Το αριστούργημα του Zinedine Zidane

Σαν σήμερα, το 2002, ο Ζιζού σφράγισε την ιστορία του Champions League.

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Μαΐου του 2002 στο Hampden Park της Γλασκώβης, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε την έκπληξη εκείνης της σεζόν για το Champions League, Μπάγερ Λεβερκούζεν, στον τελικό του θεσμού. Το ματς είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς καθώς η Βασίλισσα προηγήθηκε στο 8ο λεπτό με τον Raul, πριν ο Βραζιλιάνος αμυντικός Lucio ισοφαρίσει στο 13'. Το παιχνίδι όμως κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, χάρη σε έναν από τους μεγαλύτερους μαέστρους που πάτησαν ποτέ χορτάρι. 

Λίγο πριν συμπληρωθεί το 45ο λεπτό της αναμέτρησης ο Roberto Carlos παίζει το 1-2 με τον Santiago Solari και προλαβαίνει να γυρίσει την μπάλα προς την περιοχή των Γερμανών. Η στρογγυλή θεά έχει πάρει μεγάλο ύψος και όλοι πιστεύουν πως ο παραλήπτης θα κάνει το αναμενόμενο. Οποιοσδήποτε παίκτης θα προσπαθούμε να την κατεβάσει προτού σκεφτεί την επόμενή του ενέργεια, σπαταλώντας χρόνο και πιθανότατα την ευκαιρία για μία φάση αξιώσεων. Όχι όμως ο Zinedine Zidane. Τοποθετώντας και γυρνώντας τέλεια το σώμα του, εξαπολύει ένα φανταστικό βολέ με το αριστερό του πόδι, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί "Γ" του ανήμπορου να κάνει το οτιδήποτε Hans-Jörg Butt. 

Πολλοί μιλούν ακόμη και σήμερα για το ομορφότερο γκολ στην ιστορία του Champions League. Ίσως να έχουν δίκιο, ίσως και όχι. Είναι αδιαμφισβήτητα όμως ένα από τα πιο αλησμόνητα τέρματα που έχουν μπει ποτέ. Και μία στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας που κανένας πραγματικός φίλος του ομορφότερου παιχνιδιού που φτιάχτηκε ποτέ δεν πρόκειται να σβήσει από τη μνήμη του. 

Το αριστούργημα του Zinedine Zidane

Διάβασε ακόμη για το Φαινόμενο που ονομαζόταν Ronaldo, τον θρυλικό Βαλκάνιο Davor Suker, την τεράστια καριέρα του Στέλιου Γιαννακόπουλου και τον αντισυμβατικό προφήτη Roberto Baggio.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος