Μάντσεστερ Σίτι και Haaland ζουν μεγάλες στιγμές

Στο Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία, ο Pep Guardiola κατάφερε να "ξενερώσει" ολόκληρη την Ευρώπη.

Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται ότι αν η Μάντσεστερ Σίτι του Guardiola δεν κερδίσει ούτε φέτος το Champions League, δεν θα το πάρει ποτέ. Ο ίδιος ο προπονητής της δήλωσε ότι καλώς τον κρίνουν που δεν έχει κατακτήσει ακόμα την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. "Ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπαν όταν έφτασα εδώ και ακόμα δεν τα έχω καταφέρει" είπε ο Pep πριν από τον αγώνα με τη Λειψία. Και φέτος με τον Haaland σε κατάσταση "τρέλας", γνωρίζει ότι είναι η στιγμή του. Το 7-0 στο Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία είναι η απόδειξη.

Κόντρα στη Λειψία η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ασταμάτητη. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βρίσκει γκολ νωρίς στο παιχνίδι. Δυσκολεύεται στα κλειστά ματς ή μάλλον όταν ο αντίπαλος καταφέρνει να τη γλιτώσει στο πρώτο εικοσάλεπτο. Και φυσικά ζορίζεται όταν ο Haaland είναι ένας απλός, καλός ποδοσφαιριστής. Χθες όμως δεν ήταν.

O Pep Guardiola το Σάββατο κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας θέλησε να τον βάλει και πάλι στο κλίμα. Του έδωσε ξανά τις εκτελέσεις πέναλτι και ο Νορβηγός δεν βρήκε μόνο τα δίχτυα, αλλά και τη χαμένη του φόρμα. Είναι άλλωστε και για τον Haaland "στοίχημα" η εμπειρία του στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 22χρονος το βράδυ της Τρίτης υπερέβη εαυτόν όμως. Έβαλε 5 γκολ μέσα σε σχεδόν μια ώρα αγώνα και ισοφάρισε το ρεκόρ των Messi και Luiz Adriano. Μόνο ένας μπορούσε να τον σταματήσει. Ο προπονητής του.

O Guardiola του στέρησε το σπουδαιότερο ρεκόρ στην ιστορία

Ο προπονητής της Σίτι στο 62ο λεπτό αποφάσισε να "ξενερώσει" το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα είχε τους λόγους του. Η Άρσεναλ βρίσκεται 5 πόντους μπροστά από τους Πολίτες στην Premier League και ο Ισπανός δεν ήθελε να ρισκάρει το οτιδήποτε. Φυσικά οι κακές γλώσσες λένε ότι απλά προστάτεψε το αγαπημένο του παιδί, Lionel Messi ενώ το απόλυτο Fun Fact είναι ότι ο Guardiola ήταν προπονητής και του Messi όταν εκείνος σκόραρε 5 γκολ κόντρα στην Λεβερκούζεν το 2012. 

Βέβαια, όλα δείχνουν ότι ο Νορβηγός θα έχει αρκετές ακόμη ευκαιρίες στην καριέρα του να σπάσει το ρεκόρ. Εντούτοις, η καριέρα και η κληρονομιά, τόσο του ίδιου, όσο και του προπονητή του, δεν θα κριθεί από ένα ρεκόρ Μάρτη μήνα, αλλά από τα τρόπαια στο τέλος της σεζόν. Και αυτό το γνωρίζουν και οι δύο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.