Όσα κι αν γραφτούν για τον Lionel Messi, δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να αποδώσουν την πραγματικότητα. Υποβόσκει πάντοτε ο κίνδυνος της υπερβολής στα όρια της ιεροσυλίας, ενώ μόνο εύκολο δεν είναι να περιγράψει κάποιος με ακρίβεια μία πραγματική ιδιοφυΐα. Έπειτα, εδώ και 13 σεζόν, o Leo προσφέρει σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση (ίσως με εξαίρεση τα Μουντιάλ) όλους τους σωστούς λόγους για να ασχοληθεί μαζί του ο ποδοσφαιρικός δημοσιογραφικός -και όχι μόνο- κόσμος. Φέτος όμως, παρουσιάζεται μία δελεαστική ευκαιρία για να παρατηρήσει κάποιος ακόμη πιο προσεκτικά τα πεπραγμένα του. 

Τον Αύγουστο, μετά από ένα ακόμη αποτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αλμπισελέστε, ο 31χρονος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δήλωνε ότι "έφτασε η στιγμή να επιστρέψουμε στην κορυφή του Champions League, τόσο γιατί έχουμε μία εξαιρετική ομάδα, όσο και για το γεγονός πως έχουμε μείνει μακριά από την ευρωπαϊκή επιτυχία εδώ και τρία χρόνια. Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε το τρόπαιο στο Καμπ Νου".

Παραδόξως, πολλοί ειρωνεύτηκαν τις δηλώσεις του μάλλον κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Η φετινή χρονιά μοιάζει με την νομοτελειακή τιμωρία όλων όσοι το τόλμησαν. 7 μήνες αργότερα, ο Messi μετρά 39 γκολ και 21 τελικές πάσες για να ενισχύσει την καλοκαιρινή του πεποίθηση. Οι αριθμοί στην περίπτωσή του δε λένε απλά την αλήθεια αλλά την φωνάζουν, με τις δύο πιο πρόσφατες εμφανίσεις του -εναντίον της Λυών για το CL και με την Ρεάλ Μπέτις για το ισπανικό πρωτάθλημα- να μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές. 

Δίνει την αίσθηση πλέον πως όταν έχει την μπάλα στην κατοχή του, μπορεί να κάνει το οτιδήποτε, είτε αυτό μεταφράζεται σε ασίστ στον Dembele ή ακόμη και τον Piquè, είτε σε χατ τρικ, όπως αυτό της περασμένης Κυριακής στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν (για την ιστορία, το 54ο της καριέρας του). Μοιάζει να διακατέχεται από μία πρωτόγνωρη ακόμη και για τον ίδιο αποφασιστικότητα, που μαζί με την αφύσικη δόση ταλέντου που διαθέτει, τον καθιστούν ακόμη πιο "εξωγήινο".

Επιπλέον, οι χαλαρές βόλτες κοντά στην αντίπαλη περιοχή όταν η Μπαρτσελόνα δεν έχει την μπάλα έχουν αντικατασταθεί, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, από αδιάκοπο και μανιασμένο πρέσινγκ στους αντίπαλους αμυντικούς. Κάτι που εκτός από το ευρύ κοινό, πρέπει να έχει ξαφνιάσει ακόμη και τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα. Ο Messi προφανώς έχει βρει εκείνα τα κίνητρα που αναζητούσε και ίσως σε αυτό να έχει παίξει το ρόλο του και το αντίπαλο δέος: Η σεζόν του Cristiano Ronaldo στη Γιουβέντους

"Ανάμεσα σε εμένα και τη μπάλα υπάρχει μία σπάνια σχέση. Μαθαίνω συνεχώς πως πρέπει να της συμπεριφερθώ και τι πρέπει ακριβώς να κάνω σε κάθε περίσταση" είχε δηλώσει με απόλυτη φυσικότητα πριν λίγο καιρό ο Αργεντινός. Η φυσικότητα με την οποία προήλθε αυτή η δήλωση δε δείχνει μόνο γνώση, ικανότητα και προδιάθεση αλλά και μία καλή ψυχολογική κατάσταση, που -πλέον- του επιτρέπει να απελευθερώσει όλη εκείνη την ποδοσφαιρική μαγεία που έχει μέσα του. 

Δύο μήνες πριν το φινάλε της σεζόν, η Μπαρτσελόνα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και ο κύριος με το νο.10 φαντάζει ασταμάτητος. Το επαναλαμβανόμενο "Messi, Messi, Messi" φαίνεται ότι θα ακουστεί πολλές περισσότερες φορές ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν.