Οι Άγγλοι δηλώνουν έτοιμοι να διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2022, αν το χάσει το Κατάρ στα χαρτιά

Μήπως, τελικά, το ποδόσφαιρο γυρίζει σπίτι του;

Ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας, Λόρδος Triesman, υποστηρίζει πώς το η FIFA θα πρέπει να αλλάξει τοποθεσία για το Μουντιάλ του 2022, σε περίπτωση που η υποψηφιότητα του Κατάρ κριθεί παράνομη, και να επιλέξει το αγγλικό έδαφος για να διεξαχθεί η διοργάνωση.

Αν αναρωτιέσαι γιατί να γίνει κάτι τέτοιο, η απάντηση έρχεται από ένα δημοσίευμα των Sunday Times που κάνει λόγο για παράνομες πρακτικές της αραβικής χώρας την περίοδο της διεκδίκησης. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε πρόσληψη εταιρείας PR αλλά και πρώην πρακτόρων της CIA (!) στην προσπάθεια του Κατάρ να βγάλει εκτός κούρσας την Αμερική και την Αυστραλία -φυσικά, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν τις λες ούτε ακριβώς νόμιμες, ούτε ακριβώς δίκαιες.

Όλα αυτά μένουν βέβαια να αποδειχθούν, αν όμως συμβεί αυτό, τότε τι κάνουμε; "Αν το Κατάρ έχει παραβιάσει τους κανονισμούς της FIFA, τότε δεν πρέπει να του επιτραπεί να αναλάβει τη διοργάνωση. Μάλιστα, δεν θα ήταν περίεργο για τη FIFA να ξανασκεφτεί την Αγγλία ως πιθανή χώρα για να το διοργανώσει" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λόρδος Triesman, πρώην πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 για λογαριασμό της Αγγλίας που έλαβε χώρα, τελικά, στη Ρωσία.

Όπως είναι αναμενόμενο, επισήμως οι αρχές της αραβικής χώρας αρνούνται μετά βδελυγμίας αυτές τις κατηγορίες, αν όμως -λέμε αν- βγουν αληθινές, και με βάση τα λεγόμενα ενός άλλου πρώην προέδρου της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, του Mark Palios, η Γηραιά Αλβιώνα δε θα δυσκολευτεί καθόλου να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη μιας και έχει ήδη έτοιμες τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Δε θέλουμε να πάρουμε θέση ενάντια στο Κατάρ. Όμως αλήθεια τώρα, εσένα πώς θα σου φαίνονταν ένα Μουντιάλ στα γήπεδα της Αγγλίας, ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022, σε σχέση με ένα χειμωνιάτικο τουρνουά στην αραβική χερσόνησο; Μήπως να ελπίζαμε να βγουν αληθινές οι κατηγορίες και το ποδόσφαιρο, να γυρίσει σπίτι του μετά το 1966;

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος