Όταν ο Klay Thompson έσπαγε το ρεκόρ τριπόντων του NBA

14 τρίποντα χρειάστηκαν για να ξεπεράσει τον Stephen Curry και να αφήσει πολύ πίσω τον Kobe Bryant.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Φεβρουαρίου 2021

Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2006 όταν ο Kobe Bryant έσπαγε το φράγμα των 80 πόντων. Τότε πλησίασε, έστω κι από απόσταση, την στοιχειωμένη "κατοστάρα" του Wilt Chamberlain. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2003, είχε βάλει 12 εύστοχα τρίποντα σε έναν μόνο αγώνα. Ήταν δύο ρεκόρ που έμοιαζαν ότι θα κρατήσουν για πολλά πολλά χρόνια, ρεκόρ που θύμιζαν άλλες πιο μυθικές εποχές. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Klay Thompson, που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, στις 8 Φεβρουαρίου 1990, στο Λος Άντζελες.

Ο σιωπηλός δολοφόνος

Τον Νοέμβριο του 2016, εκείνος που σιγά-σιγά αντιμετωπίζεται ως ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών, ο τρομερός Stephen Curry των Golden State Warriors, κατάφερε να ευστοχήσει σε 13 σουτ τριών πόντων. Μερικούς μήνες πριν είχε ρίξει την προειδοποιητική βολή ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Black Mamba. Αυτό που φαινόταν αδύνατο είχε γίνει πραγματικότητα με την χαρακτηριστική άνεση που ακολουθεί τις κινήσεις του super star των Warriors.

Η -τότε- δυναστεία του Golden State όμως δεν είχε μόνο αυτόν τον εκπληκτικό τύπο. Είχε τον Kevin Durant, τον Draymond Green και τον -πολλές φορές παρεξηγημένο- Klay Thompson. Ναι, τον δολοφόνο με το νωθρό βλέμμα, τον streaky shooter που δεν χαρίζεται σε κανέναν αλλά και τον guard που πολλές φορές μπορεί να γίνει αόρατος, να μην πάρει προσπάθειες, να ξεχαστεί ακόμα και στον πάγκο. H 19η Οκτωβρίου του 2018 όμως δεν ήταν μία τέτοια μέρα - ο KT, κόντρα στους Bulls, έβαλε 14 τρίποντα.

Κάποιος θα περίμενε ότι αυτό θα γινόταν μετά από δύο παρατάσεις. Όχι, ο Thompson το έκανε σε μόλις 26 λεπτά. Και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο ήρεμος. Σα να χόρτασε και να μην ήθελε άλλο. Σαν απλώς να περιμένει το πότε κάποιος συμπαίκτης του θα σπάσει το εξωπραγματικό αυτό ρεκόρ για να αναγκαστεί να ξαναπάρει το όπλο του.

Ο Klay Thompson είναι τραυματίας και θα χάσει τη δεύτερη σερί σεζόν του στο ΝΒΑ. Θα κάνει όμως υπομονή για να πατήσει ξανά παρκέ. Και πιθανότατα να συνεχίσει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα: Να στάζει τρίποντα.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.