Τι μάθαμε από την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four

Ένα instant classic της Euroleague, η Emma Stone και ο Kevin Durant.

Ολυμπιακός και Μονακό χάρισαν στο μπασκετικό κοινό μία εξαιρετική σειρά παιχνιδιών, που ολοκληρώθηκε με το χθεσινοβραδινό ματς του ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες κέρδισαν με 94-88 τους Μονεγάσκους στο Game 5 των playoffs της Euroleague και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο Final Four του Βελιγραδίου, που θα διεξαχθεί από τις 19 μέχρι και τις 21 Μαΐου στη σερβική πρωτεύουσα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της ενώ αντίπαλός της στον ημιτελικό θα είναι η -πρωταθλήτρια Ευρώπης- Αναντολού Εφές. Ακολουθούν όλα όσα κρατάμε από τη χθεσινή νύχτα στο Φάληρο.

Ήταν το πιο συναρπαστικό ζευγάρι των playoffs

Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για τις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες τουλάχιστον για το δεύτερο μισό της Euroleague. Επιπροσθέτως, δε θα πρέπει να ξεχνά κάποιος πως κανείς, μα κανείς, δεν ήθελε αντίπαλο την Μονακό στα playoffs, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που σταυρώθηκαν μαζί της αλλά κατόρθωσαν να επικρατήσουν στη σειρά. Ειδικά το Game 5 μπαίνει αμέσως στα classics στην ιστορία της διοργάνωσης.

Φανέλα, εμπειρία, κλάση

Είναι μάλλον περιττό να πούμε πως η σειρά Ολυμπιακός-Μονακό κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά ουσιαστικά αυτό συνέβη, συν λίγο πάθος παραπάνω από τους Ερυθρόλευκους λόγω έδρας. Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκείνος που χειρίστηκε άψογα κάποιες από τις πιο κρίσιμες κατοχές (εμπειρία+κλάση) ενώ γενικά τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και οι συνεργάτες του έκαναν αυτά ακριβώς που χρειάζονταν. Τα περί φανέλας ίσως ακούγονται κλισέ αλλά αν το σκεφτεί κανείς, το χθεσινό παιχνίδι "βρώμαγε" πως θα στραβώσει για τους Πειραιώτες.

Για μία ακόμη φορά χρειάστηκε να συμβούν πράγματα που δεν εξηγούνται απαραίτητα με καθαρά μπασκετικούς όρους αλλά περισσότερο με αυτούς του ειδικού βάρους, του ενστίκτου και της αυτοπεποίθησης. Στοιχεία δηλαδή που δίνει -σε όποιον μπορεί να τα αντέξει- μία βαριά φανέλα. Και του Ολυμπιακού είναι από τις πιο βαριές του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

O Mike James είναι cheat

Ό,τι κι αν λένε για τον 31χρονο γκαρντ από το Όρεγκον, δε γίνεται να αμφισβητηθεί πως πρόκειται για έναν από τους πιο χαρισματικούς παίκτες που έχουν πατήσει παρκέ στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού την τελευταία δεκαετία. Ένας αληθινός μύθος της Euroleague.

Ατμόσφαιρα σαν αυτή των ευρωπαϊκών γηπέδων δύσκολα συναντά κανείς

Το επιβεβαιώνει και ο Kevin Durant που παρακολούθησε δεύτερο συνεχόμενο ματς της σειράς και τοποθετήθηκε μέσω Twitter για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Ο σταρ των Brooklyn Nets έκανε λόγο για Αποκάλυψη. Τον καταλαβαίνουμε.

Thomas Walkup, το κλειδί της σειράς

Ο 29χρονος Τεξανός γκαρντ του Ολυμπιακού είναι γνωστός για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ένα εκ των οποίων είναι η ατομική άμυνα. Καθόλη τη διάρκεια της σειράς, έδωσε τα πάντα στο παρκέ, αποτελώντας πολύ συχνά τον go-to-guy των Πειραιωτών. Το Game 5 είναι πιθανότατα το highlight της καριέρας του. 

Ακόμη και η Emma Stone μπορεί να βρεθεί στα playoffs της Euroleague

Ένα από τα πιο δημοφιλή memes του Twitter από χθες το βράδυ είναι φυσικά η Emma Stone, καθώς μαζί με τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο πέρασαν μία βόλτα από το Φάληρο για να παρακολουθήσουν το ματς. Η 33χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός φαίνεται μάλιστα να απόλαυσε τα όσα είδε. Και γενικά, είναι κάτι που δεν περιμέναμε να συμβεί, σε καμία των περιπτώσεων. Αλλά είχε την πλάκα του.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος