Carmelo Anthony, ένας all-star συνταξιούχος ετών 39

Ο Carmelo Anthony γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια ως πρώην μπασκετμπολίστας.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο NBA ως πρωταθλητής στο NCAA και μέλος του χρυσού draft που περιελάμβανε τους LeBron James και Dwyane Wade και γρήγορα έδειξε το ταλέντο του, στους αντιεμπορικούς Denver Nuggets. Άλλαξε 6 ομάδες στο NBA και έζησε την εθνική ομάδα των ΗΠΑ από την καλή και από την ανάποδη. Ο Carmelo Anthony, 28.289 πόντους μετά από το πρώτο του τζάμπολ, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και σήμερα γιορτάζει τα 39α γενέθλια του ή αλλιώς τα πρώτα της νέας του ζωής. 

Κανείς δε μπορούσε να ξεγράψει τον Carmelo Anthony

Ο Anthony ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ του 21ου αιώνα στις ΗΠΑ και ακόμη και αν δεν κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε. Από τους άσημους Denver Nuggets, τους οποίους μπόρεσε να κάνει δημοφιλείς σε όλον τον κόσμο μαζί με τον Allen Iverson, μέχρι τους New York Knicks που κράτησε όρθιους σε μια δύσκολη περίοδο και φυσικά τους Lakers και τους Blazers όπου έδειξε ότι μπορεί να γίνει και ένας ιδιαίτερος ρολίστας. 

Με τις ΗΠΑ ο Carmelo Anthony γνώρισε τις δύο όψεις του αθλητισμού. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και οι περισσότεροι τον θυμόμαστε στο Παγκόσμιο της Σαϊτάμα να προσπαθεί μάταια να κερδίσει μόνος του την Εθνική Ελλάδος. Ήταν παρών ωστόσο και στη Redeem Team του 2008. Μαζί με τους LeBron James και Kobe Bryant ήταν τα τρία πιο φανταχτερά πρόσωπα, που υπό τις οδηγίες του Krzyzewski ανέλαβαν να επαναφέρουν τις ΗΠΑ εκεί όπου άξιζαν να είναι. 

Διαβάστε Επίσης

Μπορούσε να κάνει τα πάντα ο Anthony. Έχοντας τον τρόπο να σκοράρει υπό οποιαδήποτε συνθήκη, ο 39χρονος σήμερα φόργουορντ ήταν χρήσιμος για όλες του τις ομάδες. Είτε έπαιρνε 22.2 προσπάθειες όπως στους Knicks τη σεζόν 2012-13, είτε 10.5 όπως στους Lakers στο τέλος της καριέρας του, ο Anthony ήταν πάντα σημαντικός. Κανείς δεν μπορούσε να παραμελήσει τον Carmelo Anthony. Σήμερα, λίγες ημέρες μετά το επίσημο τέλος της καριέρας του, ο χαμογελαστός Carmelo ετοιμάζει το επόμενό του βήμα, το οποίο περιμένουμε πώς και πώς. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr