόγο. Οφείλουν όμως να μην επιτρέψουν το ίδιο και για την προσωπικότητά τους. Ειδικά όταν υπάρχει ολόκληρη η καριέρα και, πολύ περισσότερο, η ζωή μπροστά τους.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.