Γιατί η Αναντολού Εφές πήρε την Euroleague

Οι λόγοι που οδήγησαν την τουρκική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Το Final Four της Euroleague ανήκει πια στην μπασκετική ιστορία και η Αναντολού Εφές του Ergin Ataman ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τριήμερο της Κολωνίας. Η τουρκική ομάδα έγινε η πρώτη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά τον θρίαμβο της Ζάλγκιρις Κάουνας στο Μόναχο, το 1999, επικρατώντας στον τελικό της Μπαρτσελόνα με 86-81. Γιατί τα κατάφερε; Οι λόγοι είναι πάρα πολύ απλοί και συγκεκριμένοι.

Οι κομβικοί Shane Larkin και Vasilije Micic

Ο Αμερικανός αποτελεί εδώ και μία τριετία τον καλύτερο παίκτη της Ευρωλίγκα ενώ ο Σέρβος πιστοποίησε πως δικαιολογημένα αναδείχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας του τουρνουά - αλλά και τους Final Four. Συνδυαστικά, είναι ένα από τα κορυφαία δίδυμα που είδε ποτέ η διοργάνωση. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τους αριθμούς τους στον τελικό (21 π./3 ασ./ 28 PIR ο Larkin και 25 π./5 ασ./ 28 PIR o Misic) αλλά κυρίως από την εικόνα των δύο στο β' ημίχρονο του χθεσινού ματς. Σιγουριά, κλάση, αποτελεσματικότητα.

Ο εξαφανισμένος Nikola Mirotic

Όταν το καλοκαίρι του 2019 η Μπαρτσελόνα επένδυε σχεδόν 26 εκατ. Ευρώ για να πείσει τον Μαυροβούνιο φόργουορντ να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη με τριετές συμβόλαιο, πίστευε πως αποκτά τον παίκτη που θα αλλάξει τις ισορροπίες, ακριβώς σε ματς σαν το χθεσινό. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, προς επιβεβαίωση όσων πιστεύουν πως το ταλέντο περισσεύει στον Mirotic αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τα κότσια.

Το ματ του Ergin Ataman στον Sarunas Jasikevicius

Παρά το μάλλον αντιτουριστικό physique του, ο Ergin Ataman είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και ένας εξαιρετικός διαχειριστής του υλικού που έχει στα χέρια του. Μπόρεσε να χειριστεί άψογα το δύσκολο πρώτο 15λεπτο του τελικού, βρίσκοντας λύσεις για όλα τα προβλήματα που προέκυψαν έως τότε. Κάτι που δεν ισχύει για τον Λιθουανό τεχνικό της Μπάρτσα, ο οποίος έμεινε προσκολλημένος σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, δεν αξιοποίησε σε καμία περίπτωση όλους τους παίκτες του (o Adam Hanga έπαιξε μόλις 7'' ενώ ο Pierre Oriola καθόλου). Ασφαλώς επιδόθηκε (και) στους γνωστούς θεατρινισμούς του, χωρίς να υπάρχει λόγος.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος