Οι 10 πιο 'πλούσιες' ομάδες της Premier League

Αν αναρωτιέσαι ποια είναι η πιο "κυριλέ" ομάδα της Premier League και ποια η λιγότερη, τότε τσέκαρε την παρακάτω λίστα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Δεκεμβρίου 2023

Όταν μιλάμε για Premier League, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό σίγουρα δεν είναι το στιλ ή ο πλούτος. Η ποιότητα μίας ομάδας δεν έχει καμία σχέση με τα ρούχα, τα χρήματα και τη χώρα -αυτό ελπίζουμε δηλαδή- ωστόσο είναι γεγονός ότι κάποιες ομάδες είναι λίγο πιο "κυριλέ" από κάποιες άλλες. 

Μία πρόσφατη έρευνα της Ticketgum, κατέταξε τις ομάδες της Premier League από την πιο κυριλέ στη λιγότερο, με τα αποτελέσματα να παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, το πρακτορείο προπώλησης εισιτηρίων ποδοσφαίρου έβαλε σε σειρά 20 ομάδες συγκρίνοντας τον... πλούτο και το στιλ τους και εμείς, σου παρουσιάζουμε τις 10 πρώτες.

Chelsea

Στην κορυφή είναι η Chelsea και με συνολική βαθμολογία 9,68/10, το γήπεδό της. Το Stamford Bridge βρίσκεται σε μία από τις πλουσιότερες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η μέση τιμή κατοικίας φτάνει τις 1.357.500 λίρες. Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι του Chelsea, ως οι υψηλότερα αμειβόμενοι στη χώρα, διαθέτουν ακαθάριστες ετήσιες αποδοχές που ανέρχονται σε 41.892 λίρες - σχεδόν δηλαδή 7.000 λίρες πάνω από τον εθνικό μέσο όρο των 34.963 λιρών! 

Fulham

Η Fulham είναι η ομάδα που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, σημειώνοντας βαθμολογία 9,53/10. Με επτά ιδιωτικά σχολεία να αντιστοιχούν ανά 100.000 κατοίκους εντός του δήμου Hammersmith και Fulham, σε συνδυασμό με συνολικά επτά σούπερ μάρκετ υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή, η Fulham ανήκει σίγουρα στην "ανώτερη" τάξη.

Tottenham Hotspur

Με ένα αξιοσημείωτο 7,84/10 στην "κομψότητα", η Tottenham Hotspur ξεπερνάει οριακά την άλλη ομάδα του Βόρειου Λονδίνου, την Arsenal (7,63/10), εξασφαλίζοντας μια θέση στο βάθρο της πρώτης τριάδας. Όχι μόνο κερδίζει την Arsenal ως πιο κυριλέ, αλλά το γήπεδο των Spurs κατατάσσεται ως ένα από τα ακριβότερα και τα πιο hi-tech που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, καθώς κόστισε περίπου ένα δισεκατομμύριο για την ολοκλήρωσή του.

Arsenal​​​

Η Arsenal από την άλλη πλευρά, υπερέχει σε αξία ακινήτου και ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα, τα οποία ανέρχονται σε 657.500 λίρες και 41.335 λίρες αντίστοιχα.

Crystal Palace

Την πρώτη πεντάδα της λίστας συμπληρώνει η Crystal Palace η αλλιώς, ο μεγαλύτερος σύλλογος του Νοτίου Λονδίνου που κατάφερε να συγκεντρώσει τελική βαθμολογία poshness 6,95/10.

Bournemouth

Η Bournemouth κατατάσσεται έκτη ως η πρώτη ομάδα εκτός Λονδίνου (6,47/10), έχοντας τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό ανεξάρτητων σχολείων ανά 100.000 κατοίκους μεταξύ όλων των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Brighton & Hove Albion

Στην έβδομη θέση συναντά κανείς την Brighton & Hove Albion, με βαθμολογία 5.95/10.

Burnley

Η Burnley από την άλλη, είναι στη θέση νούμερο 8 με βαθμολογία 4,84 και αξία ακινήτου 116,000 λίρες. 

Newcastle United

Λίγο πριν την τελική δεκάδα, η Newcastle United κάνει την εμφάνισή της με βαθμολογία 4,68/10. Λίγο πιο πάνω δηλαδή από τη δέκατη ομάδα. 

Brentford

Με βαθμολογία 4,53/10, η Brentford βρίσκεται στη δέκατη θέση απέχοντας δέκα από την τελευταία και λιγότερο "κυριλέ" ομάδα, Nottingham Forest.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr