Πώς το Roland Garros 'πλήγωσε' τον Rafa Nadal

Κατέκτησε το Roland Garros 14 φορές, όμως φέτος, οι πόντοι που δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί, θα τον τοποθετήσουν κάτω από το Νο.100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πριν από ένα χρόνο, τέτοιες μέρες, ο Rafa Nadal ήταν ο απόλυτος βασιλιάς του τένις. Κατέκτησε το 14ο Roland Garros και πέτυχε το 2/2 σε Grand Slams για το 2022 φτάνοντας μέχρι και το Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξης στα 35 του. Στην αρχή του 2023 θα συμπλήρωνε παράλληλα 18 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στο Top 10. Φέτος στο Australian Open ήταν σκιά του καλού του εαυτού. αποκλείστηκε νωρίς και γρήγορα αποδείχθηκε ότι ο τραυματισμός του στο ισχίο ήταν πιο σοβαρός από όσο νόμιζαν οι περισσότεροι. 

Σε συνδυασμό με τους 26 ακόμα τραυματισμούς που γνώρισε στην καριέρα του και την επιβάρυνση της ηλικίας, το χτύπημα αυτό, τον άφησε έξω για ολόκληρη τη σεζόν. Υπήρχε η υπόνοια ότι θα επέστρεφε για τη χωμάτινη σεζόν, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος. "Ο τραυματισμός που είχα στην Αυστραλία δεν επουλώθηκε όπως θα περίμενα. Έχασα στόχους όλο αυτό το διάστημα. Το Roland Garros μοιάζει αδύνατο. Δεν θα καταφέρω να βρεθώ εκεί έπειτα από πολλά χρόνια, με όσα σημαίνει αυτό το τουρνουά για μένα. Δεν έχω την πρόθεση να αγωνιστώ τους επόμενους μήνες. Τα τελευταία χρόνια, παρότι τα αποτελέσματα ήταν κορυφαίου επίπεδου, η καθημερινή ζωή μου ήταν σε χαμηλό επίπεδο. Αν και οι νίκες παραμένουν ο στόχος, το επίπεδο καθημερινής δουλειάς μετά την πανδημία έχει δυσκολέψει πολύ".

Το 2024 το μεγάλο του φινάλε

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Nadal όρισε ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του και δήλωσε στο κοινό του ότι η επόμενη χρονιά θα είναι και η τελευταία του. Φυσικά, το μυαλό όλων πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που του χρόνου θα διεξαχθούν στο αγαπημένο του Παρίσι και στο Roland Garros. "Έχουν υπάρξει δύσκολα χρόνια, όμως οι νίκες στο κορτ τις απέκρυψαν. Σε αυτό το επίπεδο δεν είμαι προετοιμασμένος να ανταγωνιστώ στο επίπεδο που πρέπει. Χρειάζεται να βάλω μία τελεία στην αθλητική καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να αναγεννήσω το σώμα μου. Δεν θα ορίσω ημερομηνία επιστροφής. Όταν είναι έτοιμο, θα είμαι εκεί. Το Davis Cup στο τέλος του έτους μπορεί να είναι στόχος. Θα προσπαθήσω να βρω τα εχέγγυα για τη νέα σεζόν, που νομίζω ότι θα είναι η τελευταία μου". 

Διαβάστε Επίσης

Η αναμενόμενη πτώση στην παγκόσμια κατάταξη

Οι πόντοι από το περσινό Wimbledon δε μέτρησαν στην παγκόσμια κατάταξη και έτσι οι τελευταίοι μαζικοί πόντοι που έλαβε ο Nadal προήλθαν από το παρισινό Grand Slam. Φέτος, δε μπόρεσε να υπερασπιστεί τους 4.000 που κέρδισε το 2022 σε Australian Open και Roland Garros, όπως επίσης και εκείνους που αποκόμισε από το Indian Wells και το Acapulco, συνεπώς η πτώση στην επίμαχη λίστα ήταν δεδομένη. Πρώτα είδε το ρεκόρ των 18 χρόνων στο Top 10 να διαλύεται και τώρα με την απώλεια των πόντων από το περσινό Roland Garros, ο Nadal βρίσκεται εκτός Νο.100. Αυτήν την στιγμή είναι στο 128 στο Live Ranking της ATP και σίγουρα, μέχρι να επιστρέψει, θα πέσει κι άλλο. Αυτή, είναι η πρώτη φορά από το 2003 που βρίσκεται εκτός Top 100. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος