Μία αναλυτική ματιά στο φετινό Final 4 του NCAA

Η March Madness ολοκληρώνεται αυτό το σαββατοκύριακο στο Χιούστον και εμείς αναλύουμε τα προγνωστικά των San Diego State Aztecs, Μiami Hurricanes, Florida Atlantic Owls και UConn Huskies.

Η March Madness είναι πάντα μία τρέλα, αλλά φέτος το παράκανε. Όχι μόνο καμία ομάδα που να βρέθηκε στην πρώτη θέση της Περιφέρειάς της δεν κατάφερε να φτάσει στο Χιούστον, αλλά θα έχουμε και τρεις πρωτάρες σε Final 4 NCAA. Τα ξημερώματα της 2ης Απριλίου θα βρεθούν στο Τέξας οι San Diego State Aztecs, οι Μiami Hurricanes, οι Florida Atlantic Owls και οι πιο γνωστοί UConn Huskies για μια θέση στην κορυφή. 

Είναι η πρώτη χρονιά από το 1979 που δεν θα υπάρχει ούτε μία ομάδα από τις θέσεις 1-3 της κάθε περιφέρειας στο Final 4 και αυτό από μόνο του αποδεικνύει το πόσο αμφίρροπα είναι τα πράγματα φέτος. Το Το UConn είναι η πιο μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα και επιστρέφει σε Final 4 μετά από 9 χρόνια, όντας το φαβορί για την κατάκτηση, ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες έχει ήδη γραφτεί ιστορία. 

Πώς έφτασαν οι ομάδες στο Final 4

Οι San Diego State Aztecs επικράτησαν των Creighton Bluejays με 57-56, χάρη σε μια εύστοχη βολή στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι απόγονοι του Πανεπιστημίου του Kawhi Leonard εξασφάλισαν την πρώτη του συμμετοχή στο Final 4, μπαίνοντας στην March Madness με ρεκόρ 31-5, καθώς είχαν τερματίσει στην 5η θέση της Περιφέρειάς τους. O Lamont Butler είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο παίκτης που πρέπει να τσεκάρεις.

Θα αντιμετωπίσουν τους Owls του Florida Atlantic, οι οποίοι φτάνουν στο Final 4 έχοντας τη χαμηλότερη θέση (9η) ανάμεσα στις 4 ομάδες. Η Φλόριντα προέρχεται από τεράστια νίκη κόντρα στο Κάνσας και μπορεί να βάλει δύσκολα στο όνειρο του Σαν Ντιέγκο. Οι γκαρντ Johnell Davis και Alijah Martin πετυχαίνουν περισσότερους από 13 πόντους ανά αγώνα και ξεχωρίζουν.

Στο δεύτερο ζευγάρι του Final 4, οι Μiami Hurricanes (Νο.5) θα έχουν το πιο δύσκολο έργο από όλες τις πρωτάρες. Οι Μiami Hurricanes νίκησαν τους Texas Longhorns, που θεωρούνταν φαβορί για τον τίτλο στο συγκεκριμένο σημείο της σεζόν με 88-81 και προκρίθηκαν στην τελική φάση του NCAA. Είναι ίσως η θεαματικότερη ομάδα του Final 4 καθώς στους αγώνες τους βλέπουμε τις περισσότερες κατοχές και τα υψηλότερα σκορ, ενώ οι γκαρντ Isaiah Wong και Jordan Miller είναι εντυπωσιακοί. Ο Nijel Pack είναι πραγματικός μπομπέρ και αν δεις τον δεύτερο ημιτελικό θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις έναν εξαιρετικό σουτέρ τριών πόντων.

 

Οι Hurricanes θεωρούνται αουτσάιντερ καθώς αντιμετωπίζουν τους απίθανους στην March Madness, UConn Huskies. Η ομάδα του Κονέκτικατ βρίσκεται για 6η φορά στο Final 4 και θέλει να κατακτήσει τον 5ο τίτλο της. Στην March Madness κερδίζει με διαφορά 15 πόντων κατά μέσο όρο, ενώ στον προημιτελικό διέσυρε το Gonzaga με 82-54. Διαθέτει στο ρόστερ τον εξαιρετικό φόργουορντ με το δυναμικό κορμί Adama Sanogo (16.2 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ), ο οποίος είναι διεθνής με την ομάδα του Μάλι, ενώ στα γκαρντ ξεχωρίζει ο Jordan Hawkins. Είναι το μεγάλο φαβορί, όμως στο Final 4 τα πάντα μπορούν να συμβούν. 

Ο Έλληνας του Final 4

Στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ αγωνίζεται και ο Αποστόλης Ρούμογλου που ξεκίνησε την καριέρα του στον Αρίωνα Ξάνθης και πέρυσι έπαιξε για τον ΠΑΟΚ. Στον προημιτελικό κόντρα στο Gonzaga, o Ρούμογλου πέρασε μάλιστα στο παρκέ, όπου πρόλαβε να σκοράρει. 

Το Final 4 του Χιούστον θα μεταδοθεί ολόκληρο από τα κανάλια Novasports. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος