Είναι ο Παναθηναϊκός έτοιμος για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό;

Οι Πράσινοι με εξαιρετικό Δημήτρη Αγραβάνη κέρδισαν στο Game 5 το Περιστέρι και προκρίθηκαν στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε εν τέλει στους τελικούς της Basket League μετά από τη νίκη του στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών κόντρα στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη. Οι Πράσινοι επικράτησαν με 81-67 και έκαναν το 3-2 σε μια απαιτητική σειρά και πλέον ετοιμάζονται για τους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Είναι ο Παναθηναϊκός έτοιμος για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό;

Με νέους πρωταγωνιστές

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη εμφανίστηκε για ένα ακόμη παιχνίδι με δύο πρόσωπα. Υπήρχαν σημεία στον αγώνα που ήταν εξαιρετική και άλλα που απογοήτευε. Με τη σεζόν να φτάνει στο τέλος της, ο Παναθηναϊκός έχει ξεμείνει από λύσεις, καθώς ο Matt Thomas είναι εκτός ελληνικού ρόστερ, ο Bacon αποχώρησε, ο Wolters είναι τραυματίας και ο Lee μόλις επέστρεψε. Το πρόβλημα στον άσσο είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, όπως επίσης και η ανάγκη για νέους πρωταγωνιστές.

Ο Marius Grigonis έχει απελευθερωθεί εδώ και καιρό και σχεδόν αμέσως μετά την απομάκρυνση του Radonjic έχει θυμίσει τον παίκτη που θαυμάζαμε τα προηγούμενα χρόνια σε Ζαλγκίρις και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Χθες οι συνθήκες τον έφεραν κυρίως στη θέση του playmaker, όπου και ξεχώρισε με 16 πόντους και 5 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης. 

Με τον Derrick Williams που "κουβάλησε" στο 4 όλη τη σεζόν να μοιάζει σκασμένος και φευγάτος, το Τριφύλλι έχει ανάγκη από παίκτες όπως ο Αγραβάνης και ο Μαντζούκας, αν θέλει να είναι ανταγωνιστικός στη σειρά με τον Ολυμπιακό. Ο πρώην παίκτης των Ερυθρόλευκων σημείωσε 15 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και έκλεψε 2 φορές την μπάλα, όντας καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο.

Αποτέλεσε το "κλειδί" για να μεγαλώσει η διαφορά στην τρίτη περίοδο, ενώ φάνηκε μετρημένος και στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, οπού μεταξύ άλλων μίλησε και για τους τελικούς: "Ο Lee είναι συγκινητικός, ο Ponitka και ο Grigonis βοηθάνε. Η λέξη κλειδί είναι αυταπάρνηση. Τον Ολυμπιακό δεν τον κερδίζεις με την πεπατημένη, πρέπει να βάλεις τρελά σουτ, να βγεις στο κυνήγι σε όλο το γήπεδο.Πρέπει να τον κάνεις να νιώσει άβολα, ο Ολυμπιακός παίζει μουσικές καρέκλες. Κινούνται όλοι γύρω γύρω για να δουν ποιος θα κοιμηθεί στην άμυνα και να χτυπήσουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στην επίθεση να είμαστε αποφασιστικοί".

Οι τελικοί της Basket League ξεκινούν την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 21:00 με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος