Η Ρεάλ αγοράζει τα πάντα

Hazard, Jovic, Militao, Mendy, Rodrygo: Η νέα φουρνιά των Galacticos κοστίζει (πολύ) ακριβά. Για την ακρίβεια €303.000.000.

Οι μεταγραφές στην Ισπανία ξεκινούν επισήμως την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 2 Σεπτεμβρίου, όπως συμβαίνει δηλαδή στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να μην χάσει -κυριολεκτικά- καθόλου χρόνο και να ενεργοποιήσει τις συμφωνίες που δουλεύει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Η Βασίλισσα έχει ολοκληρώσει 5 μεταγραφές μέχρι στιγμής, το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται στα €303.000.000.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Florentino Perez έβγαλε από τα ταμεία της ομάδας το υψηλότερο ποσό που έχει δαπανηθεί ποτέ στην ιστορία της, με απώτερο σκοπό να την καταστήσει πανίσχυρη, δίνοντας στο Zinedine Zidane όλα τα εργαλεία που έχει ανάγκη. Ο Γάλλος τεχνικός με τον οποίο η Ρεάλ κέρδισε 3 συνεχόμενα Champions League από το 2016 μέχρι το 2018, επέστρεψε στις 11 Μαρτίου στον πάγκο της, θέτοντας εξαρχής κάποιους μεταγραφικούς στόχους.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ συντάχθηκε αμέσως στο πλευρό του Zidane, σπάζοντας το ρεκόρ της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού του 2009, τότε που είχε ξοδέψει €258.500.000 για να φέρει στη Μαδρίτη μεταξύ άλλων τον Kakà από τη Μίλαν (€67.000.000), τον Karim Benzema από την Λυών (€35.000.000), τους Xabi Alonso και  Alvaro Arbeloa από τη Λίβερπουλ (€34.500.000 και €4.000.000 αντίστοιχα), τον Raul Albiol από την Βαλένθια (€15.000.000) αλλά κυρίως τον Cristiano Ronaldo από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με €94.000.000. 

Η Ρεάλ αγοράζει τα πάντα

Μέσα σε όλα αυτά, ο Perez κατάφερε να ισορροπήσει τον ισολογισμό της ομάδας με μία πολύ απλή κίνηση: Πουλώντας τον Cristiano Ronaldo στη Γιουβέντους και ανακουφίζοντας το budget από το υπερβολικό συμβόλαιο του Πορτογάλου. Η σεζόν 2019-2020 θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη και αυτό είναι κάτι που διαπιστώνει κάποιος από τις επιλογές από το πάνω ράφι που μέχρι στιγμής έχουν γίνει. Ο Eden Hazard αποκτήθηκε έναντι €100.000.000 από την Τσέλσι - έγινε έτσι η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ, πίσω από τον Gareth Bale για τον οποίον χρειάστηκε το ποσό των €101.000.000, το καλοκαίρι του 2013.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από μία ουσιαστική μεταγραφή. Λογικά, μετά την άρνηση του Luka Modric να του παραχωρήσει τη φανέλα με το νο.10, θα είναι αυτός που θα φορέσει το "7" που είχε στην πλάτη ο Ronaldo (και με το οποίο δεν μάγεψε ακριβώς ο Mariano Diaz), με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid) on

Πέρα από τον Hazard, στην ισπανική πρωτεύουσα κατέφθασε και ο Luka Jovic από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τον νεαρό Σέρβο επιθετικό να προορίζεται για αντικαταστάτης του Benzema στο (άμεσο;) μέλλον. Η ενίσχυση δεν αφορά μόνο τη γραμμή κρούσης, καθώς αποκτήθηκε και ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Eder Militao από την Πόρτο, που μπορεί να αγωνιστεί ακόμη και στο χώρο του κέντρου ως αμυντικός χαφ -κάτι που δίνει μεγαλύτερο βάθος και περισσότερες επιλογές στον Zidane- αλλά και ο Γάλλος αριστερός μπακ Ferland Mendy, έναντι €48.000.000 από τη Λυών.

Ο τελευταίος έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της θέσης του, μετά από τον συνεπώνυμό του Benjamin, που το καλοκαίρι του 2017 είχε μετακινηθεί από την Μονακό στην Μάντσεστερ Σίτι για €57.500.000. Η εν λόγω κίνηση ίσως να σημαίνει το τέλος του Marcelo από τους Μερένχες. Ακόμη, 45 εκατ. Ευρώ δόθηκαν για τον 18χρονο Βραζιλιάνο Rodrygo Silva de Goes, που άφησε τη Σάντος για χάρη της Βασίλισσας και θεωρείται ο νέος Neymar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid) on

Πέντε μεταγραφές, περισσότερα από €300.000.000. Ένα απόλυτο ρεκόρ. Ο Perez μοιάζει να μην έχει τελειώσει ακόμη τη δράση του στο μεταγραφικό παζάρι, με τα ονόματα που έχει στη λίστα του ο Zidane να προκαλούν δέος: Christian Eriksen από την Τότεναμ, Paul Pogba από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Neymar και Kylian Mbappé από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η Ρεάλ μοιάζει να μπορεί να αγοράσει τα πάντα, φτιάχνοντας μία καινούρια γενιά από Galacticos. Μένει να δούμε αν μπορεί να "αγοράσει" και περισσότερους τίτλους.


Διάβασε ακόμη για το χρυσό αγόρι Matthijs De Ligt, τη νοσταλγική επιστροφή της Μπρέσια και τη δεύτερη ζωή του Santi Cazorla.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear