Η απίθανη ιστορία του Conor McGregor

Πώς από υδραυλικός στο Δουβλίνο κατάφερε να εξελιχθεί στον πρώτο πρωταθλητή του UFC που είχε ταυτόχρονα ζώνη σε δύο κατηγορίες.

Ο Δουβλινέζος Conor McGregor ξεκίνησε το οδοιπορικό του στον χώρο της εργασίας ως υδραυλικός. Από τα δεκαέξι του, όμως, ένα ήταν το πάθος του: η πάλη. Εκεί ήθελε να κάνει καριέρα και προφανώς είχε δίκιο που το ήθελε αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πλέον θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές των MMA στην ιστορία. Τα ρεκόρ του είναι πολλά. Υπήρξε ο πρώτος που κατείχε την ίδια περίοδο, ταυτόχρονα, τον τίτλο του πρωταθλητή σε δύο κατηγορίες (φτερού και ελαφρών βαρών), αυτός με τις περισσότερες συνεχόμενες βραβεύσεις (επτά) κι εκείνος που νίκησε αγώνα τίτλου στο μικρότερο χρονικό διάστημα (δεκατρία δευτερόλεπτα). Ποια είναι, όμως, η ιστορία του;

Ο βίος και η πολιτεία του τρομερού Δουβλινέζου

Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1988 -σαν σήμερα δηλαδή- και έχει δύο αδερφές, την Erin και την Aoife (ωραία ονόματα, να τις χαίρεται). Πολεμικές τέχνες άρχισε να μαθαίνει από πολύ μικρός, ως τεχνικές αυτοάμυνας, ενώ ανάμεσα στους ανθρώπους που είχε και συνεχίζει να έχει ως είδωλα αναφέρει συχνά τον Muhammad Ali.

Το παλαιστικό στυλ του, δίνει λίγη προσοχή στην τεχνική καθαρότητα και εστιάζει περισσότερο στην αποτελεσματικότητα των χτυπημάτων του. Ως αθλητή, θα τον περιέγραφες ως 'ακριβή και απρόβλεπτο', κάτι που ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι έχει παρακολουθήσει μαθήματα καποέιρα, τάε κβο ντο, ζίου ζίτσου και ολυμπιακού καράτε.

Η απίθανη ιστορία του Conor McGregor Kevin Mazur / MTV VMAs 2021 / Getty Images

Από το 2008 είναι σε σχέση με την Dee Devlin, οι δυο τους έχουν αποκτήσει μάλιστα τρία παιδιά, ενώ ο ίδιος έχει υποστηρίξει πολλές φορές τον γάμο για όλους.

Η σημαντική καριέρα του

Επαγγελματικά στις MMA ξεκίνησε το 2008, από το Cage of Truth, στο Δουβλίνο, όπου και έμεινε για περίπου δύο χρόνια, σημειώνοντας σπουδαίες νίκες. Στη συνέχεια πήγε στο Cage Warriors. Έχασε στον πρώτο του αγώνα, μετά όμως κατάφερε οκτώ συνεχόμενες νίκες, τόσο στην κατηγορία φτερού όσο και σε εκείνη των ελαφρών βαρών.

Η εντυπωσιακή πορεία τού εξαιρετικά νεαρού τότε μαχητή τράβηξε το ενδιαφέρον του αμερικάνικου UFC, στο οποίο ο Δουβλινέζος έκανε το ντεμπούτο του το 2013. Παρόλα αυτά, ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να περάσει μια παρατεταμένη περίοδο 'αδράνειας' για να αναρρώσει. Η επιστροφή του στο ρινγκ έγινε το 2014 και ήταν όλο νίκες.

CONOR McGREGOR Brian Lawless - PA Images / Getty Images

Πρωταθλητής του UFC στις κατηγορίες φτερού και ελαφρών βαρών

Έχοντας αέρα στα πανιά του από τις προηγούμενες νίκες του, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, αντιμετώπισε τον Chad Mendes σε έναν αγώνα που του χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή του UFC στην κατηγορία φτερού. Εκείνη περίπου την περίοδο, σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν δύο μαχητές που κατείχαν τη ζώνη του πρωταθλητή σε αυτή την κατηγορία. Ο άλλος ήταν ο José Aldo. Η μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν ο θρίαμβος του Conor McGregor, καθώς νίκησε σε χρόνο ρεκόρ: 13 δευτερόλεπτα.

> Διάβασε ακόμα: Ο Conor McGregor αποσύρεται (ξανά)

Η φιλοδοξία του, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Προκάλεσε σε αναμέτρηση τον Rafael dos Anjos για να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των MMA που να κατέχει ταυτόχρονα τον τίτλο του πρωταθλητή σε δύο κατηγορίες: αυτή του φτερού κι εκείνη των ελαφρών βαρών. Ένας τραυματισμός του χάλασε το σχέδιο αλλά η ευκαιρία προέκυψε ξανά τον Νοέμβριο του 2016, με αντίπαλο τον Eddie Alvarez (τον οποίο νίκησε).

Κάπως έτσι, μέχρι το 2018 που η ομοσπονδία του αφαίρεσε τη ζώνη λόγω της μεγάλης περιόδου αποχής του αλλά και της στροφής του στο μποξ, κατείχε και αυτόν τον τίτλο.

> Διάβασε ακόμα: Το ρολόι των €90.000 του Conor McGregor

Η εμπειρία του στα ημιμεσαία βάρη πριν από την επιστροφή του στα ελαφρά

Μετά από την ανακοίνωση της απόσυρσής του, τον Μάρτιο του 2019, ο Conor McGregor επέστρεψε στο ρινγκ στις 18 Ιανουαρίου του 2020 για να βρεθεί απέναντι στον Donald Cerrone, στην κατηγορία των ημιμεσαίων βαρών. Παρά τη νίκη του, ακολούθησε ξανά μακρά αποχή μέχρι και τις 10 Ιουλίου του 2021, όπου ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το ρινγκ πριν από την ώρα του.

Από: Esquire IT

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr