Τα αυτοκίνητα του Erling Haaland είναι οι δράκοι του Daemon Targaryen στον 21ο αιώνα

Μία διαφορετική οπτική στην απίθανη ομοιότητα του νορβηγού ποδοσφαιριστή με τον Daemon Targaryen.

Ο Erling Haaland είναι αυτήν την στιγμή, δίχως αμφιβολία, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Πριν καλά καλά μπει ο Οκτώβριος είχε συμπληρώσει τα 20 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, γράφοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το δολοφονικό του ένστικτο και το διαπεραστικό του βλέμμα, σε συνδυασμό με την ξανθιά του χαίτη, θύμισαν σε πολύ κόσμο τον Daemon Targaryen, όπως τον υποδύεται στο House of the Dragon, ο Matt Smith. 


Σήμερα, πάμε αυτήν την ομοιότητα ένα βήμα παρακάτω και βλέπουμε τη συλλογή αυτοκινήτων του 22χρονου από άλλη σκοπιά. Κι αυτό γιατί τα αυτοκίνητα που βρίσκουμε στο γκαράζ του Haaland, είναι κάτι σαν τους δράκους του Daemon Targaryen στον 21ο αιώνα. Αυτές είναι οι σημειώσεις που κρατήσαμε για τα τρία αυτοκίνητα του Erling Haaland.

Audi RS6 Avant

Μόλις γιόρτασε την τέταρτη γενιά με νέα έκδοση που συνδυάζει εκπληκτική ισχύ με υψηλή απόδοση χάρη στην υβριδική τεχνολογία Mild. Ευέλικτο και δυναμικό στο δρόμο. Πρακτικό και λειτουργικό στην καθημερινή ζωή. Με την καλύτερη προσφορά infotainment, πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης και ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης. Ο κινητήρας V8 twin-turbo του επιτρέπει την επιτάχυνση από 0-100 km/h σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει τα 200 km/h σε μόλις 12 δευτερόλεπτα. Είναι αυτή η επιτάχυνση που ταιριάζει στον σπουδαίο σέντερ φορ; Άλλωστε, δε διαφέρει και πολύ από εκείνη που έχει ο ίδιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Τα αυτοκίνητα του Erling Haaland είναι οι δράκοι του Daemon Targaryen στον 21ο αιώνα

Η τελική ταχύτητά του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 305 km/h, αν τοποθετηθεί το πακέτο dynamic plus. Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη σε έναν ισχυρό κινητήρα που αποδίδει ισχύ 441 kW (600 hp) και μέγιστη ροπή 800 Nm. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα που μπορεί να ανακτήσει έως και 12 kW ισχύος κατά την επιβράδυνση ή ακόμη και την τροχοδρόμηση σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 km/h (35 και 100 mph), το οποίο, σε συνδυασμό με το σύστημα αποσύνδεσης κυλίνδρων "Audi cylinder on demand", βελτιώνει την οικονομία καυσίμου και αυξάνει την απόδοση στο μέγιστο.

> Διάβασε ακόμη: Μια ματιά στην πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Sebastian Vettel

Mercedes-Benz GLE Coupe

Άλλο ένα από τα αυτοκίνητα του Erling Haaland είναι αυτό το μεσαίου μεγέθους SUV της γερμανικής εταιρείας, στο οποίο έχει προσθέσει στοιχεία κλάσης και πολυτέλειας. Ό,τι ακριβώς αποτελεί και ο ίδιος για τους Πολίτες του Μάντσεστερ. Αν τον δεις να το οδηγεί, θα εντοπίσεις φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω και μεγάλες ζάντες αλουμινίου. Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από τετρακύλινδρους diesel και βενζίνης, ενώ οι εξακύλινδροι και οκτακύλινδροι κινητήρες προορίζονται για τις εκδόσεις με κινητήρα AMG.

Mercedes-Benz GLE Coupe

Προσφέρονται δύο εκδόσεις βενζίνης, η GLC 200 και η GLC 300, και οι δύο με δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με σύστημα μικροϋβριδισμού EQ BOOST με 197 ίππους στην περίπτωση της GLC 200 και 250 ίππους στην περίπτωση της GLC 300.  Όσον αφορά στις εκδόσεις diesel, διατίθενται τρία επίπεδα ισχύος από ένα υπερτροφοδοτούμενο μπλοκ 2,0 λίτρων, το οποίο προσφέρει 163 ίππους στην περίπτωση της GLC 200d, 194 ίππους στην περίπτωση της GLC 220d και 245 ίππους στην έκδοση GLC 300d. Σε κάθε περίπτωση, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα 9-τάχυτο κιβώτιο 9G-Tronic με μετατροπέα ροπής, το οποίο μεταφέρει την ισχύ στο έδαφος μέσω ενός μόνιμου συστήματος τετρακίνησης 4Matic.

> Διάβασε ακόμη: Serena Williams, θέλουμε τη συλλογή αυτοκινήτων σου

Range Rover Sport

Το Range Rover Sport είναι ένα όχημα παντός εδάφους με θεαματικές επιδόσεις. Είναι βασικά το αμάξι των ονείρων μας, όπου κι αν βρισκόμαστε. Και ο Haaland έχει κάνει τα όνειρα, να μοιάζουν πραγματικότητα σε όλους τους τομείς. Τα πρωτότυπα μοντέλα του Range Rover Sport έχουν διανύσει περίπου 8.500 χιλιόμετρα και έχουν δοκιμαστεί σε ακραία σενάρια, όπως η άμμος του Ντουμπάι και τα παγωμένα πεδία του Arjeplog της Σουηδίας.

Range Rover Sport

Σε κλιματικούς θαλάμους, υποβάλλονται σε αναπαραστάσεις αερίων μαζών σε αντίξοες καταστάσεις, όπως πλευρικές ριπές ανέμου 180 km/h, περίοδοι χαμηλής ροής αέρα ή ακραίες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, για να θέσουν τα συστήματά τους στα όρια και να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητά τους. Επίσης, σε φυσικό περιβάλλον, τα οχήματα υποβάλλονται σε θερμοκρασίες έως 50°C και -40°C, σε ακραίες δοκιμές και σε αντίστοιχη φθορά με δέκα χρόνια ακραίας οδήγησης, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη ανάρτηση. Ο Haaland ήθελε να είναι εξοπλισμένος με τον καλύτερο τρόπο για τα κρύα του Νησιού και πέτυχε -ξανά- διάνα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου