H χρονιά που η ΑΕΚ τα πήρε όλα και έφυγε

Νταμπλ μετά από 45 χρόνια για την σπουδαία ΑΕΚ του Almeyda.

Πρώτο νταμπλ μετά από 45 χρόνια και κατάκτηση όποιου τίτλου συμμετείχε φέτος. Η ΑΕΚ του Almeyda το πέτυχε και αυτό. Μπορεί για τον Τελικό Κυπέλλου να ακούγονταν πολλά πριν ακόμα αρχίσει, όμως κατάφερε και επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ παίζοντας όλον τον αγώνα με έναν παίκτη λιγότερο και επιβεβαίωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. 

Η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός

Για την ΑΕΚ του Almeyda φαίνεται ότι ούτε οι παροιμίες δεν πιάνουν. Η Ένωση είδε τον Levi Garcia να χάνει απίθανη ευκαιρία στο 4ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα τον Ρότα να αποβάλλεται μετά από λανθασμένη ενέργειά του. Κι όμως έδειξε για μια ακόμη φορά χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Αναδιοργανώθηκε και προσάρμοσε το στυλ του παιχνιδιού της χωρίς καν να κάνει αλλαγή από τον πάγκο και στο 26ο λεπτό βρήκε τη στιγμή της με τον Moukoudi για να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν φυσικά ανώτερος και σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να δει τον Fernandez με μια απίθανη ενέργεια να γράφει το 2-0 και να χαρίζει άλλο ένα τρόπαιο στην ΑΕΚ. 

Η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός Χ2

Ό,τι συνέβη σε 90 αγωνιστικά λεπτά στον Βόλο, θα μπορούσε να είναι και η μικρογραφία της χρονιάς ολόκληρης. Η ΑΕΚ ξεκίνησε χωρίς συμμετοχή στην Ευρώπη, έχοντας βγει 5η πέρυσι, μια τεράστια προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή. Στο νέο της γήπεδο δε μπήκε με την έναρξη του πρωταθλήματος και στη Ριζούπολη είχε ήδη προλάβει να ηττηθεί με 0-1 από τον Βόλο. 

H χρονιά που η ΑΕΚ τα πήρε όλα και έφυγε

Έμεινε σχεδόν 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή Δεκέμβρη μήνα και παρόλο που παρουσίαζε όμορφο ποδόσφαιρο, για πολύ καιρό δεν μπορούσε να το μετουσιώσει βαθμολογικά. Όταν ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πτώση και τον πλησίασε, ήρθαν οι τραυματισμοί. Η ΑΕΚ έχασε για μεγάλο διάστημα τους δύο καλύτερους της παίκτες, τον Garcia και τον Araujo και παρ' όλα αυτά έβρισκε τη λύση να μένει όρθια. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε ήταν ακόμα δεύτερη, όμως τρεις εβδομάδες αργότερα είναι νταμπλούχος Ελλάδας για το 2023.

Τώρα θα ξεκουραστεί, θα κάνει τα μπάνια της και θα έχει πολύτιμο χρόνο να οργανώσει την επόμενη σεζόν, που θα ξεκινήσει με τα προκριματικά του Champions League και σημαντικά έσοδα. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr