Το πρόβλημα με τον επόμενο striker της Μπαρτσελόνα

Όποιος κι αν είναι αυτός.

Ο Xavi μοιάζει πια σίγουρος για τον εαυτό του και, κυρίως, για την ομάδα του. Το καταλανικό τρένο ίσως να έχει μπει στις ράγες και έπειτα από τη μεταβατική περίοδο στην μετα-Messi εποχή, οι Μπλαουγκράνα δείχνουν για πρώτη φορά να μπορούν να χτίσουν κάτι όμορφο. Ο σχεδιασμός για τη σεζόν 2022/23 εξελίσσεται ήδη, με μία πολύ συγκεκριμένη θέση να χαρακτηρίζεται από όλους σαν προτεραιότητα: Αυτή του σέντερ φορ. Όλοι στην Μπαρτσελόνα επιθυμούν την απόκτηση -πάση θυσία- ενός elite-level striker, που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη των φιλοδοξιών, μαζί με το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. 

Ναι μεν αλλά

Αλλά υπάρχουν μερικά προβλήματα. Το πρώτο και αρκετά βασικό είναι το οικονομικό potential της Μπάρτσα. Η μεγάλη δυσκολία δεν είναι τόσο η τιμή κάποιου εκ των Mo Salah, Robert Lewandowski ή Erling Haaland -που είναι και οι βασικοί στόχοι, με τον Πολωνό κανονιέρη της Μπάγερν να φέρεται να έχει συμφωνήσει- αλλά το πώς θα μπορούσαν να πληρωθούν τα συμβόλαιά τους.

> Διάβασε ακόμη: Τα -όχι και τόσο καλά- σενάρια για το μέλλον της Τσέλσι

Η Μπαρτσελόνα έχει μπει σε ειδικό καθεστώς οικονομικής επιτήρησης και υπάρχει ένα πολύ περιοριστικό όριο αποδοχών για τους παίκτες. 

Το πρόβλημα με τον επόμενο striker της Μπαρτσελόνα
ΧΑΑΛΑΝΤ ΚΑΙ ΕΜΠΑΠΕGetty Images
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ 2021 ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙGetty Images

Έπειτα, το 'είδος' του striker. Ο Joan Laporta έχει βάλει σκοπό να φέρει στο Καμπ Νου έναν τέτοιου διαμετρήματος επιθετικό, χωρίς καν να λαμβάνει υπόψιν το εντελώς διαφορετικό στυλ του κάθε ενός εκ των προαναφερθέντων, με τους άλλους. Εδώ, θα έχει ενδιαφέρον και η άποψη του Xavi. Βέβαια, από την άλλη, αν πάρεις έναν world-class παίκτη, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, χωρίς πολλά-πολλά.

> Διάβασε ακόμη: Άγιαξ, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σχολείο του κόσμου

Η λίστα των Καταλανών περιλαμβάνει ασφαλώς αρκετά ακόμη ονόματα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιον -και πώς- θα επιλέξουν στην Βαρκελώνη. Πρέπει άλλωστε να απαντήσουν και στην πιθανή μετακίνηση του Kylian Mbappe στην Ρεάλ. Δεν είναι κι εύκολο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος