Ο Daniele De Rossi στην Μπόκα: Η πιο ρομαντική μεταγραφή των καιρών μας

Ο εμβληματικός Ιταλός μέσος μετακομίζει στο Μπουένος Άιρες για να αγωνιστεί σε μία ομάδα που του ταιριάζει απόλυτα.

Το να φανταστεί κάποιος τον Daniele De Rossi με άλλη φανέλα πέραν αυτής της Ρόμα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως πλέον αποτελεί μία πραγματικότητα καθώς ο εμβληματικός μέσος αφήνει τους Τζιαλορόσι και την Αιώνια Πόλη μετά από 18 χρόνια. Αυτό όμως που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η επιλογή του επόμενου σταθμού της καριέρας του, που βρίσκεται στην Αργεντινή. Ο 35χρονος μέσος θα αγωνίζεται σύντομα με την φανέλα της θρυλικής Μπόκα Τζούνιορς

Αν το σκεφτείς προσεκτικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει και κάποια καταλληλότερη επιλογή για τον DDR, από μία ομάδα που διακατέχεται από το ίδιο πάθος και την ίδια φλόγα με αυτόν. Άλλωστε και ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα πως θα ήθελε να αγωνιστεί στο La Bombonera με τη φανέλα της Μπόκα. 

Ο Daniele De Rossi στην Μπόκα: Η πιο ρομαντική μεταγραφή των καιρών μας

Ο De Rossi όντως μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα με όλα όσα πρεσβεύει ο αργεντίνικος σύλλογος: Ποτέ δεν δίστασε να θυσιαστεί για την ομάδα και να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, ποτέ δεν τα παράτησε, ποτέ δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από τους συμπαίκτες του. Κυρίως όμως, αγωνιζόταν ανέκαθεν με το ίδιο πάθος και ένταση, ακόμη κι αν ορισμένες φορές ξέφευγε. Ζούσε πάντοτε το ίδιο το παιχνίδι περισσότερο σαν οπαδός παρά σαν ποδοσφαιριστής. Και σίγουρα αυτό είναι κάτι που εκτιμούν σε τρομερό βαθμό οι πάντοτε διψασμένοι για μπάλα Λατινοαμερικάνοι.

Ένας ακόμη λόγος που ενισχύει την πεποίθηση πως πρόκειται για μία μεταγραφή που κουμπώνει άψογα και για τις δύο πλευρές, είναι το γεγονός ότι η Μπόκα ιδρύθηκε το 1905 από Ιταλούς (και Έλληνες) μετανάστες, που ήταν συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του νοτιοανατολικού Μπουένος Άιρες. Οι ρίζες δηλαδή δεν μπορούν να αγνοηθούν. Παραδόξως, δεν θα είναι ο πρώτος Ιταλός που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της, καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει δύο συμπατριώτες του που το έκαναν. Ο Nicolas "El Tano" Novello από την Κοσέντζα της Καλαβρίας που αγωνίστηκε για 7 σεζόν στο La Bombonera (1966-1972 και 1974) και ο Francesco Serafino, ένας 21χρονος επιθετικός που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ρόμα και βρέθηκε στο Μπουένος Άιρες τη σεζόν 2015-16.

Ο τρίτος Ιταλός όμως που θα πατήσει χορτάρι ως παίκτης της Μπόκα τυγχάνει να είναι και ο σημαντικότερος. Ένας πρωταθλητής κόσμου και ένας από τους κορυφαίους μέσους του πλανήτη στα 00s. Ένας αντισυμβατικός διευθυντής ορχήστρας και πραγματικός αρχηγός, ακόμη και χωρίς το περιβραχιόνιο.

ΝΤΕ ΡΟΣΙ ΜΠΟΚΑ 3

Ο φίλος και πρώην συμπαίκτης του De Rossi, Nicolás Burdisso, πλέον τεχνικός διευθυντής της Μπόκα, ήταν εκείνος που έπεισε τον Ρωμαίο μέσο να επιλέξει τη συγκεκριμένη προοπτική αντί των εκατομμυρίων της Κίνας ή του MLS. Ο τραπεζικός λογαριασμός τους De Rossi μπορεί να μην αυξηθεί αισθητά, το πεδίο των εμπειριών του όμως θα γεμίσει με μοναδικές εικόνες και συναισθήματα και μάλιστα σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο από τα υπόλοιπα. Ακριβώς δηλαδή ότι έψαχνε ανέκαθεν ο ίδιος.

Ο πρώην αρχηγός της Ρόμα θα μπορούσε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Δεν το έκανε, γιατί ακόμη δεν έχει σκοτώσει τον παίκτη μέσα του. Νιώθει πως μπορεί να δώσει πράγματα και ουσιαστικά αναζητούσε μία πρόκληση που θα τον ενεργοποιήσει στο απόλυτο. Γι' αυτό απέρριψε την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι και του Pep Guardiola που του πρόσφεραν μία θέση στο προπονητικό team και γι' αυτό έκλεισε την πόρτα στα εκατομμύρια Κινέζων, Αμερικανών και Αράβων. Μία αν μη τι άλλο ρομαντική επιλογή. 

ΝΤΕ ΡΟΣΙ ΜΠΟΚΑ 1

Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, θα μείνει στην περιοχή Puerto Madero, το έμβλημα του gentrification και μία από τις πιο χλιδάτες γειτονιές του Μπουένος Άιρες, που είναι γεμάτη με εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και διάσημα εστιατόρια. Όταν όμως πατά το χορτάρι του La Bombonera όλοι γνωρίζουν πως θα μεταμορφώνεται σε έναν μαχητή από τις φτωχογειτονιές του λιμανιού. Αυτός είναι άλλωστε ο Daniele De Rossi. 


Διάβασε ακόμη γιατί η μεταγραφή του Matthijs De Ligt στη Γιουβέντους είναι καλύτερη από εκείνη του Cristiano Ronaldo και για τον αντισυμβατικό προφήτη Roberto Baggio.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος