Ένας μίνι οδηγός για τη φετινή Premier League

Plus: 5 λόγοι που περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσει η φετινή Premier League.

10 ημέρες πριν ανοίξει η αυλαία στην Premier League και στο Νησί λίγοι είναι εκείνοι που έχουν καταλάβει πόσο σύντομα πέρασε ο καιρός. Το φετινό πρωτάθλημα ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος και αρκετές είναι οι ομάδες που απέχουν αρκετά από ένα ολοκληρωμένο ρόστερ. Η φετινή μάχη έχει φυσικά φαβορί, την πρωταθλήτρια Μάνστεστερ Σίτι, όμως οι διεκδικητές του τίτλου έχουν πολλαπλασιαστεί και δυναμώσει επικίνδυνα. Τι περιμένουμε λοιπόν να δούμε φέτος;

Τον Haaland στην Σίτι του Guardiola

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Η Μάνσεστερ Σίτι φέτος δαπάνησε 60 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στον κόσμο, τον Erling Haaland. Η αποχώρηση του Gabriel Gesus φέτος και του Kun Aguero πέρυσι έφεραν στο προσκήνιο το θέμα του σέντερ φορ για τον Guardiola, που από το περυσινό καλοκαίρι προσπαθούσε να αλλάξει το επιθετικό αγωνιστικό στυλ της ομάδας του. Ο Harry Kane δεν αποκτήθηκε πέρυσι μιας και η Τότεναμ κατάφερε να τον κρατήσει, όμως φέτος ο Νορβηγός έρχεται στο νησί για να αλλάξει τα πάντα. Θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε ακόμη ένα πρωτάθλημα; Οι απαντήσεις έρχονται και μάλιστα το εύκολο πρόγραμμα των Πολιτών ενδείκνυται για πολλά γκολ. 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί ο Erling Haaland πάει στην Μάντσεστερ Σίτι

Την Τότεναμ του Antonio Conte

Οι πετεινοί βρέθηκαν σχεδόν από σπόντα στην τέταρτη θέση της περυσινής Premier League αφού για εβδομάδες έπαιρναν και έχαναν την θέση από την αιώνια αντίπαλό της, Άρσεναλ. O Antonio Conte ανέλαβε την ομάδα στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη και με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις, την έκανε ξανά πρωταγωνίστρια. Πέρυσι έφερε τον  Kulusevski και τον Bentacur από τη Γιουβέντους και φέτος μπήκε πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι με σημαντικότερες κινήσεις εκείνες των Perisic, Richarlison, Βissouma και Lenglet. Ο Ιταλός προπονητής μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Fabio Paratici έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο φετινό σχεδιασμό και όλοι περιμένουν να δουν αν η Τότεναμ θα μπορέσει να φτάσει τα επίπεδα της εποχής Pochettino.

> Διάβασε ακόμη: Μία άβολη αλήθεια για τον Dele Alli

Τη Λίβερπουλ χωρίς τον Sadio Mane

Θα αντέξει η Λίβερπουλ άλλη μια χρονιά με τόσα πολλά παιχνίδια; Θα μπορέσει το μικρό -αναλογικά με τη Σίτι- ρόστερ του Klopp να μείνει όρθιο μέχρι το τέλος; Η Λίβερπουλ πρέπει να ξεπεράσει το σοκ του χαμένου Champions League και του περυσινού πρωταθλήματος με τον τρόπο που αυτό χάθηκε, όμως ταυτόχρονα πρέπει να μείνει και ανεπηρέαστη από την απώλεια του δεύτερου πιο επιδραστικού παίκτη της εποχής Klopp. O Sadio Mane αποχώρησε για την Μπάγερν και στη θέση του αποκτήθηκαν οι Fabio Carvalho και Darwin Nunez. Θα μπορέσουν όμως να ενσωματωθούν στην καλοφτιαγμένη μηχανή του γερμανού προπονητή;

Τα ερωτηματικά των Τσέλσι και Γιουνάιτεντ

Και οι δύο ομάδες φαίνεται ότι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο ενώ το ίδιο ονοματεπώνυμο τις απασχόλησε αρκετά. Ο Cristiano Ronaldo ψάχτηκε πολύ για να φύγει από το Μάντσεστερ για να παίξει στο Champions League και η Τσέλσι μία από τις ομάδες που εξέτασαν σοβαρά την περίπτωση του, πριν τον απορρίψουν. Η ομάδα μετά την αποχώρηση Abramovich, πέρασε στα χέρια του Todd Boehly ο οποίος έντυσε στο... πιο σκούρο μπλε τους Sterling και Koulibaly, θέλοντας να δώσει το στίγμα του στη νέα εποχή. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

 

Η Γιουνάιτεντ βρήκε επιτέλους κανονικό προπονητή, ο οποίος πήρε σκούπα και έχει ξεκινήσει την επιχείρηση του ολικού λίφτινγκ στους Κόκκινους Διαβόλους. Ο Erik ten Hag πήρε πάνω του το θέμα του Lisandro Martinez και του Tyrell Malacia και φαίνεται διατεθειμένος να παίξει το δικό του ποδόσφαιρο στο Νησί. Βασικός προβληματισμός του παραμένει ο Cristiano Ronaldo, ο οποίος γύρισε στις προπονήσεις μόλις 10 μέρες πριν την έναρξη της σεζόν και ενώ το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. 

> Διάβασε ακόμη: Πώς φτάσαμε στα σημερινά 'χρυσά συμβόλαια' του ποδοσφαίρου;

Την επιστροφή της Νότιγχαμ Φόρεστ

Είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες στη γη με έτος ίδρυσης το 1865 και η απουσία της από τα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου ήταν εμφανής. Το City Ground δίπλα από τον ποταμό Trent είναι το γήπεδό της από το 1898 και εκεί η ομάδα έζησε τεράστιες στιγμές τον 20ο αίωνα. Κατέκτησε δύο συνεχόμενα Champions League και ένα πρωτάθλημα Αγγλίας στα τέλη της δεκατίας του '70  μέχρι να γνωρίσει μια πρωτοφανή πτώση λίγο πριν το τέλος του αιώνα. 

Τα χρέη εκτινάχθηκαν και πολύ γρήγορα η ομάδα βρέθηκε στην τρίτη εθνική κατηγορία μακριά από τις δόξες του παρελθόντος. Βολόδερνε για περισσότερο από δύο δεκαετίες μεταξύ Championship και League 1 και μπόρεσε να μείνει στην δεύτερη κατηγορία για 14 ολόκληρα χρόνια. Από το 2017 η διοίκηση της ομάδα πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όταν ανέλαβε η ομάδα βρισκόταν στο φάσμα του υποβιβασμού, όμως μέσα σε μια πενταετία όλα έχουν αλλάξει. 

Πλέον η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι και πάλι πίσω στην Premier League και μάλιστα πρόσφατα πραγματοποίησε τη σημαντικότερη μεταγραφή στη σύγχρονη ιστορία της, τον Jesse Lingard. Προπονητής είναι ο ουαλός Steve Cooper και το City Ground θα είναι κατάμεστο την δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Γουέστ Χαμ. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος