Η σεζόν της Euroleague έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο, με τις ομάδες να τσεκάρουν τα εισιτήρια τους για το Final 4 του Κάουνας και από ό,τι φαίνεται πολλές από αυτές θα αντιμετωπίσουν πολλές ανακατατάξεις ενόψει καλοκαιριού. Αρκετά συμβόλαια προπονητών λήγουν φέτος, ενώ προαναγγελθείσες συμφωνίες έχουν "ταράξει τα νερά". Αν λοιπόν κάθε χρόνο, όλοι ασχολούνται με τις μεταγραφές παικτών, δεν αποκλείεται φέτος να δώσουν βάση στο προπονητικό "σαφάρι". Και εξηγούμαστε.

Ergin Ataman

Ο άνθρωπος που έπαιξε στους τρεις τελευταίους τελικούς της διοργάνωσης, κερδίζοντας τους δύο, αποφάσισε μετά από 5,5 χρόνια να αφήσει την Εφές για να έρθει στον Παναθηναϊκό. Το "τριφύλλι" αλλάζει status από την επόμενη χρονιά, καθώς φημολογείται ότι θα ανεβάσει ιδιαίτερα το μπάτζετ του και τα "κλειδιά" της ομάδας δόθηκαν στον άνθρωπο που έχει σημαδέψει την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Φέτος, παρόλο που διεύρυνε το ήδη πολυτελές ρόστερ του, αποκλείστηκε από την κανονική φάση και φεύγει από την Εφές χωρίς να έχει τις καλύτερες σχέσεις. 

Κατ' επέκταση ο πλούσιος πάγκος της Εφές μένει κενός και οι Τούρκοι αναζητούν τη διάδοχη κατάσταση, με τον Pablo Laso που από πέρυσι μένει ελεύθερος να ρίχνει "άκυρο". Γιατί όμως;

Pablo Laso

Ο επί 11 χρόνια προπονητής της Ρεάλ αποχώρησε πέρυσι από τη Μαδρίτη μετά τον τελικό της Euroleague, με άκομψο τρόπο και αντικαταστάθηκε από τον βοηθό του, Chus Mateo. Ο Ισπανός αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον άφησε εκτός δράσης φέτος και περίμενε καρτερικά για το επόμενο βήμα.

Συνομίλησε με Παναθηναϊκό και Εφές, ωστόσο προτίμησε να εμπιστευτεί το νέο πρότζεκτ της Μπάγερν Μονάχου, η οποία επίσης θα ανεβάσει το μπάτζετ της και θα φτιάξει νέο γήπεδο από την επόμενη σεζόν. Αυτή η εξέλιξη φυσικά αφήνει ελεύθερο, ένα ακόμη Euroleague material, τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Andrea Trinchieri.

Διαβάστε Επίσης

Andrea Trinchieri

Ο ευφυής ιταλός προπονητής βλέπει το συμβόλαιό του με την Μπάγερν να λήγει σε ένα μήνα και θα αποτελέσει ένα από τα πιο καυτά ονόματα της ελεύθερης αγοράς. Ακόμη δεν έχει ακουστεί κάτι για το μέλλον του, όμως οπωσδήποτε θα δούμε το όνομά του να παίζει πολύ στο άμεσο μέλλον. 

Sarunas Jasikevicius

Ο λιθουανός προπονητής έχει γλιτώσει την απόλυση ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο χρόνο, με τις αποτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη και πολλούς παίκτες να εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον του. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και μόνο η κατάκτηση της Euroleague φαίνεται ικανή να σώσει τη θέση του. 

Sergio Scariolo

Τελευταίο όνομα που δειλά δειλά μπαίνει στις λίστες, αν και δε λήγει το συμβόλαιό του, είναι εκείνο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ισπανίας, Sergio Scariolo. Ο ιταλός προπονητής έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τη Βίρτους Μπολόνια, εντούτοις οι σειρήνες για το όνομά του ηχούν τόσο από τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ, όσο και από το NBA και τους Τορόντο Ράπτορς. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.