Μετά τη μάχη του Wanda Metropolitano

Κάποια πράγματα που μάθαμε μετά το ζόρικο ματς της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League.

Ειλικρινά, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από το δεύτερο ματς για τα προημιτελικά του Champions League ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι από όλα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο Wanda Metropolitano της ισπανικής πρωτεύουσας; Η ακριβώς παραπάνω ερώτηση δε συνοδεύεται από κανένα απολύτως πρόσημο - τα πράγματα είναι αυτά που είναι, ειδικά για την ομάδα του Diego Simeone, που κυνηγούσε το 0-1 του πρώτου ματς. 

Το ποδοσφαιρικό ροντέο που εξελίχθηκε καθόλη τη διάρκεια των περίπου 100' λεπτών που οι παίκτες του Cholo και του Pep Guardiola βρέθηκαν στο χορτάρι -δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πως παίχτηκε μπάλα σε όλα αυτά- έφερε τους δεύτερους να πανηγυρίζουν μαζί με τον Καταλανό coach την πρόκριση στα ημιτελικά.

> Διάβασε ακόμη: Η ξεχωριστή περίπτωση της Βιγιαρεάλ

Μέχρι να συμβεί αυτό, έγιναν πραγματάκια. Και βγήκαν κάποια συμπεράσματα. Όπως τα παρακάτω.

Μελανιές

Τόσο ο Kevin De Bruyne όσο και ο Kyle Walker αποχώρησαν από το ματς πριν τη συμπλήρωση της αγωνιστικής δράσης αλλά θα παίρναμε όρκο πως όλη η Σίτι έφυγε με μώλωπες από το χορτάρι. Το κυνήγι του treble δεν είναι εύκολο και από ό,τι φαίνεται έχει αρκετό πόνο και φθορά για τους παίκτες του Pep.

Επιμονή στο πλάνο...

Guardiola και Simeone είναι δύο από τους πιο συναρπαστικούς managers στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Έχουν ξεχωριστές ιδέες για το πώς πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο και πώς έρχονται τα αποτελέσματα, γεγονός που στη συγκεκριμένη περίπτωση δημιούργησε έναν αρκετά απογοητευτικό προημιτελικό Champions League.

Απέναντι σε κορυφαίες ομάδες, δεν είναι μυστικό ότι ο Cholo θέλει οι παίκτες του να κάθονται πίσω, να αμύνονται και να χτυπάνε τον αντίπαλο στην αντεπίθεση. Αν όχι, ο Αργεντινός θα προτιμούσε να ξεφορτώνονται την μπάλα έναντι όποιας λογικής ανάπτυξης παιχνιδιού. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Αντίθετα, η προσέγγιση του Guardiola βασίζεται σε ποδόσφαιρο υψηλού ρυθμού και μεγάλης κατοχής, κάτι που είναι ασφαλώς δύσκολο όταν απέναντί σου βρίσκεται μία άμυνα σαν αυτή της Ατλέτικο. 

...αλλά με μερικές τροποποιήσεις

Το γιατί το είδαμε για αρκετή ώρα, με τα όσα συνέβησαν προς το φινάλε του παιχνιδιού. Μιλώντας για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, θα μπορούσαμε επίσης να επισημάνουμε πως ο Phil Foden κέρδισε τον Simeone, χρησιμοποιώντας πολλές από τις τακτικές των δικών του παικτών. Α, και παίζοντας λίγη παραπάνω μπάλα.

> Διάβασε ακόμη: Μία Χρυσή Μπάλα για τον Karim Benzema;

Η αναμενόμενη σύρραξη στο τούνελ

Έλα τώρα, όλοι αυτό περίμεναν. Ειδικά, τύποι που δεν αστειεύονται και βράζει λίγο παραπάνω το αίμα τους όπως ο (Μαυροβούνιος) Stefan Savić και ο (Κροάτης) Šime Vrsaljko. Τα ντοκουμέντα στο βίντεο της Marca

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος