Πολύ κρίμα, ο Conte θα ήταν ιδανικός για τη Ρεάλ

Έτσι και σωθεί το deal κι ο Ιταλός κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ, θα ζήσουμε απίθανα πράγματα.

Μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Αυτός είναι ο απολογισμός της Ρεάλ στα τελευταία 7 παιχνίδια - ίδιος με τα πρώτα 7 του Αστέρα Τρίπολης στην ελληνική Superleague. Τέσσερα γκολ υπέρ, 13 κατά, 5 εκ των οποίων στο Clasico απέναντι στη Μπαρτσελόνα που είχε τον Messi στις εξέδρες να βλέπει το παιχνίδι παρέα με τον γιο του. Φοβερά αρνητικά ρεκόρ και 482 λεπτά χωρίς γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πάνω από 8 ώρες παιχνιδιού. Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσει κανείς γιατί προχτές το βράδυ ο Julen Lopetegui απολύθηκε - σε λιγότερο από 140 μέρες έχασε τις δύο πιο σημαντικές δουλειές στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αυτή της ισπανικής εθνικής ομάδας και αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόλαβε επίσης να χάσει το Ευρωπαϊκό Super Cup απέναντι στην Ατλέτικο στις αρχές Αυγούστου.

Η Ρεάλ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 9η θέση, ήδη στο -7 από τη Μπαρτσελόνα που άφησε 9 βαθμούς στις πρώτες 10 αγωνιστικές. Στο Champions League, η ήττα από την CSKA επέτρεψε στη Ρόμα να τους πιάσει. Ο Florentino Perez κάτι έπρεπε να κάνει πριν μπει το 2019 για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.  Ο Conte ωστόσο, δε θα αποτελέσει το "ηλεκτροσόκ" που χρειάζεται η ομάδα.

Πολύ κρίμα, ο Conte θα ήταν ιδανικός για τη Ρεάλ

Η προχτεσινή ανακοίνωση ήταν ξεκάθαρη. " Στη θέση του αναλαμβάνει προσωρινά και μέχρι νεοτέρας εντολής ο Santiago Solari”, προπονητής της β' ομάδας του συλλόγου, της Καστίγια.

Η σκιά του Conte ωστόσο πλανιόταν από το καλοκαίρι πάνω από τον μαδριλένικο ουρανό. Γιατί δεν ανέλαβε; Το πράγμα κόλλησε γιατί ο Conte ήθελε δύο πράγματα: α) Πολυετές συμβόλαιο και β) απόλυτο έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος, δηλαδή να κάνει ότι θέλει στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες θέλουν τον Solari. Κάτι που γίνεται κατανοητό μετά τις δηλώσεις του αρχηγού Sergio Ramos: "O σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται. Δε θα αναφερθώ σε ονόματα. Έχουμε κερδίσει τα πάντα με τους προπονητές που γνωρίζετε, η διαχείριση των αποδυτηρίων είναι πιο σημαντική από τις τεχνικές ικανότητες του προπονητή”. Στη Μαδρίτη οι φήμες από το καλοκαίρι λένε ότι ο Ramos ζήτησε από τον Perez να σταματήσει τις συνομιλίες με τους ατζέντηδες και τους δικηγόρους του Conte μετά τα όσα άσχημα του είπαν για τον προπονητή ο Diego Costa και κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του στην Εθνική Ισπανίας (Moratta) που είχαν συνεργαστεί με τον Ιταλό coach.

ΚΟΝΤΕ

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παντοδύναμος πρόεδρος της Ρεάλ, κάποια στιγμή μαγεύτηκε από τα στρατοσφαιρικά νούμερα του Conte που μετρά ήδη 3 κατακτήσεις Serie A σε 3 σεζόν με τη Γιουβέντους και μία Premier League στην πρώτη του σεζόν με την Τσέλσι. O Conte έχει προπονήσει ομάδα σε 417 επίσημα παιχνίδια κι ο απολογισμός του είναι εντυπωσιακός: 242 νίκες, 100 ισοπαλίες και 75 ήττες. Οι ομάδες του έχουν σκοράρει 719 (1.7 μ.ο.) γκολ και έχουν δεχτεί 381 (0.9 μ.ο.). Σε πέντε σεζόν σε Γιουβέντους και Τσέλσι κατάφερε να μαζέψει 436 πόντους (2.29 μ.ο. ανά παιχνίδι). Του μπήκε στο μυαλό, λοιπόν, ότι μπορεί αυτός να είναι ιδανικός για να κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ. Ειδικά όσο ο Pochettino μένει στην Tottenham. 

O δρόμος όμως για τον Conte δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αν ήταν θα είχε ήδη υπογράψει. Το βασικό του μειονέκτημα του Conte έχει να κάνει με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, με τους τσακωμούς και την ψυχολογική πίεση που βάζει στους παίκτες να βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο. Kίνητρο με επιθετικό τρόπο στους παίκτες προσπάθησαν να δώσουν οι Fabio Capello και Jose Mourinho – κατάλαβαν όμως στην πορεία ότι στη Μαδρίτη το να νικάς, απλά ποτέ δεν είναι αρκετό. Κι αυτό γιατί το club, η ιστορία του κι ο πρόεδρος που παίρνει τις αποφάσεις βρίσκονται πάνω από οποιονδήποτε κάτσει στον πάγκο της ομάδας. Η προσωπικότητα και το χάρισμα σίγουρα παίζουν ρόλο για να πάρει ένας προπονητής τη δουλειά - ο Conte έχει και τα δύο. Αυτό μάλλον έλειψε από τον Lopetegui που δεν άντεξε την πίεση της πρώτης σεζόν χωρίς τον Ronaldo μετά από μία δεκαετία. Για τον Conte, όμως, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε το απόλυτο challenge για τη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μετά από μία επεισοδιακή χρονιά στο Λονδίνο όπου βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια με τη διοίκηση της Τσέλσι.

ΚΟΝΤΕ

Είτε, λοιπόν, λέγεται Solari, είτε Conte, είτε οποιοσδήποτε άλλος πάρει τη δουλειά θα πρέπει να βελτιώσει τα αποτελέσματα και να φέρει ισορροπία στο αδιανόητα άθλιο ξεκίνημα της φετινής Ρεάλ. Μέσα από αυτό θα βελτιωθούν και οι παίκτες. Ο Raphael Varane για παράδειγμα που δε θυμίζει σε τίποτα τον βράχο της Γαλλίας στο φετινό Μουντιάλ, τον υποψήφιο για τη φετινή Χρυσή Μπάλα, τον τύπο που κέρδισε 3 Champions League στη σειρά.

ΚΟΝΤΕ

 Ο Luka Modric με 2 ασίστ σε 937 λεπτά δεν είναι πρωταγωνιστής. Ο Marco Asensio, ο νόμιμος κληρονόμος του Cristiano, έχει ένα γκολ σε 909 λεπτά. Το 7 κατέληξε στον Mariano Diaz που όλα του πάνε στραβά. Ο Gareth Bale βγάζει συνέχεια τραυματισμούς, ο Isco δε θυμίζει σε τίποτα το ένα από τα καλύτερα 10αρια του κόσμου και ο Benzema γιουχάρεται κάθε φορά που ακουμπά τη μπάλα στο Bernabeu. Παρόλα αυτά, η πρωινή προπόνηση της Ρεάλ πραγματοποιήθηκε από τον Santiago Solari.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος