Σπάνιες φωτογραφίες του Muhammad Ali για τα μάτια σου και μόνο

Το φωτογραφικό άλμπουμ του Muhammad Ali έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά αν σταθείς σε μερικά ιδιαίτερα "κλικ".

Αν δεν ζεις σε καμιά σπηλιά, δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς, τώρα, από την αρχή, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, την ιστορία του Muhammad Ali, που δεν υπήρξε "απλώς" ο πιο σπουδαίος πυγμάχος όλων των εποχών αλλά πολλά περισσότερα απ' αυτό: Παράλληλα με τις 56 νίκες που πέτυχε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπήρξε ακτιβιστής και ανοιχτός σε μια σειρά από θέματα που κάνουν τζιζ, όπως εκείνα που έχουν να κάνουν με τη φυλή, την πολιτική και τη θρησκεία. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε κάποια ιδιαίτερα φωτογραφικά καρέ της ζωής του.

1954: Αρχίζει τις προπονήσεις

Σπάνιες φωτογραφίες του Muhammad Ali για τα μάτια σου και μόνο Getty Images

Όταν ο Muhammad Ali Cassius Clay, όπως τον έλεγαν τότε) ήταν δώδεκα ετών, του έκλεψαν το ποδήλατο. Πήγε, λοιπόν, και το κατήγγειλε στον Joe E. Martin, έναν αστυνομικό και πυγμάχο, λέγοντάς του ότι ήθελε να δείρει τον κλέφτη. Εκείνος, αντ' αυτού, άρχισε να τον προπονεί.

1963: Μια μάχη με τον Doug Jones

Muhammad Ali & Doug Jones Getty Images

Ένα φοβερό κλικ στο οποίο απεικονίζεται ο Ali -σε μια εποχή κατά την οποία έχει αρχίσει να κερδίζει περισσότερη αναγνώριση και νίκες- να δέχεται μια μπουνιά από τον Doug Jones.

1964: Ένα πορτρέτο του μετά από μια νίκη

Muhammad Ali Getty Images

Εδώ απεικονίζεται ο Ali μετά από τη νίκη του επί κάποιου Liston. Ναι, είναι η στιγμή που έγινε πρωταθλητής.

1975: Μια επική αναμέτρηση

Muhammad Ali Getty Images

Ο Muhammad Ali προκάλεσε τον μεγαλύτερο τότε αντίπαλό του, τον Frazier, σε ρεβάνς. Ο αγώνας έλαβε χώρα την 1η Οκτωβρίου του 1975, με τον Ali να στέφεται νικητής.

1996: Η Ολυμπιακή Φλόγα

Muhammad Ali Getty Images

Στις 19 Ιουλίου του 1996, ο Muhammad Ali είχε την τιμή να ανάψει τη φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έλαβαν χώρα στην Ατλάντα.

2009: Όταν παρέλαβε το βραβείο του Προέδρου στα NAACP Image Awards

Muhammad Ali & Lonnie Ali Getty Images

Ο Ali και η σύζυγός του Lonnie έχουν μόλις παραλάβει το βραβείο του Προέδρου κατά τη διάρκεια της 40ης απονομής των NAACP Image Awards

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr