Πρώτη, αναλυτική ματιά στα ζευγάρια του Final 4

Ολυμπιακός, Μονακό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα διεκδικούν την κορυφή της Euroleague.

Μετά την Μπαρτσελόνα που εξασφάλισε άνετα την πρόκρισή της στο Final 4 της Euroleague και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο που θα διεξαχθεί, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι της πρώτης τετράδας της κανονικής διάρκειας. Ολυμπιακός, Ρεάλ και Μονακό υπερασπίστηκαν με περιπετειώδη τρόπο το πλεονέκτημα της έδρας και θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Κάουνας της Λιθουανίας για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός με τον κακό του φετινό δαίμονα

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια κερδίζοντας όλες τις ομάδες της φετινής διοργάνωσης, ΕΚΤΟΣ από τους Μονεγάσκους. Η ομάδα από το Πριγκιπάτο κέρδισε εντός και εκτός έδρας τους Ερυθρόλευκους παίρνοντας τη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό της στα Playoffs. 

Διαβάστε Επίσης

Στα φετινά Playoffs η Μονακό του Mike James αντιμετώπισε με πλεονέκτημα έδρας την Μακάμπι και ενώ είδε την έδρα της να σπάει στο πρώτο παιχνίδι, μπόρεσε να προκριθεί. Διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη, με τεράστιο ταλέντο στα γκαρντ των Okobo, Loyd και James και πολλή αθλητικότητα στις θέσεις των φόργουορντ, με τους Diallo, Moneke, Blossomgame και John Brown να συνθέτουν μια εκρηκτική μηχανή. Τη θέση του ψηλού μοιράζονται οι Motejunas και Hall, οι οποίοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και έτσι η Μονακό μπορεί να απειλήσει με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους. Παράλληλα, είναι πρωτάρα σε Final 4 και αναζητά την έκπληξη. Αυτό είναι που την καθιστά και πιο επικίνδυνη, καθώς το κίνητρο είναι μεγάλο.

Διαβάστε Επίσης

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα μοιάζει με μάχη σε όλα τα επίπεδα, καθώς τόσο οι Ερυθρόλευκοι, όσο και οι Μονεγάσκοι δεν έχουν περιθώριο να χαρίσουν τίποτα στον αντίπαλο. Η τριάδα Okobo - Loyd - James είναι ικανή να καθαρίσει μόνη της οποιοδήποτε παιχνίδι, ενώ τα Forwards της έχουν παρόμοια δυναμική με τους Pierre και Hayes Davis που αντιμετώπισαν πρόσφατα οι Vezenkov - Παπανικολάου. Στη μάχη των πάγκων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας φτάνει για 4η φορά σε Final 4, έχοντας μία κατάκτηση, ενώ ο Sasa Obradovic πηγαίνει για πρώτη φορά.

Ισπανικό ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα κοντραριστούν σε ημιτελικό Final 4 για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Πέρυσι οι Μερέγχες βρέθηκαν στον τελικό, εντούτοις φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η Μπαρτσελόνα έφτασε άνετα στον ημιτελικό, αποκλείοντας με 3-0 την Ζαλγκίρις και έχει τους πάντες ετοιμοπόλεμους, εκτός του Higgins, ενώ η Ρεάλ έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που επιστρέφει από το 0-2 στα Playoffs, κόντρα στην Παρτιζάν. Παρ' όλα αυτά η Βασίλισσα θα φτάσει "λαβωμένη" στο Κάουνας, καθώς Yabusele (τιμωρημένος) και Deck (τραυματίας) θα μείνουν εκτός, ενώ ουδείς γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Poirier. 

Η Μπάρτσα παρεμπιπτόντως, διαθέτει το πιο πλήρες ίσως ρόστερ της διοργάνωσης και ο Sarunas Jasikevicius στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, έχει ανάγκη από μία μεγάλη διάκριση. Από την άλλη, οι γερόλυκοι της Ρεάλ ψάχνουν το Last Dance που τους στέρησε η Εφές πέρυσι και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, ταξιδεύουν στο Κάουνας ως αουτσάιντερ, για να γράψουν ιστορία. Η αντιμετώπιση των Tavares και Mirotic είναι βεβαίως ο βασικός πονοκέφαλος των τεχνικών επιτελείων. Για την ιστορία, οι δύο ομάδες που γνωρίζονται στο 100%, μόνο φέτος, έχουν έρθει αντιμέτωπες 5 φορές και η Μπάρτσα έχει αναδειχθεί νικήτρια τις 3 από αυτές. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear