10 παίκτες που ξεχωρίζουν στο Μουντομπάσκετ 2023

Luka Doncic, Juancho Hernangómez, Tyrese Haliburton, Dennis Schröder, έτοιμοι να μας χαρίσουν συναρπαστικές στιγμές στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023.

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης της FIBA που φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε τρεις διαφορετικές χώρες της Ασίας (Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Ινδονησία), μία πλειάδα από έμπειρους παίκτες και νέα αστέρια αναμένεται να λάμψουν και να οδηγήσουν τις εθνικές τους ομάδες ψηλά.

32 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, θα αναμετρηθούν από τις 25 Αυγούστου ως τις 10 Σεπτεμβρίου για μία θέση στα μετάλλια, με την ομάδα των ΗΠΑ να φαντάζει το ακλόνητο φαβορί.

Από το φετινό Μουντομπάσκετ των μεγάλων παικτών και σημαντικών απουσιών (Γιάννης Αντετοκούνμπο, Nikola Jokic, Jamal Murray, Victor Wembanyama, Kristaps Porzingis), ξεχωρίσαμε 10 παίκτες που αναμένεται να μας χαρίσουν πολλές συναρπαστικές στιγμές και highlights.
 

Luca Doncic (Σλοβενία)

Χωρίς το αντίπαλο δέος των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Nikola Jokic που θα λείπουν από τις εθνικές τους ομάδες, θα καταφέρει ο 24χρονος σταρ των Dallas Mavericks να φέρει τη Σλοβενία κοντά στα μετάλλια; Mission impossible αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Juancho Hernangómez (Ισπανία)


Ο νέος άσσος του Παναθηναϊκού έρχεται "μπαρουτοκαπνισμένος” σαν ο καλύτερος bomber στα παιχνίδια προετοιμασίας της Ισπανίας. Μία Ισπανία που θέλει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2019 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και πάντα είναι ικανή – παρά την απουσία κάποιων legends - για μεγάλες ζημιές.

Tyrese Haliburton (ΗΠΑ)


Η Team USA του legend Steve Kerr μπορεί να μην είναι Dream Team αλλά παραμένει το ακλόνητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ο 23χρονος point guard των Indiana Pacers έρχεται από καταπληκτική χρονιά και σκοπεύει να φορτώσει με πολλούς πόντους τα αντίπαλα καλάθια.

Shai Gilgeous-Alexander (Καναδάς)


Ο 25χρονος shooting guard σάρωσε πέρσι με την ομάδα των Oklahoma City Thunder, σκοράροντας κατά μέσο όρο 31.4 πόντους. Στις προηγούμενες διοργανώσεις παγκοσμίων κυπέλλων, ο Καναδάς δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο. Θα δώσει ο SGA – μαζί με τους NBAer συμπαίκτες του – την κατάλληλη ώθηση στον Καναδά για μία θέση στα μετάλλια;

Θανάσης Αντετοκούνμπο (Ελλάδα)


Η Εθνική Ελλάδος είναι το μεγάλο ερωτηματικό του φετινού παγκοσμίου κυπέλλου και έρχεται με πολλές απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών (Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Tyler Dorsey). Θα μπορέσει ο Θανάσης να φέρει λίγο από τον "αέρα" και δυναμική του Γιάννη και να οδηγήσει την Ελλάδα ψηλά;

Rudy Gobert (Γαλλία)


Η Γαλλία είναι ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για μία θέση στα μετάλλια, ακόμα και για την πρώτη θέση, με τον 31χρονο center των Minnesota Timberwolves – μετά από σπουδαία καριέρα στους Utah Jazz – να βλέπει τον κόσμο από ύψος 2.16 μέτρα και να σκεπάζει τα καλάθια.

Dennis Schröder (Γερμανία)


Ο "κακός δαίμονας" της Εθνικής Ελλάδας, με δικά του προσωπικά καλάθια μας πέταξε έξω από τα ημιτελικά του Eurobasket 2022. Πάντα επικίνδυνος, αν και ασταθής σαν παίκτης και χαρακτήρας, ο 29χρονος Γερμανός point guard είχε μία καλή χρονιά με τους Los Angeles Lakers, ενώ η νέα σεζόν θα τον βρει να παίζει για τους Toronto Raptors.

Bogdan Bogdanovich (Σερβία)


Δεν είναι νέος, έχει πατήσει τα 31 χρόνια, καλείται, όμως, να αντικαταστήσει επάξια τον Nikola Jokic που θα απουσιάζει από το φετινό Μουντομπάσκετ. Διπλό βάρος και ευθύνη για τον σταρ των Atlanta Hawks και μία ομάδα της Σερβίας που - σαν την Ελλάδα – είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ήρθε η ώρα του Bogdan;

Lauri Markkanen (Φινλανδία)


Ο 26χρονος power forward  - center των Utah Jazz είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλανδικής ομάδας που φέτος ονειρεύεται να κάνει το βήμα παραπάνω. Τελείωσε την περσινή χρονιά στο NBA με 25.6 πόντους και 8.6 ριμπάουντ και μας πρόσφερε μερικές εντυπωσιακές highlight στιγμές.

Simone Fontecchio (Ιταλία)


Μπορεί να μην είναι ο πιο flashy παίκτης σε αυτό το Μουντομπάσκετ, ο 27χρονος small forward των Utah Jazz έρχεται να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, μία ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.