Αν ανοίξεις τη σελίδα της Wikipedia στο όνομα του David Beckham λογικά θα χαθείς ανάμεσα στις ιδιότητες που του αποδίδει. Πρώην ποδοσφαιριστής, μοντέλο, επιχειρηματίας και νυν Πρόεδρος δύο ομάδων. Ο "Becks" από νωρίς φάνηκε ότι ήταν κάτι το διαφορετικό. Από όταν όμως βρέθηκε στο πλευρό της η Victoria Adams και πολύ περισσότερο από όταν έγινε μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης, άρχισε να μετατρέπεται σε ένα παγκόσμιο σύμβολο.

Το ξεκίνημα μίας μαγικής καριέρας 

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης τον έμαθε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και ζούσαν στο Λονδίνο, ο πατέρας του ταξίδευε περίπου 300 χιλιόμετρα κάθε φορά που η ομάδα αγωνιζόταν στο Ολντ Τράφορντ και συχνά τον έπαιρνε μαζί του. Για τον Becks η φανέλα της Γιουνάιτεντ ήταν ένα ίσως άπιαστο όνειρο που όμως, το 2013, έγινε πραγματικότητα. Ο Ferguson χρόνια πριν γίνει Sir, τον ξετρύπωσε.

Ακολούθησε η γνωστή διαδρομή. Το "γλυκό" του δεξί πόδι, τον μετέτρεψε σε κορυφαίο ταλέντο, ενώ κάθε του εμφάνιση σχολιαζόταν ποικιλοτρόπως. Ως το τέλος της χιλιετίας, ο Beckham είχε γίνει μια περσόνα που ξεπερνούσε το ποδόσφαιρο. Τότε ήταν που η Victoria Adams των Spice Girls, τον παντρεύτηκε. 

Διαβάστε Επίσης

​​​​​​

Το 2001 πέτυχε ίσως το διασημότερο γκολ της καριέρας του, κόντρα στην Εθνική Ελλάδος, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τα Λιοντάρια δεν ήταν συχνά ευνοϊκά μαζί του, σε αντίθεση με την Γιουνάιτεντ. Μαζί με τους "κόκκινους διαβόλους" κατέκτησε 6/8 πρωταθλήματα μέχρι να φύγει για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μιλώντας για τον Beckham οι περισσότεροι κάνουν τον διαχωρισμό προ και μετά Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας "προσγειώθηκε" το 2003 ως μέλος των Galacticos. Τότε, καθώς έφτανε σε μια πολύ μεγαλύτερη αγορά εκτός Αγγλίας, ο Beckham αντιλήφθηκε το παγκόσμιο βεληνεκές του. Φωτογραφίσεις με εσώρουχα και πολλές ιστορίες για την σεξουαλικότητα του δεν τον άφησαν να αφοσιωθεί ξανά στο ποδόσφαιρο. Έμεινε 4 σεζόν εκεί κι κατέκτησε το πρωτάθλημα την τελευταία του χρονιά.

Στη συνέχεια, πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για λογαριασμό των Los Angeles Galaxy. Ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά ήθελε να κατακτήσει και την Αμερική, όμως, 2 χρόνια αργότερα συνειδητοποίησε ότι του έλειπε η Ευρώπη. Έτσι, επέστρεψε για να φορέσει τη φανέλα των Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν και συγκίνησε με το "αντίο" του από τα γήπεδα το 2013.

Διαβάστε Επίσης

Επρόκειτο για το τέλος που γέννησε μία νέα αρχή: Το νέο του "ταξίδι", για το οποίο τον γνωρίζουν περισσότεροι millennials. Δημιούργησε το δικό του άρωμα, τα δικά του εσώρουχα, ενώ έκτοτε έχει διατελέσει ambassador σε μια σειρά από premium προϊόντα. Βέβαια, η μεγάλη του αγορά ήταν άλλη. Ο Beckham, το απόλυτο πολιτισμικό σύμβολο ολόκληρης της Βρετανίας, μπόρεσε κατά τη μεταγραφή του στους Galaxy να αποκτήσει μετοχές ώστε να δημιουργήσει τη δική του ομάδα στο MLS.

Εκείνη την περίοδο μπορεί να φαινόταν κάτι ασήμαντο μπροστά στα τόσα επιτεύγματά του, σήμερα του έχει χαρίσει μια από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες ομάδες στον κόσμο, την Ίντερ Μαϊάμι. Για την ακρίβεια, με την παγκοσμιοποίηση του αθλήματος και το "άνοιγμα" στο MLS, ο Becks αγόρασε με ψίχουλα έναν σύλλογο τότε, και σήμερα ως απόρροια της επιχειρηματικής του επένδυσης, ηγείται μιας εκ των πλουσιότερων ομάδων στον κόσμο. Όλα αυτά θα τα δούμε βέβαια, σύντομα, στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο Netflix για τη ζωή του. 

Ο David Beckham δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως λιγότερο ή περισσότερο ποδοσφαιριστής ή επιχειρηματίας. Ο Beckham είναι άνδρας, σύζυγος, πατέρας, πρωταθλητής, επιχειρηματίας, μοντέλο που δίνει τον εαυτό του σε ό,τι επιλέξει να ακολουθήσει. Και αυτό με κάποιο τρόπο λειτουργεί και αποφέρει καρπούς. Χρόνια πολλά Becks!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.