4 πράγματα που ξεχώρισαν στο Μουντιάλ αυτό το σαββατοκύριακο

Το beef Queiroz - Klinsmann, οι πανηγυρισμοί σε όλη την Αργεντινή, το μαγικό Μαρόκο και ο αντισυμβατικός ήρωας με το κενό στα δόντια, Niclas Füllkrug. .

Μπορεί να φτάνουμε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ, ωστόσο σε ελάχιστους ομίλους έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με τις ομάδες που θα προκριθούν στους "16". Το σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν γεμάτο δράση αγωνιστική και εξωαγωνιστική και τα πάντα είναι ανοιχτά καθώς πλησιάζουμε στο τέλος. Τι ξεχώρισε περισσότερο;

Το beef Queiroz - Klinsmann

Ο Jürgen Klinsmann επιτέθηκε μέσω του BBC στο Ιράν και τον προπονητή του, Carlos Queiroz, μετά τη νίκη της ασιατικής ομάδας επί της Ουαλίας. Η κατάσταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν μυρίζει γενικότερα μπαρούτι και η δήλωση του πρώην προπονητή της αμερικανικής ομάδας, έβαλε "φωτιά". 

 "Ο Carlos ταιριάζει καλά με την εθνική ομάδα και την κουλτούρα τους, απέτυχε στην Νότια Αμερική με την Κολομβία και έπειτα απέτυχε να προκριθεί με την Αίγυπτο, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ιράν  λίγο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, όπου είχε δουλέψει για μεγάλο διάστημα. Το πώς παίζουν δεν είναι τυχαίο, είναι μέρος της κουλτούρας τους. Κορόιδεψαν τον διαιτητή, τον βοηθό και τον τέταρτο διαιτητή, είναι συνεχώς μέσα στα αυτιά τους. Υπήρχαν πολλά περιστατικά που δεν είδαμε. Αυτή είναι η κουλτούρα τους, να σε βγάζουν έξω από το παιχνίδι σου. Με έναν άλλο διαιτητή, το αποτέλεσμα στο Ιράν-Ουαλία θα ήταν διαφορετικό. Έχουν πέντε άτομα γύρω από τον διαιτητή".

Από την πλευρά του, ο πάντα ομιλητικός Carlos Queiroz, "σήκωσε το γάντι" και έδωσε μια πληρωμένη απάντηση στον επίτιμο αρχηγό της Εθνικής Γεεμανίας, ζητώντας μέχρι και την παραίτησή του από την Ομάδα Τεχνικής Μελέτης Κατάρ 2022.

"Αγαπητέ Jürgen, πήρες την πρωτοβουλία να με φωνάξεις Carlos, οπότε πιστεύω ότι είναι σωστό να σε αποκαλώ Jürgen. Σωστά; Ακόμα και χωρίς να με γνωρίζεις προσωπικά, αμφισβητείς τον χαρακτήρα μου με μια τυπική προκατειλημμένη κρίση ανωτερότητας. Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ σέβομαι αυτά που έκανες μέσα στο γήπεδο, αυτά τα σχόλια για τον πολιτισμό του Ιράν, την εθνική ομάδα του Ιράν και τους παίκτες μου είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Ουδείς μπορεί να βλάψει την ακεραιότητά μας αν δεν είναι στο επίπεδό μας, φυσικά.

Θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε ως καλεσμένο μας, να έρθετε στο προπονητικό κέντρο της εθνικής μας ομάδας, να συναναστραφείτε με παίκτες του Ιράν και να μάθετε από αυτούς για τη χώρα, τον λαό του Ιράν, τους ποιητές και την τέχνη, την άλγεβρα, όλη την περσική κουλτούρα που είναι χιλιάδων χρόνων.Και επίσης να ακούσεις από τους παίκτες μας πόσο αγαπούν και σέβονται το ποδόσφαιρο. Ως Αμερικανός/Γερμανός, κατανοούμε το γεγονός πως δεν μας υποστηρίζεις. Κανένα πρόβλημα. Και παρά τα εξωφρενικά σχόλιά σου στο BBC που προσπαθεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες, τις θυσίες και τις ικανότητές μας, σου δίνουμε την υπόσχεση ότι δεν θα εκφέρουμε καμία κρίση σχετικά με τον πολιτισμό, τις ρίζες και το υπόβαθρό σου και ότι θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στην οικογένειά μας.

Ταυτόχρονα, θέλουμε απλώς να παρακολουθήσουμε με πλήρη προσοχή ποια θα είναι η απόφαση της FIFA σχετικά με τη θέση σου ως μέλος της Ομάδας Τεχνικής Μελέτης του Κατάρ 2022. Γιατί, προφανώς, περιμένουμε να παραιτηθείς πριν επισκεφτείτε το προπονητικό μας κέντρο. Carlos".

Το εξαιρετικό Μαρόκο που σόκαρε το Βέλγιο

Το μεσημέρι της Κυριακής όλοι περίμεναν από το Βέλγιο των αστέρων να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όμως, μετά από την άδικη νίκη στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Καναδά, εμφανίστηκε και πάλι κατώτερο των προσδοκιών. Το Μαρόκο ήταν εξαιρετικό, εγκλωβίζοντας τον Kevin De Bruyne και σκόραρε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο για να στείλει τους πολυδιαφημισμένους Βέλγους στην τελευταία θέση του ομίλου, να παίζουν do or die παιχνίδι με τους Κροάτες. 

Ο Messi έκανε την Αργεντινή να τρελαθεί

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το Μεξικό θα πάρει το Χ από την Αργεντινή σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του Μουντιάλ, ο Messi μια μέρα μετά την επέτειο δύο χρόνων από το θάνατο του Diego Maradona, έβγαλε την Αργεντινή ξανά στους δρόμους. Με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0, γκολ που οι Αργεντίνοι πανηγύρισαν έξαλλα όπου και αν βρίσκονταν. Μάλιστα χρήστες του διαδικτύου συγκέντρωσαν τους καλύτερους πανηγυρισμούς από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σε ένα βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου.  

Niclas Füllkrug, ο αντισυμβατικός γερμανός ήρωας με το ένα λιγότερο δόντι

Πέρυσι τέτοια εποχή έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος και σήμερα είναι ο ήρωας ενός ολόκληρου έθνους στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Niclas Füllkrug δεν γεννήθηκε για να πρωταγωνιστεί. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στον κόσμο, ζει με ένα δόντι λιγότερο, με ένα κενό που ποτέ δεν κάλυψε. Ο σέντερ φορ της Βέρντερ Βρέμης έκανε ένα απίθανο φθινόπωρο όσον αφορά το σκοράρισμα, έβαλε 10 γκολ στην Bundesliga και στα 30 του έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Ομάδα παίρνοντας τη θέση του Muller. 

Ο Füllkrug δεν είναι γυμνασμένος, δεν συμβαδίζει με κανένα πρότυπο ομορφιάς και δεν είναι καν νέος. Είναι ωστόσο αυτή τη στιγμή ο πιο αγαπητός Γερμανός στο Κατάρ. Έσωσε τα "Πάντσερ" από σχεδόν σίγουρο αποκλεισμό με το γκολ του κόντρα στην Ισπανία και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός κόντρα στην Κόστα Ρίκα. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.