Η Μπάγερν θα είχε κάνει το θαύμα της, αν δεν υπήρχε Guardiola

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, ψάχνοντας τη ρεβάνς από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Pep Guardiola δούλεψε για 3 χρόνια στο Μόναχο και τη Μπάγερν, χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το Champions League. Πρόλαβε ωστόσο να μάθει τα πάντα για την ιδιοσυγκρασία της ομάδας της Βαυαρίας και για αυτόν τον λόγο φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους ενόψει του χθεσινού παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα (1-1) ήταν μια άνετη πρόκριση, παρά το χαμένο πέναλτι του Haaland. 

"Δούλεψα εδώ στην Μπάγερν και γνωρίζω την ψυχοσύνθεση αυτής της ομάδας. Είναι παντού, είναι στο δέρμα τους. Πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν". Αυτά έλεγε ο ισπανός προπονητής στη συνέντευξη τύπου πριν από τον αγώνα και οι λέξεις του φάνηκαν αποτυπωμένες στο μυαλό των παικτών του, από το πρώτο λεπτό. 

Διαβάστε Επίσης

O αγώνας ξεκίνησε με ασφυκτική πίεση της Σίτι στη Μπάγερν και η υπόθεση της πρόκρισης θα μπορούσε να είχε λήξει πριν από το πρώτο ημίχρονο, αν ο Haaland δεν αστοχούσε σε πέναλτι μετά από δύο χρόνια. Αυτό φυσικά δεν άλλαξε τίποτα στην έκβαση του ματς. Ο Νορβηγός σκόραρε λίγα λεπτά μετά από την έναρξη του δεύτερου μέρους και έκανε το συνολικό σκορ 4-0 υπέρ της Σίτι, μηδενίζοντας τις ελπίδες της Μπάγερν για μια ανατροπή. 

Το κακό φεγγάρι των Βαυαρών

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της για πρώτη φορά εδώ και χρόνια και ο αποκλεισμός ήταν μάλλον φυσιολογικός. Πριν από ένα μήνα αντικατέστησε ξαφνικά τον Julian Nagelsmann με τον Thomas Tuchel, παρά την πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο σύλλογος έχει πληγεί βαρύτατα από το συμβάν της επίθεσης του Mane στον Sane. 

Η Μπάγερν δαπάνησε 70 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να φέρει τον Σενεγαλέζο, στο πλαίσιο της αντικατάστασης του Lewandowski, λίγους μήνες αργότερα τον έθεσε εκτός ομάδας, ενώ ο Leroy Sane εμφανίστηκε σε αγώνα με πρησμένο το χείλος του. Αυτά τα πράγματα σε μια ομάδα με τη δομή της Μπάγερν φυσικά δεν είναι ανεκτά. 

Χθες, το πλάνο του Thomas Tuchel με την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στον αγώνα κυνηγώντας το γρήγορο γκολ, εκτελέστηκε πιστά και αν οι κρίσιμες αποφάσεις ήταν λίγο καλύτερες για την επιθετική της γραμμή, τότε ίσως μιλούσαμε σήμερα για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Η προσέγγιση του Guardiola έφερε εντούτοις το 3-0 του πρώτου αγώνα, το οποίο αφαίρεσε κάθε ελπίδα από τη γερμανική ομάδα. 

Πλέον, η Σίτι μπαίνει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, κυνηγώντας τη ρεβάνς από τη Ρεάλ για τον περσινό οδυνηρό αποκλεισμό και την ανατροπή της Άρσεναλ από την κορυφή της Premier League. Στην Μπάγερν Μονάχου πάλι, απαιτείται ανασύνταξη, καθώς για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια απειλείται και στη Bundesliga. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear