Ο Franck Ribery κάνει πιο γοητευτική τη Φιορεντίνα

Στην Φλωρεντία ανέκαθεν λάτρευαν τους αρτίστες και ο 36χρονος Γάλλος είναι αδιαμφισβήτητα ένας γνήσιος εκπρόσωπος του είδους.

Με μία πρόχειρη κοινωνιολογική ανάλυση θα μπορούσε να πει κάποιος ότι στη Φλωρεντία λατρεύουν να ζουν με 4 βασικές αρχές στη ζωή τους: Πάθος, ένστικτο, έρωτας και τέχνη. Ίσως είναι η κληρονομιά που άφησε πίσω του το Dolce Stil Novo, το λογοτεχνικό κίνημα του 13ου αιώνα. Ίσως πάλι όλα αυτά να προέρχονται και από τις συγκινήσεις που γεννά η ενασχόληση με την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, την Φιορεντίνα.

Η ιταλική πόλη ανέκαθεν λάτρευε τους αρτίστες. Από τον Giancarlo Antognoni και τον Roberto Baggio μέχρι τον Rui Costa, τον Borja Valero και τον Riccardo Montolivo - ο τελευταίος μάλιστα ποτέ δεν κατάφερε να λάμψει περισσότερο χωρίς τη μοβ φανέλα. Για όλα τα παραπάνω ίσως να είναι για τον Franck Ribery το τέλειο μέρος για τη συνέχεια της καριέρας του, μετά τον χωρισμό του με την Μπάγερν Μονάχου. Ακόμη και τώρα, που μοιάζει να βρίσκεται στη Δύση του ποδοσφαιρικού του ταξιδιού.

Ο Franck Ribery κάνει πιο γοητευτική τη Φιορεντίνα
ΡΙΜΠΕΡΙ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 2

Ο 36χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός, έπειτα από 12 χρόνια στη Βαυαρία, αποφάσισε να επιλέξει το πάντοτε δύσκολο Campionato και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το απαιτητικό κοινό των Βιόλα. Η ηλικία του μοιάζει μάλλον ασήμαντος παράγοντας μπροστά στις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και άπαντες στο  Artemio Franchi το γνωρίζουν αυτό. 

Η κλάση του είναι αναμφισβήτητη, το ίδιο και η αντίληψή του για το παιχνίδι αλλά και η όρεξή του να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο - γι' αυτό άλλωστε αρνήθηκε να πάει στην Κίνα ή σε οποιαδήποτε άλλη λίγκα που θα έστρωνε χαλί εκατομμυρίων στα πόδια του αλλά δεν θα του έδινε τόσο μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσει, για μία τουλάχιστον ακόμη χρονιά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ACF Fiorentina (@acffiorentina) on

Ο Franck Ribery είναι αρτίστας. Και κάθε πραγματικός τέτοιος χρειάζεται το κατάλληλο κοινό για να παρουσιάσει το έργο του. Ένα crowd που θα γνωρίζει τι βλέπει και κυρίως θα έχει τα σωστά κριτήρια για να αξιολογήσει την "τέχνη". Από την άλλη, ίσως η απόφασή του να εμπεριέχει κάποια δόση ρομαντισμού, σε ένα καλοκαίρι που η αλήθεια είναι ότι είχε μπόλικες τέτοιες περιπτώσεις όπως η μεταγραφή του Daniele De Rossi στην Μπόκα, του Radja Nainggolan στην Κάλιαρι ή του Lasse Schøne στην Τζένοα. Τι μπορεί να δώσει ο Ribery στη Φιορεντίνα; Σε αυτή την "υπέροχη ομάδα σε μία καταπληκτική πόλη" όπως ο ίδιος ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις, ο Γάλλος θα βρει χώρο και χρόνο για να ξεδιπλώσει τις αρετές του, βοηθώντας με την ποιότητα και την εμπειρία του ένα αρκετά αξιόλογο πυρήνα ποδοσφαιριστών.

Έπειτα, θα είναι σίγουρα διασκεδαστικό να παρακολουθεί κάποιος την μεσοεπιθετική τετράδα της ομάδας του Vincenzo Montella, που περιλαμβάνει ακόμη τους Giovanni Simeone, Kevin-Prince Boateng και Federico Chiesa, ενώ η παρουσία του και μόνο προσδίδει επιπλέον αίγλη και κύρος σε όλη την ιταλική λίγκα. Ο Franck Ribery, που επέλεξε τη φανέλα με το νο.7 ξέρει ποιος είναι και πού πήγε. Γι΄αυτό και θα κάνει τα πάντα ώστε η ομάδα να πετύχει το στόχο της, που με μία πρώτη προσέγγιση θα μπορούσε να είναι η έξοδος στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ACF Fiorentina (@acffiorentina) on


Διάβασε ακόμη για τη νέα αρχή της La Liga και την Cosmos FC, την ομάδα από τη Λέσβο που συντρίβει τον ρατσισμό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος