Το αίνιγμα του James Rodriguez

Ο Κολομβιανός μπαλαδόρος είναι εκείνος που μπορεί να κάνει πραγματικά ενδιαφέρον το Campionato της επόμενης σεζόν.

Το ημερολόγιο δείχνει 28 Ιουνίου 2014 και η δράση τοποθετείται στο μυθικό Μαρακανά. Η Κολομβία αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη για την φάση των 16 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στο 28o λεπτό της αναμέτρησης, ο James Rodriguez σκοράρει το ομορφότερο τέρμα της καριέρας του και ένα από τα κορυφαία στην ιστορία των Μουντιάλ, το οποίο θα πλαισιώσει με ένα ακόμη γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. 

Είναι η στιγμή που ο 23χρονος τότε Κολομβιανός μεσοεπιθετικός της Μονακό σφραγίζει τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης (η οποία πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά έναντι €80.000.000) και όλοι πιστεύουν ότι έχουν μπροστά τους τον επόμενο σπουδαίο Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή. Το Μουντιάλ της Βραζιλίας ολοκληρώνεται με τους Γερμανούς να κατακτούν το τρόπαιο και τον ίδιο να ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ. Όλοι, μεταξύ των οποίων και ο Florentino Perez, πιστεύουν ότι είναι μάρτυρες στο ξεκίνημα μίας πραγματικά σπουδαίας καριέρας.  

Το αίνιγμα του James RodriguezΚανείς δεν μπορεί εκείνη τη στιγμή να ισχυριστεί το αντίθετο: Ο Rodriguez διαθέτει άψογη τεχνική, δολοφονικό ένστικτο, έντονη προσωπικότητα και ένα μαγικό αριστερό πόδι. Πέντε χρόνια μετά, μοιάζει σχεδόν ξεχασμένος. Η απόδοσή του δεν χαρακτηρίζεται ακριβώς από συνέπεια, τα προβλήματα τραυματισμών δεν απουσιάζουν και η ομάδα που θα του προσφέρει το ιδανικότερο περιβάλλον για να δείξει ποιος πραγματικά είναι αγνοείται. Για το τελευταίο, ίσως και να υπάρχει μία ιδανική περίπτωση, που δεν είναι άλλη από τη Νάπολι του Carlo Ancelotti.

Υπό τις οδηγίες του 60χρονου Ιταλού προπονητή, ο James έχει πραγματοποιήσει τα καλύτερα του διαστήματα τόσο στη Βασίλισσα όσο και στη Μπάγερν Μονάχου. Μεταξύ των δύο τους μοιάζει να υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας και συνεργασίας, με τον Carletto να δηλώνει παλαιότερα ότι "ο Rodriguez μπορεί να παίξει οπουδήποτε, ακόμη και στη μεσαία γραμμή", κάτι που στις μέρες μας μπορεί να μεταφραστεί σαν την καταλληλότερη λύση στην αναζήτηση του ιδανικού trequartista για τον σχηματισμό της Νάπολι, την επόμενη σεζόν. 

ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ ΡΕΑΛ

Εκτός από την πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη (46 συμ., 17 γκ., 18 ασ.), ο James Rodriguez δεν βρέθηκε ποτέ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάποιου άλλου προπονητή, ούτε θεωρήθηκε ποτέ σημείο αναφοράς για μία ομάδα. Ο Zidane δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να τον αξιολογήσει και πολύ περισσότερο να τον εμπιστευτεί, βάζοντάς του σχεδόν αμέσως πωλητήριο. Έπειτα, στο Μόναχο, ξεκίνησαν οι συχνοί τραυματισμοί που στην ουσία δεν του επέτρεψαν ποτέ να βρει ρυθμό.

Ο James είναι ένας από εκείνους τους παλαιάς κοπής παίκτες, που με μία τους και μόνο ενέργεια μπορούν να καθορίσουν την έκβαση ενός αγώνα και που συνήθως το κάνουν με απαράμιλλο στυλ και σπάνια ποδοσφαιρική φινέτσα. Το ταλέντο δεν τον έχει εγκαταλείψει και οι τραυματισμοί φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν - και τα δύο επιβεβαιώνονται από τις εμφανίσεις του στο Copa America, αυτό τον καιρό, με την εθνική ομάδα της Κολομβίας. 

ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ ΜΠΑΓΕΡΝ

Στα 28 του πια, αναζητά μία νέα αρχή στην καριέρα του. Ο ιταλικός Νότος μπορεί να λειτουργήσει ως η ποδοσφαιρική του Ιθάκη και μία επερχόμενη άφιξή του στους Παρτενοπέι ίσως να κάνει πιο γοητευτική ακόμη και την ίδια τη Serie A. 


Διάβασε ακόμη για την απόφαση ζωής του Maurizio Sarri και τη Ρεάλ που αγοράζει τα πάντα.

φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος