Κάποια πράγματα που μάθαμε από το Game 1 του Ολυμπιακού με την Μονακό

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το πρώτο βήμα για το Final Four της Euroleague και εμείς κρατάμε κάποια συμπεράσματα από το χθεσινό ματς στο ΣΕΦ.

"Καλύτερα με την Εφές ή την Μακάμπι. Αλλά όχι με αυτή την κ@λο-ομάδα την Μονακό". Λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Euroleague, αυτό ήταν μία βασική ατάκα από πολλούς φίλους του Ολυμπιακού σχετικά με τον όποιο επερχόμενο αντίπαλο στα playoffs της διοργάνωσης, με φόντο το Final Four του Βελιγραδίου. Τελικά, φτάσαμε στο σταύρωμα Ολυμπιακός - Μονακό, το πρώτο παιχνίδι του οποίου έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο ΣΕΦ και βρήκε νικητές τους Ερυθρόλευκους του Πειραιά απέναντι στους ομόχρωμους του Πριγκιπάτου, με 71-54.

Έχοντας υπόψιν την πρώτη πρόταση αυτού του κειμένου που προφανώς αναφέρεται στην αθλητικότητα, τον τρόπο παιχνιδιού και κάποιους κομβικούς παίκτες της Μονακό αλλά και όσα είδαμε χθες το βράδυ στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κρατάμε κάποια πραγματάκια. Όπως τα παρακάτω.

Οι σειρές απαιτούν μομέντουμ και εμπειρία

Η Μονακό είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της τελευταίας περιόδου στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αλλά μάντεψε, το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, με τη βασική -βασικότατη- διαφορά πως έχει την εμπειρία, την έδρα και το ειδικό βάρος στη φανέλα για να είναι αυτός που θα σφραγίσει το εισιτήριο για το Βελιγράδι. Βέβαια, ακόμη είμαστε στο 1-0 και ένα πιθανό "διπλό" στο Game 2 της Μεγάλης Παρασκευής μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Ενέργεια και γαλόνια

Τα δεύτερα τα διαθέτει σίγουρα ο Γιώργος Πρίντεζης έστω κι αν τα χρόνια δεν του επιτρέπουν πια να είναι το κορυφαίο 4άρι της Ευρώπης, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Σε ένα ματς ειδικών συνθηκών όπως το χθεσινό όμως ήταν εκεί. Κανείς δεν το περίμενε αλλά ίσως όλοι να το ήξεραν μέσα τους.

Κάποια πράγματα που μάθαμε από το Game 1 του Ολυμπιακού με την ΜονακόOlympiacos B.C.

Από την άλλη, ο Shaquielle McKissic είναι η ενσάρκωση του ψυχισμού του οπαδού του Ολυμπιακού σε μπασκετμπολίστα, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που το έκανε κάποτε ο Kyle Hines. Ένα Hines σε γκαρντ; Ναι, προσωπικά εμένα κάτι τέτοιο μου βγάζει. Ενέργεια, πάθος, έκρηξη.

Ο 31χρονος από το Σιάτλ εξελίσσεται στο μεγαλύτερο steal της Euroleague και ασφαλώς αξίζουν πολλά εύσημα στον Γιώργο Μπαρτζώκα για την επιλογή του αλλά και σε όλους όσοι (σταφ, συμπαίκτες) έχουν βοηθήσει στην αγωνιστική του εξέλιξη κατά το δεύτερο μισό της σεζόν.

Thomas Walkup σε playoffs mood

Ο 29χρονος Τεξανός γκαρντ του Ολυμπιακού είναι γνωστός για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ένα εκ των οποίων είναι η ατομική άμυνα. Χθες όμως δεν περιορίστηκε σε αυτό, με αποκορύφωμα ένα εκρηκτικό δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου με 9 σερί πόντους και highlight το κλέψιμο στο κέντρο και το κάρφωμα (που ήταν και φάουλ) πάνω στον Mike James.

ΤΟΜΑΣ ΟΥΟΚΑΠOlympiacos B.C.

Όλα αυτά αποτέλεσμα του ενστίκτου, του ενθουσιασμού αλλά και της αγωνιστικής του αντίληψης για το συγκεκριμένο ματς, όπως επίσης και της σωστής πνευματικής του προετοιμασίας. Κάποιοι κάνουν λόγο για νέο Daniel Hackett, δεν υιοθετούμε. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Περισσότερα μετά το Game 2 της Μεγάλης Παρασκευής.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.