Το Βουνό ισοπέδωσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα deadlifts

Άλλος ένας τιτάνιος άθλος από τον Hafthor Bjornsson.

Οι διαστάσεις που παίρνει το όνομα του Hafthor Bjornsson, του Ισλανδού γίγαντα των 205 εκατοστών και των 190 κιλών, είναι πλέον μυθικές. Αρχικά ήταν οι τίτλοι στους διαγωνισμούς Strongman που τον έφεραν μέχρι τα πλατό του Game of Thrones, εκεί όπου παρότι ήταν ο τρίτος κατά σειρά ηθοποιός που φόρεσε την πανοπλία του Gregor Clegane aka "Το Βουνό", κατάφερε με την παρουσία του να γράψει ανεξίτηλα στη μνήμη του κοινού.

Οι άθλοι του, όμως, μοιάζουν να μη σταματούν ποτέ. Έτσι, όταν έβαλε στο μυαλό του να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στις άρσεις θανάτου (deadlifts), όλοι καταλάβαμε ότι ήταν πια θέμα χρόνου για να το καταφέρει. Μάλιστα, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τα κατάφερε - σε δοκιμαστικό πλαίσιο όπως βλέπεις στο παρακάτω βίντεο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on

Φυσικά, αυτό δεν ήταν αρκετό για το "Βουνό", έτσι είπε να κάνει επιτέλους το όνειρό του πραγματικότητα προκαλώντας κύματα ευφορία στους εκατομμύρια οπαδούς και followers που τον ακολουθούν. Πριν από περίπου 24 ώρες, ο Bjornsson σήκωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 500,4 κιλά ισοπεδώνοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on

"Δεν έχω λόγια" έγραψε ο θηριώδης Ισλανδός στο caption του Instagram, για να συνεχίσει: "Τι υπέροχη μέρα, μία ημέρα που θα θυμάμαι σε ολόκληρη τη ζωή μου". Βέβαια, να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια του καλού marketing, αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν να φτάσει μέχρι εκεί, δεν παρέλειψε να αναφέρει και το προσωπικό του site όπου κάλεσε τους fans να παρακολουθήσουν τα behind the scenes της τιτάνιας προσπάθειας.

Όσο για το πώς αντιμετωπίζει το βάρος της διασημότητας ο πιο μεγαλόσωμος ηθοποιός που εμφανίστηκε στο GoT; Παρότι στην Ισλανδία είναι κάτι σαν εθνικός ήρωας για τα κατορθώματά του στους διαγωνισμούς Strongman, ο κόσμος στον δρόμο τον αναγνωρίζει πιο συχνά από τη συμμετοχή του στη σειρά παρά από τα παγκόσμια ρεκόρ. "Περίπου 60-40" δήλωσε πρόσφατα στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας