Οι 15 ομορφότερες φωτογραφίες από τον κόσμο των σπορ για φέτος

Από το Μουντιάλ μέχρι τον Στέφανο Τσιτσιπά, οι κορυφαίες στιγμές, όπως τι κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Δεκεμβρίου 2018

Όλοι θα θυμούνται το 2018 ως τη χρονιά του Μουντιάλ της Ρωσίας, ωστόσο στον χώρο των σπορ έγιναν ακόμη αρκετά ενδιαφέροντα πραγματάκια όπως οι άθλοι του Στέφανου Τσιτσιπά στα σπουδαιότερα courts του πλανήτη, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, η εμφάνιση της  Naomi Osaka και αρκετές ακόμη περιπτώσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη. Ευτυχώς για όλους, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τα πάντα. Εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες εικόνες.

Οι 15 ομορφότερες φωτογραφίες από τον κόσμο των σπορ για φέτος
O Kylian Mbappé με το τρόπαιο του Μουντιάλ. Λίγη ώρα πριν, η Γαλλία επικρατούσε με 4-2 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. 

 

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΑΔΑΛ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να έχασε στον τελικό του Open της Βαρκελώνης, αλλά κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση του Rafael Nadal, που εδώ τον λούζει με σαμπάνια. 

 

ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2018
Από τις 6 μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, το πιο απαιτητικό ράλι του πλανήτη, αυτό του Ντακάρ (που από το 2009 περιλαμβάνει και διαδρομές στη νότια Αμερική) κέντρισε το ενδιαφέρον των φίλων των 4 τροχών. Οι εικόνες από την έρημο της Ατακάμα στη Χιλή είναι πάντοτε εντυπωσιακές.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΟΛ 2018
Στις 4 Φεβρουαρίου, στο US Bank Stadium της Μινεάπολις, οι Philadelphia Eagles θα κερδίσουν το Super Bowl, επικρατώντας των New England Patriots. MVP του αγώνα ο quarterback Nick Foles.

 

ΡΑΓΚΜΠΙ SIX NATIONS
Επικές μάχες, ζόρικα τετ-α-τετ και εικόνες όπως αυτή προσφέρει το Six Nations, η ετήσια διοργάνωση αγώνων ράγκμπι μεταξύ των Αγγλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σκωτία και Ουαλία.

 

ΣΟΝ ΓΟΥΑΪΤ
Ο snowboarder Shaun White στην Πιονγκτσάνγκ κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, για 4η φορά. Θρύλος.

 

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΝΒΑ
Το Σαν Φρανσίσκο γιορτάζει μαζί με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Golden State Warriors. Το 4-0 επί των Cavs του LeBron δεν αφήνει αμφιβολίες για την κορυφαία ομάδα της εποχής μας. 

 

ΑΓΓΛΙΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Κάτι που δεν βλέπεις συχνά: Οι Άγγλοι κερδίζουν στα πέναλτι τους Κολομβιανούς, στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και το πανηγυρίζουν δεόντως.

 

ΜΑΚΓΚΡΕΓΚΟΡ ΜΕΙΓΟΥΕΔΕΡ
Floyd Mayweather  vs Conor McGregor. Ένας θρύλος της πυγμαχίας αντιμετωπίζει έναν θρύλο του ΜΜΑ, στην πιο πολυσυζητημένη μονομαχία της χρονιάς. 

 

ΝΑΟΜΙ ΟΣΑΚΑ ΣΕΡΕΝΑ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ
Η 19χρονη Naomi Osaka επικρατεί στον τελικό του US Open επί του ειδώλου της, Serena Williams. Το παιχνίδι τους θα το θυμούνται όλοι και για την υπερβολική αντίδραση της Williams στις αποφάσεις του διαιτητή.

 

ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ
Ο Lewis Hamilton κερδίζει το γκραν πρι της Σιγκαπούρης και σπεύδει να πανηγυρίσει. 4 αγώνες πριν, στο Μεξικό, είχε σφραγίσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ
Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron παρηγορεί τον κορυφαίο παίκτη του Μουντιάλ (πλέον κάτοχο και της Χρυσής Μπάλας) Luka Modric, μετά τον τελικό της 15ης Ιουλίου.  

 

ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΖ
Ο Marc Marquez κερδίζει το γκραν πρι της Ιαπωνίας και με τρεις αγώνες να απομένουν εξασφαλίζει τον πέμπτο τίτλο του στο Moto GP.

 

ΡΕΝΤ ΣΟΞ ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ
Για 4η φορά μετά το 2004 και 9η στην ιστορία τους, οι Boston Red Sox στέφονται πρωταθλητές του MLB επικρατώντας των Los Angeles Dodgers. Η κατάρα του Babe Ruth μοιάζει πια μακρινή ανάμνηση.

 

ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
Ο Novak Djokovic κερδίζει τον Roger Federer στον ημιτελικό του Masters του Παρισιού, σε ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια τένις των τελευταίων ετών.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.