Η θυσία του Kevin Durant

Ο σούπερ σταρ των Golden State Warriors δεν έπρεπε καν να είχε αγωνιστεί στο Game 5 των τελικών του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Η κίνησή του όμως ίσως κρίνει τον τελικό νικητή.

8 Μαΐου 1970, έβδομος τελικός του ΝΒΑ ανάμεσα στους New York Knicks και τους Los Angeles Lakers. Στην ατμόσφαιρα του Madison Square Garden υπάρχει ένας παράξενος ηλεκτρισμός. Ο σταρ της ομάδας της Νέας Υόρκης Willis Reed διεκδικεί τον τίτλο του MVP των τελικών, αφού προηγουμένως έχει κερδίσει τόσο αυτόν της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος όσο και του All Star Game. Αν τα καταφέρει θα γίνει ο μοναδικός παίκτης της ιστορίας με τέτοιο επίτευγμα. Απέναντί του βρίσκεται ο Wilt Chamberlain και οι πολύ δυνατοί Lakers. 

O Reed κουβαλά από το Game 5 ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα στον μηρό, που τον κράτησε εκτός στο 6ο παιχνίδι της σειράς. Δεν θα έχανε με τίποτα όμως το σπουδαίο φινάλε. Παρότι πονά αρκετά, παίζει για 27' και τα δίνει όλα. Μπορεί να μην έγραψε ένα ακόμη double-double όπως στα προηγούμενα ματς αλλά η συναισθηματική στήριξη και το πάθος του αποδεικνύονται σημαντικότερα για τους συμπαίκτες του. Οι Knicks επικρατούν 113-99, κατακτούν το πρώτο πρωτάθλημά τους (από τα δύο συνολικά) και ο Willis Reed μπαίνει στο πάνθεον του ΝΒΑ. 

Όπως παραδέχονται αργότερα συμπαίκτες και αντίπαλοι του Reed, όλοι ήξεραν τι θα συμβεί από τη στιγμή που είδαν τον αριστερόχειρα φόργουρντ από την Λουϊζιάνα να μπαίνει στο γήπεδο και το νεοϋορκέζικο κοινό να παραληρεί. Κάτι που συνεχίστηκε μετά τα δύο πρώτα του εύστοχα σουτ. Το γεγονός ότι κυριολεκτικά κουτσαίνει τοποθετεί στη σφαίρα του μύθου την εμφάνισή του.

Η θυσία του Kevin Durant

Σχεδόν 50 χρόνια μετά, ο Kevin Durant αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα και να παίξει στον πέμπτο τελικό του ΝΒΑ. Οι Golden State Warriors βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι Toronto Raptors προηγούνται με 3-1 νίκες και έχουν το παιχνίδι στην έδρα τους. Ο KD βάζει 11 πόντους σε 5 λεπτά, πριν σωριαστεί στο παρκέ με ρήξη αχίλλειου τένοντα. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να πει από τώρα αν η θυσία του κορυφαίου παίκτη του πλανήτη αυτή τη στιγμή θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στο φινάλε των τελικών με την περίπτωση του Reed.

Oι Warriors πάντως μείωσαν σε 3-2 και ελπίζουν. "Ο Kevin Durant είναι ο MVP των τελικών τα δύο τελευταία χρόνια. Με αυτόν στο γήπεδο είμαστε μία από τις ισχυρότερες ομάδες όλων των εποχών. Χωρίς αυτόν είμαστε και πάλι πολύ δυνατοί αλλά μιλάμε για τον Kevin Durant, τον καλύτερο παίκτη του πλανήτη" αναφέρει μετά το φινάλε του παιχνιδιού της Scotiabank Arena o Klay Thompson, με τον προπονητή Steve Kerr να τον συμπληρώνει: "Πήραμε μία μεγάλη νίκη αλλά από την άλλη γνωρίσαμε μία τεράστια ήττα, με τον σοβαρό τραυματισμό του Kevin".

Ενώ όλοι αναγνωρίζουν την αξία του, ο Durant έχει κατηγορηθεί για πολλά τα τελευταία χρόνια. Είναι soft, βάζει πάντοτε τον εαυτό του πάνω από την εκάστοτε ομάδα του και ψάχνει τον ευκολότερο τρόπο για να κερδίσει είναι τα πράγματα που του καταλογίζουν. Το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2019 ο KD τους διέψευσε όλους, ακόμη κι αν αυτό απαιτούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του. 

Το καλοκαίρι ο Kevin Durant θα είναι free agent. Οι Brooklyn Nets, New York Knicks και Los Angeles Clippers ήταν μέχρι πρότινος τα φαβορί για την απόκτησή του. Μετά τον τραυματισμό τίθεται σε σοβαρή αμφιβολία ποια θα είναι εκείνη η ομάδα που θα δώσει maximum συμβόλαιο σε κάποιον που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστεί λεπτό τη σεζόν 2019-2020. Πόσο μάλλον, όταν αυτός κλείνει τα 31 τον επόμενο Σεπτέμβριο. Jimmy Butler, Kawhi Leonard, Kyrie Irving και Klay Thompson μένουν επίσης ελεύθεροι τους επόμενους μήνες, κάτι που βάζει όλους τους παίκτες της αγοράς σε περαιτέρω σκέψεις.

ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ 2

Οι Warriors κυνηγούν το three-peat. Όσοι από αυτούς αγωνιστούν στην Oracle Arena τα ξημερώματα της Παρασκευής είναι δεδομένο ότι θα τα δώσουν όλα. Πιθανότατα παίζοντας και για τον άτυχο συμπαίκτη τους. 


Οι τελικοί του ΝΒΑ συνεχίζονται με κάτι παραπάνω από αμείωτο το ενδιαφέρον. Διάβασε λοιπόν για όλους εκείνους τους παράγοντες που θα κρίνουν τον τελικό νικητή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος