Deontay Wilder vs Tyson Fury: Ο αγώνας της χρονιάς

Σε λίγες ώρες οι δύο super stars του μποξ θα διασταυρώσουν τις γροθιές τους στο ρινγκ. Τι είναι εκείνο όμως που κάνει τόσο σημαντικό αυτό το ματς;

Πριν 15 μήνες, ο κόσμος του μποξ περίμενε με κομμένη την ανάσα την απόφαση των κριτών για τον αγώνα ανάμεσα στον Bρετανό Tyson Fury και τον και τον Αμερικανό Deontay Wilder. Οι δύο πυγμάχοι τα είχαν δώσει όλα μέσα στο ρινγκ, ο πρώτος θα κέρδιζε στα σημεία, αν ο δεύτερος δεν είχε προλάβει να τον ρίξει κάτω με knock down. Τελικά, η αγωνία, τόσο πηχτή που την έκοβες με το μαχαίρι, έλαβε τέλος όταν ακούστηκε η ετυμηγορία: ισοπαλία.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί πολλά και τόσο ενδιαφέροντα ώστε το αποψινό ματς στο Λας Βέγκας για τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών του WBC να αποτελεί ένα από τα κορυφαία sporting events της χρονιάς. Τα εισιτήρια έχουν κάνει φτερά, όσα έχουν μείνει κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ στο ίντερνετ ενώ στη μαύρη αγορά πιάνουν εξωφρενικές τιμές που αγγίζουν τις πολλές χιλιάδες ευρώ. Ακόμα και το pay per view του αγώνα είναι πραγματικά τσουχτερό. Ναι, αυτή είναι μία ρεβάνς που όλοι περιμένουν.

Οι διεκδικητές

Deontay Wilder vs Tyson Fury: Ο αγώνας της χρονιάς

Στη μία γωνιά του ρινγκ βρίσκουμε τον 31χρονο Tyson Fury. Με ύψος 206 εκατοστά, αρκετά παραπανίσια κιλά (αν και τώρα, αφού αντιμετώπισε τα προβλήματα κατάθλιψης, αλκοόλ και υπερβολικού βάρους που τον ταλαιπωρούσαν, είναι στην ίσως καλύτερη σωματική φάση της καριέρας του), χέρια γίγαντα και μυαλό πιο δυνατό από το πελώριο κορμί του, ο Fury είναι κλασική περίπτωση love to hate αθλητή.

Ο Gypsy King, όπως τον αποκαλούν για την καταγωγή του από τη φυλή των Irish Travellers (βλέπε Peaky Blinders), είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με πραγματικά πολύ μεγάλο στόμα. Οι ατάκες του περί γυναικών που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να του φτιάξουν ένα καλό φλιτζάνι τσάι στην κουζίνα προκαλούν. Αν τον αντιμετωπίσεις σαν καρικατούρα των κόμικς έχει τρομερό ενδιαφέρον, αν πάρεις στα σοβαρά αυτά που λέει τότε αναγκαστικά βάζεις ένα τεράστιο x στο όνομά του. Εκείνος, όμως, έχει πάρα πολλά να αποδείξει. Αν κερδίσει, η Μεγάλη Βρετανία θα έχει όλους τους σημαντικούς τίτλους του μποξ παγκοσμίως - αφού ο Anthony Joshua κατέχει ήδη τους IBF, WBA και WBO.

Στην άλλη πλευρά του ρινγκ βρίσκουμε τον 34χρονο Deontay Wilder. Ο Αμερικανός υπερπρωταθλητής είναι ένα τέρας της φύσης που σκορπά knock outs και knock downs στο διάβα του. Οι γροθιές του Bronze Bomber τον οδηγούν στη μία νίκη μετά την άλλη (με μοναδική ισοπαλία αυτή με τον Fury). Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι ξεκίνησε πολύ αργά, στα 20 του χρόνια δηλαδή, την πυγμαχία όπως και το ότι είναι ο περήφανος πατέρας όχι ενός, όχι δύο αλλά  οκτώ παιδιών. Αυτήν τη στιγμή διεκδικεί ένα τρομερό ρεκόρ: Ο Wilder θα υπερασπιστεί τον τίτλο του για 11η φορά, και αν τα καταφέρει θα ξεπεράσει ακόμα και τον Muhammad Ali στη λίστα.

Το show που προηγήθηκε

Όπως κάθε σπουδαίος αγώνας μποξ, έτσι και αυτή η μάχη των μαχών είχε αρκετό ζουμί μέχρι στιγμής. Οι δύο διεκδικητές φορώντας φανταχτερά ρούχα, ιδιαίτερα ο Fury που μοιάζει βγαλμένος από ταινία του Guy Richie, αντάλλαξαν με τρομερή επιτυχία προσβολές και παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (για χάρη της ακροαματικότητας βέβαια) αρκετές φορές. Το hype που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο και το show απλά το αλατοπίπερο ενός πολύ μεγάλου και σημαντικού αγώνα. Σε λίγες ώρες από τώρα, στο MGM Grand Garden Arena του Λας Βέγκας θα αναδειχθεί ο νικητής. Στο ενδιάμεσο, βέβαια, θα έχουν παιχτεί εκατομμύρια δολάρια σε νόμιμα και παράνομα στοιχήματα. Place your bets λοιπόν, ο αγώνας ξεκινά.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear