Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές για το 2022

Ενόσω η Μπενφίκα είναι έτοιμη να μοσχοπουλήσει τον Enzo Fernandez, εμείς ρίχνουμε μία ματιά στο πώς εξελίχθηκε το μεταγραφικό αλισβερίσι της φετινής χρονιάς.

Λίγο μετά τη λήξη του φετινού Μουντιάλ και προτού το 2022 μας αποχαιρετήσει οριστικά, οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν πάρει και πάλι "φωτιά". Τα σενάρια είναι δεκάδες και οι πιο καυτοί σταρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν δει την αξία τους να εκτοξεύεται, δικαίως ή τουλάχιστον όπως ήταν αναμενόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Cody Gakpo, που έφτασε στη Λίβερπουλ με ένα ποσό κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και ο Enzo Fernandez. Ο πρωταθλητής με την Αργεντινή, βλέπει την ομάδα του, Μπενφίκα να αξιώνει περισσότερα από 100 εκατομμύρια για την μετακίνησή του και περιμένει καρτερικά. Μέχρι την τελική έκβαση αυτής -που θα την οδηγήσει στην κορυφή της λίστας- παρουσιάζουμε τις 10 ακριβότερες μεταγραφές της χρονιάς που οδεύει προς το τέλος της.

Richarlison (58 εκατομμύρια ευρώ)

Ο βραζιλιάνος επιθετικός άφησε την Έβερτον μετά από 4 χρόνια και μετακόμισε στην Τότεναμ του Antonio Conte. Δεν είναι ακριβώς αναντικατάστατος, όμως μαζί με Kane, Son και Kulusevski συνθέτουν μια από τις καλύτερες επιθετικές γραμμές στον κόσμο. Έχει πετύχει δύο γκολ στο Champions League, ενώ ξεχώρισε με το μαγικό γκολ που έβαλε στο ντεμπούτο του στο Μουντιάλ κόντρα στη Σερβία.


Erling Haaland (60 εκατομμύρια ευρώ)

Κι όμως μόνο τόσα σπατάλησε η Μάντσεστερ Σίτι για να "κλέψει" τον Haaland από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, εκμεταλλευόμενη μια ρήτρα στο συμβόλαιό του. Ο νορβηγός επιθετικός είναι υποψήφιος μέχρι και για Χρυσή Μπάλα, αν και δεν έπαιξε στο Μουντιάλ, καθώς έχει σκοράρει 24 φορές σε 19 παιχνίδια με την Σίτι. Η αξία του σε ευρώ αγγίζει πλέον τα 170 εκατομμύρια. 


Marc Cucurella (65,3 εκατομμύρια ευρώ)

Ο ισπανός αμυντικός με την χαρακτηριστική αφάνα είναι προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, όμως ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ για τους Μπλαουγκράνα. Μια καλή χρονιά με τη Χετάφε, τον έστειλε στο Νησί αφού ο Graham Potter τον εντόπισε και τον πρόσθεσε στην εξαιρετική ομάδα της Μπράιτον πέρυσι το καλοκαίρι. Έναν χρόνο αργότερα είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του και η Τσέλσι τον αγόρασε με τη λήξη της περιόδου έναντι 65,3 εκατομμυρίων ευρώ. Λίγους μήνες αργότερα θα συναντούσε ξανά τον Potter, καθώς οι Μπλε αγόρασαν και αυτόν από την Μπράιτον.

Matthijs de Ligt (67 εκατομμύρια ευρώ)

Στα 23 του ο ολλανδός στόπερ θεωρείται ήδη βετεράνος. Είχε αγωνιστεί σε Άγιαξ και Γιουβέντους, πριν η Μπάγερν τον κάνει δικό της με ένα σημαντικό ποσό. Είναι βασικός και αναντικατάστατος στο Μόναχο και αν συνεχίσει έτσι θα βρίσκεται στο προσκήνιο για πολλά χρόνια. 


Alexander Isak (70 εκατομμύρια ευρώ)

Ο σουηδός επιθετικός ήταν στα 23 του ένα από τα πιο ποθητά ονόματα εκεί έξω και η Νιούκαστλ των Σαουδαράβων δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τα 70 εκατομμύρια ίσως ήταν πολλά για την απόκτησή του, εντούστοις ο Isak είχε δώσει δείγματα γραφής και στην Ντόρτμουντ και στην Σοσιεδάδ, αλλά και στην Εθνική Σουηδίας. Μπορεί να άργησε να μπει στο rotation των Ανθρακωρύχων, αλλά τουλάχιστον έχει ήδη βρει δίχτυα στην Premier League.


Casemiro (70,65 εκατομμύρια ευρώ)

Μετά από 6 απόλυτα επιτυχημένα χρόνια στη Μαδρίτη, ο Casemiro άφησε τη Ρεάλ για να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπήκε αμέσως στην ενδεκάδα των Κόκκινων Διαβόλων και ξεχώρισε με την παρουσία του, ενώ έκανε και ένα αρκετά καλό Μουντιάλ με τη Σελεσάο. Στα 30 του έκανε τη σπουδαιότερη μεταγραφή της καριέρας του του και φαίνεται ότι δεν πάει στράφι.


Darwin Núñez (75 εκατομμύρια ευρώ)

Ο αντικαταστάτης του Sadio Mane στη Λίβερπουλ ήταν ο 23χρονος Ουρουγουανός που "έβγαλε μάτια" με την Μπενφίκα. Στο Μερσεϊσάιντ εντούτοις, ο υψηλόσωμος σέντερ φορ τα έχει βρει σκούρα. Ή μάλλον όχι. Απλά συγκρίνεται με τον Erling Haaland και έχει μπλέξει. Έχει συμμετοχή σε 8 γκολ μέχρι στιγμής με τους Κόκκινους και το 2023 χρειάζεται "υψηλές πτήσεις" για να πείσει. 


Aurélien Tchouameni (80 εκατομμύρια ευρώ)

Μία από τις πιο προσεκτικές και δαπανηρές μεταγραφές της χρονιάς έγινε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απέκτησε τον φοβερό 22χρονο Γάλλο με 80 εκατομμύρια ευρώ από τη Μονακό. Έχει ήδη λάβει θέση στην ενδεκάδα των Μερέγχες και πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό Μουντιάλ με την Εθνική Γαλλίας, όπου εκμεταλλευόμενος την απουσία των Cante και Pogba, έπαιξε βασικός. Με αυτόν, τον Valverde και τον Camavinga η Βασίλισσα έχει (εξ)ασφαλίσει το κέντρο της για την επόμενη δεκαετία. Έτσι απλά.


Wesley Fofana (80,4 εκατομμύρια ευρώ)

Κανείς δεν κατάλαβε πώς η Τσέλσι έδωσε τόσα πολλά χρήματα για την αμυντική της γραμμή φέτος, παρόλα αυτά η ιδιοκτησία Todd Boehly μοιάζει να στηρίζεται στα πρώτα χρόνια Abramovich. Επενδύει πολύ στο μέλλον. Με περισσότερα από 80 εκατομμύρια η Τσέλσι απέκτησε τον 22χρονο μπακ της Λέστερ, ο οποίος βέβαια, τραυματίστηκε δύο συνεχόμενες φορές και έχει μείνει αναγκαστικά εκτός τους τελευταίους μήνες.


Antony (95 εκατομμύρια ευρώ)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητούσε επιθετικό όλο το καλοκαίρι, καθώς το σίριαλ με τον Ronaldo φαινόταν ότι δεν θα είχε καλή έκβαση. Ο Ten Hag ανέλαβε προσωπικά να πείσει τον βραζιλιάνο Antony, που είχε μαζί του και στο Άγιαξ, να έρθει στο Νησί και τα κατάφερε. Η Γιουνάιτεντ που φώναζε για ανανέωση έδωσε 95 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του 22χρονου, ο οποίος έχει πετύχει ήδη 5 γκολ. Το 2023 θα τον βρει απελευθερωμένο πλέον από τον Cristiano Ronaldo και όλοι στο Μάντσεστερ θέλουν να λάμψει.  

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος