Μία μίνι εξήγηση στο μήνυμα του Messi για το Μουντιάλ

Τι θυμάται ο σταρ του ποδοσφαίρου ένα μήνα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ;

Γράφει: Γιάννης Σπανός 19 Ιανουαρίου 2023

Ένα μήνα μετά την κατάκτηση του πρώτου Μουντιάλ της ζωής του, ο Lionel Messi φαίνεται ότι ακόμα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Ο αργεντίνος σούπερσταρ αφού γιόρτασε σα μικρό παιδί την τρίτη κατάκτηση του τροπαίου της χώρας του, επανήλθε την προηγούμενη εβδομάδα στις προπονήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν και λίγο προτού ξεκινήσει να μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς θέλησε να μοιραστεί ένα μίνι απολογισμό με τους ακολούθους του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Στο μακροσκελές συγκινητικό μήνυμα που έγραψε ο Pulga ανέφερε: "Πέρασε ένας μήνας από το πιο όμορφα πράγμα όλων των εποχών και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Τι όμορφη τρέλα ζήσαμε όλο αυτό το διάστημα που καταλήξαμε να σηκώσουμε το Κύπελλο που όλοι θέλαμε τόσο πολύ.

Προφανώς, το να είσαι πρωταθλητής τα κάνει όλα πιο ωραία, αλλά τι ωραίο μήνα που πέρασα, πόσες όμορφες αναμνήσεις έχω και μου λείπουν. Μου λείπουν οι φίλοι μου, η καθημερινότητα μαζί τους, τα παιχνίδιου, οι συζητήσεις, οι προπονήσεις, οι ανοησίες που κάναμε. Πόσο ωραίο ήταν να βλέπω την οικογένειά μου να απολαμβάνει κάθε μέρα μια αξέχαστη εμπειρία για όλους και πόσο όμορφο ήταν να πηγαίνω στους αγώνες και να βλέπω την τρέλα του κόσμου στο γήπεδο και στην Αργεντινή. Δόξα τω Θεώ για τόσα πολλά. Όπως είπα, ήξερα ότι θα μου το έδινες. Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν η τρέλα του κόσμου στους πανηγυρισμού. Λοιπόν, εδώ και ένα μήνα είμαστε... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΟΣΜΟΥ!!!".

Η εξήγηση πίσω από το μήνυμα του Messi

Το κείμενο που συνοδεύεται από ένα βίντεο με εικόνες από τον αγώνα, την τελετή και τον εορτασμό στους δρόμους του Μπουένος Άιρες. Ένα μήνυμα που συγκίνησε τους Αργεντινούς, τους οπαδούς του GOAT και σίγουρα ακόμη και... τους Γάλλους.

Το μήνυμα του Messi για το Παγκόσμιο Κύπελλο δε μιλά για το πέναλτι που τους έδωσε τη νίκη, για τον τελικό γενικά, ούτε επικεντρώνεται μόνο στη στιγμή που σήκωσε το Κύπελλο. Ο παίκτης της Παρί αναφέρεται σε σημαντικότερες για εκείνον αναμνήσεις, που βρίσκονται μακριά από τον αγωνιστικό χώρο: Στον χρόνο με τους συμπαίκτες του, τις ώρες ξεκούρασης πίνοντας mate, το να μπορεί να βλέπει την οικογένειά του να διασκεδάζει και τους συμπατριώτες του να ζουν την τρέλα κάθε αγώνα.

Με αυτό, μοιράστηκε τον πιο σημαντικό προβληματισμό, αυτόν που μας υπενθυμίζει ότι, τελικά, η εμπειρία και οι προσωπικές σχέσεις είναι ό,τι πολύτιμο έχουμε. Σε 10 ή 20 χρόνια, πιθανότατα δε θα θυμάται τις λεπτομέρειες κάθε αγώνα ή την τρέλα όλων των ανθρώπων που τον συνεχάρησαν μόλις σήκωσε το τρόπαιο. Αλλά θα θυμάται τα γέλια με τους φίλους του, τον ενθουσιασμό της οικογένειάς του και πάνω απ' όλα της πατρίδας του. 

Το τραγούδι που επέλεξε δεν ήταν τυχαίο

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το βίντεο στο Instagram συνοδεύεται από το τραγούδι Brindis της Soledad Pastorutti και είναι πολύ πιο ουσιαστικό από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Οι στίχοι του δεν αντικατοπτρίζουν μόνο την πορεία του Messi στο Κατάρ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Πίσω στο 2006, η τραγουδίστρια είχε αφιερώσει αυτό το τραγούδι στον αείμνηστο Maradona. Σήμερα ο Diegito δε βρίσκεται στη ζωή, αλλά θα ήταν πολύ περήφανος για το "παιδί" του. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.