40 γκολ, 13 ασίστ, ένα UEFA Nations League και ένα Supercopa de Espana. Συν μερικά ρεκόρ. Αυτά είναι όλα όσα έχει γράψει μέχρι στιγμή τη σεζόν 2021-22 ο Karim Benzema. Εντυπωσιακά, αν αναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε ακόμη στη 12η ημέρα του Απρίλη και η αγωνιστική περίοδος τώρα μπαίνει στην τελική της ευθεία. Ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τον ελέφαντα στο δωμάτιο: Αξίζει ο Γάλλος striker της Ρεάλ Μαδρίτης την Χρυσή Μπάλα;

Αν όχι τώρα, πότε;

Από το 1998 και τον Zinedine Zidane, κανείς άλλος Γάλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να τιμηθεί με το δημοφιλές βραβείο του France Football. Ο Benzema ίσως και να βαδίζει προς αυτό με τη μεγαλύτερη ακρίβεια από οποιονδήποτε άλλο ομοεθνή του στο πρόσφατο παρελθόν.

> Διάβασε ακόμη: Ο Kylian Mbappé μιλά άψογα ισπανικά

Βλέπεις τα χατ τρικ με Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι για το Champions League έριξαν πάνω του τα φώτα, αποκαλύπτοντας και τα -μάλλον κρυμμένα για το ευρύ κοινό- υπόλοιπα κατορθώματά του στη φετινή σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος έμεινε στο παρασκήνιο για πολλά χρόνια, λόγω και της εμπλοκής του στην υπόθεση με τον Mathieu Valbuena. Αλλά στο χορτάρι δε μπορούσε να κρυφτεί τίποτα. Εκεί, ο 34χρονος φορ πάντοτε ξεχώριζε, είτε με την πιο βαριά φανέλα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είτε με εκείνη της εθνικής του ομάδας - όταν καλούνταν να "υπηρετήσει" την τελευταία. Συχνά δε, το έκανε περικυκλωμένος από αμέτρητους σταρ στο πλευρό του.

@Real Madrid C.F.

"Εγώ θα του έδινα την Χρυσή Μπάλα, την αξίζει απόλυτα. Είναι ένας απίστευτος παίκτης και ήταν τιμή μου που ήμουν προπονητής του. Ξέρει πώς να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Έχει αγωνιστική συνέπεια, τρομερή ατομική απόδοση και προσφέρει στην ομάδα του, στο υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζω σύντομα να ανταμειφθεί με το βραβείο" έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο ο Zinedine Zidane, που όσο να πεις κάτι γνωρίζει παραπάνω από εμάς για ποδόσφαιρο.

> Διάβασε ακόμη: Η Al Rihla φιλοδοξεί να αλλάξει τα Μουντιάλ

Υπενθυμίζουμε πως τον Μάρτιο, το France Football ανακοίνωσε πως οι κανόνες της ψηφοφορίας για το Ballon d'Or αλλάζουν από φέτος και θα λαμβάνεται περισσότερο από ποτέ υπόψιν το τι έκανε ο κάθε ποδοσφαιριστής τη συγκεκριμένη σεζόν και όχι εντός ενός ημερολογιακού έτους. Αυτό σημαίνει πως δε θα ληφθούν υπόψιν πχ οι εμφανίσεις στο Μουντιάλ του Κατάρ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση της επόμενης.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.